ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طرفداران کودتا در نیجر بار دیگر به خیابان‌ها آمدند

در شصت‌وسومین سالگرد استقلال نیجر، طرفداران کودتا در نیامی تظاهرات کردند و با در دست داشتن پرچم‌های روسیه علیه فرانسه و کشورهای غربی شعارهایی سر دادند.

به‌گزارش الجزیره، صدها نفر از مردمی که هفته گذشته از برکناری محمد بازوم، رئیس جمهوری منتخب نیجر توسط گارد ریاست جمهوری او حمایت کرده بودند، پنج‌شنبه ۱۲ مرداد / ۳ اوت در یک تظاهرات گسترده دیگر در نیامی، پایتخت این کشور شرکت کردند.

بنا به این گزارش برخی از تظاهرکنندگان پرچم‌های بزرگ روسیه را برافراشته بودند.

این تظاهرات در پی فراخوان ائتلافی از نهادهای مدنی در شصت‌وسومین سالگرد استقلال نیجر از فرانسه در میدان استقلال، واقع در مرکز نیامی برگزار شد.

ایسیاکا حَمَدو، یکی از تظاهرکنندگان به الجزیره گفت: «تنها امنیت برای ما مهم است؛ فرقی نمی‌کند که روسیه در این زمینه به ما کمک کند یا چین یا ترکیه.»

او گفت: «ما فرانسوی‌ها را که از سال ۱۹۶۰ کشور ما را غارت کرده‌اند، نمی‌خواهیم. آن‌ها از آن زمان این‌جا هستند و هیچ چیز تغییر نکرده است.»

یکی دیگر از تظاهرکنندگان پلاکاردی در دست داشت که روی آن نوشته شده بود: «زنده باد نیجر، روسیه، مالی و بورکینا. مرگ بر فرانسه، جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (Ecowas) و اتحادیه اروپا.»

فرانسه حدود یک‌هزار و ۵۰۰ سرباز در نیجر دارد که با گروه‌های مسلح اسلام‌گرا می‌جنگند.

کودتای هفته گذشته سبب تحریم‌های جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا و محکومیت‌های اتحادیه آفریقا، سازمان ملل و کشورهای غربی شده است. با این حال، ژنرال عبدالرحمن تیانی، فرمانده گارد ریاست جمهوری نیجر و رهبر کودتا، روز چهارشنبه تأکید کرد که «در برابر هرگونه تهدیدی، از هر سو که باشد» تسلیم نخواهد شد.

بامداد پنج‌شنبه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، خواستار آزادی فوری محمد بازوم و خانواده‌اش و حفظ دموکراسی در نیجر شد.

بایدن گفت: «در این لحظه حساس، ایالات متحده در کنار مردم نیجر می‌ایستد تا به مشارکت چند دهه‌ای ما که ریشه در ارزش‌های دموکراتیک مشترک و حمایت از حکومت غیرنظامی دارد، احترام بگذارد.»

رئیس جمهوری آمریکا افزود: «مردم نیجر حق دارند رهبران خود را انتخاب کنند. آن‌ها اراده خود را از طریق انتخابات آزاد و عادلانه ابراز کرده‌اند و این باید مورد احترام قرار گیرد.»

حذف محمد بازوم ۶۳ ساله از قدرت، از سوی روسیه نیز مورد انتقاد قرار گرفت. کرملین از وضعیت نیجر ابراز «نگرانی جدی» کرد. مواضع مسکو چند روز پس از آن اعلام شد که یوگنی پریگوژین، رهبر گروه نظامی واگنر از کودتا حمایت کرده بود.

پیروزی بازوم در انتخابات سال ۲۰۲۱ که اولین انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در نیجر بود، به‌عنوان آغازی نو برای کشوری تلقی شد که از زمان استقلال از فرانسه در سال ۱۹۶۰ شاهد چهار کودتا بود.

پس از آن‌که در روز یکشنبه گذشته طرفداران کودتا به سفارت فرانسه حمله کردند و جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا رهبران کودتای نیجر را تهدید کرد که اگر در مدت یک هفته محمد بازوم را به قدرت بازنگرداند از زور استفاده خواهد کرد، کشورهای اروپایی اتباع خود را از نیجر خارج کردند.

نزدیک به یک‌هزار فرانسوی، آمریکایی، آلمانی و شهروندان دیگر کشورها به فرانسه منتقل شدند. گروهی نیز وارد رُم شدند.

فرانسه پیش از تظاهرات روز پنج‌شنبه از دولت نظامی جدید نیجر خواسته بود تا امنیت سفارت این کشور در نیامی را به‌طور کامل تضمین کند. وزارت امور خارجه فرانسه گفت این‌ها «تعهداتی براساس قوانین بین‌المللی، به‌ویژه بر اساس کنوانسیون وین» هستند.

روز چهارشنبه ژنرال عبدالرحمن تیانی گفت شهروندان فرانسوی «هیچ دلیل عینی برای ترک نیجر ندارند». او افزود فرانسوی‌ها «با کوچک‌ترین تهدیدی روبه‌رو نشده‌اند».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.