ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حداقل ۶۰ درصد پزشکان متخصص «سهمیه‌ای» هستند

نظام آموزش پزشکی ایران به فساد و سهمیه آلوده است. یک گزارش فاش کرده است: از ۱۵۵ پذیرفته‌شده رشته ارتوپدی سال ۱۳۹۸، تنها ۵۹ نفر سهمیه ندارند یا اینکه در رشته قلب و عروق از ۲۲۹ نفر پذیرفته‌شده تنها ۸۹ نفر بدون سهمیه قبول شدند.

چند وقت پس از فاش شدن فساد و تقلب در آزمون پزشکی، روزنامه اعتماد با بررسی فهرست پذیرفته‌شدگان و اطلاعات فاش شده، نوشت: «بيش از ۵۰ درصد پذيرفته‌شدگان رشته‌های تخصصی پزشكی ايران با كمك سهميه پا به دوره تخصص خود می‌گذارند.»

بر اساس یافته‌های این گزارش «از ۱۵۵ پذیرفته‌شده رشته ارتوپدی دوره ۴۶، یعنی سال ۱۳۹۸، تنها ۵۹ نفر سهمیه ندارند یا اینکه در رشته قلب و عروق از ۲۲۹ نفر پذیرفته‌شده تنها ۸۹ نفر بدون سهمیه قبول شدند.»

این گزارش می‌گوید: «۶۱ درصد از قبول‌شدگان تخصص قلب کشور در سال ۹۸، پزشکان سهمیه‌ای هستند.»

روزنامه اعتماد که پیشتر گفته بود به فهرست پذیرفته‌شدگان آزمون‌های تخصصی و اطلاعات موثق مبنی بر فساد و تقلب در فهرست پذیرفته‌شدگان دست یافته است، در بخشی از این گزارش فاش کرده است که نسبت پذیرفته‌شدگان سهمیه‌ای سال به سال افزایش یافته است.

در سال ۱۳۹۶ حدود ۷۱ درصد پذیرفته‌شدگان رشته‌ای تخصصی پزشکی از پزشکان عمومی بدون سهمیه بودند، در سال بعد ۶۵ درصد و دو سال بعد هم به ۵۸ درصد رسید.

همزمان با این وضعیت سهمیه ویژه مجروحان یا کشته‌شدگان جنگی و نیروهای نظامی هم سال به سال بیشتر شده است. به گونه‌ای که در سال ۹۶ تنها ۱۰ پذیرفته‌شدگان با سهمیه ویژه ایثارگران قبول شدند اما سال ۱۳۹۷ پذیرفته‌شدگان با این سهمیه بیش از دو برابر (۲۲ درصد) بودند.

سهمیه ویژه «ایثارگران» بر اساس برنامه ششم توسعه سی درصد ظرفیت از کد/رشته‌های دانشگاهی است.

وزارت بهداشت و درمان ایران تا به حال در واکنش به افشای پذیرش سهیمه‌ای پزشکان در آزمون تخصصی دستیاری تنها ادعا کرده است که این فهرست ربطی به آزمون امسال و سال گذشته ندارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.