ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حسین ملکی: نام زندان گوهردشت حتی با تخریب آن همچنان به عنوان نماد جنایت حکومت باقی خواهد ماند

حسین ملکی، بازمانده کشتار تابستان ۶۷ در گوهردشت، در پیامی ویدئویی برای «زمانه» می‌گوید تلاش حکومت برای به فراموشی سپردن اعدام‌های زندانیان سیاسی چپ و مجاهد در زندان گوهردشت حافظه جمعی ما را از بین نخواهد برد.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی اواسط مرداد اعلام کرد زندان گوهردشت (رجایی‌شهر) را تعطیل و زندانیان آن را منتقل می‌کند. مدتی بعد این اتفاق افتاد و اندکی پس از آن و در روز ۱۷ مرداد هم، مجتبی عبداللهی، استاندار البرز، از آغاز فرآیند تعطیل کردن زندان قزل‌حصار خبر داد.

دادخواهان و منتقدان اما نگران‌اند که جمهوری اسلامی در حال زدودن شواهد و نمادهای اعدام‌های دهه‌ ۶۰ و تابستان ۶۷ است.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

حسین ملکی، زندانی سیاسی دهه ۶۰ و از جان‌به‌در‌بردگان اعدام‌های سال ۶۷ در زندان گوهردشت (رجایی‌شهر) می‌گوید تلاش حکومت برای تخریب این زندان به منظور به فراموشی سپردن اعدام‌های زندانیان سیاسی چپ و مجاهد، حافظه جمعی ما را از بین نخواهد برد.

او می‌گوید که شهادت‌ها در دادگاه حمید نوری گواهی بر این مدعا است.

زندان گوهردشت که بعدتر نامش را به رجایی‌شهر تغییر دادند، با موارد متعدد نقض حقوق بشر از جمله کشتار زندانیان مجاهد و چپ‌گرا در تابستان ۱۳۶۷ گره خورده است. با آغاز این کشتار در اوایل مرداد ماه ۶۷، بسیاری از فعالان سیاسی مخالف جمهوری اسلامی که در گوهردشت زندانی بودند، دوباره محاکمه و بسیاری از آنان اعدام شدند.

پس از اعتراضات سراسری دی‌ ماه ۹۶ و آبان ۹۸ در ایران، اتحادیه اروپا و وزارت خزانه‌داری ایالات متحده این زندان و مسئولان آن را تحریم کردند.

قزل‌حصار هم زندان دیگری است که نامش با جنایت‌های دهه‌ی ۶۰ درآمیخته؛ یکی از بزرگ‌ترین زندان‌های ایران که حاج داوود رحمانی، شکنجه‌گر بدنام اوایل انقلاب، در آن شکنجه‌ی مخوف قراردادن زندانیان در «تابوت» را انجام می‌داد و «تواب‌سازی» می‌کرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.