درخواست حمایت از پناهجویان و آسیبدیدگان قیام ژینا از نمایندگان پارلمان کانادا
فرشته نزاکتی - یک اقدام مؤثر و خودانگیخته اما سازماندهی شده برای احقاق حقوق پناهجویان در کانادا و کاهش ضریب نفوذ جمهوری اسلامی در این کشور. با غزال شکری، فعال مدنی گفتوگو کردهایم.
کالکتیو عدالت برای ایرانیان (IJC) و با حضور اعضای هیئتمدیره انجمن خانوادههای پرواز PS752، در همراهی با گروهی از فعالان اجتماعی ایرانی-کانادایی از شهرهای مختلف، در نخستین هفته بعد از پایان تعطیلات تابستانی و بازگشایی پارلمان کانادا با حدود ۳۰ نماینده پارلمان و نماینده مجلس سنا در این کشور دیدار و گفتوگو کردند.
درخواست حمایت از پناهجویان و آسیبدیدگان در جریان قیام ژینا و گشایش یک خط مهاجرتی ویژه ۵۰۰ تن از ایرانیان آسیبدیده طی اتفاقات اخیر که اکنون در کشورهای همسایه ایران پناه گرفتهاند و تسریع در رسیدگی به درخواست پناهندگی آنان در صدر موضوعاتی مورد گفتوگو قرار داشت. حمایت از پرونده خانوادههای قربانیان هواپیمای اوکراینی در دادگاه بینالمللی، قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی و همچنین جلوگیری از دخالت و نفوذ عوامل جمهوری اسلامی در کانادا از دیگر درخواستهای فعالان مدنی بود. با غزال شکری گفتوگو کردهایم:
غزال شکری میگوید در میان پناهجویان ایرانی خانوادههایی هستند که ۱۰ سال و گاهی بیشتر منتظر رسیدگی به پروندهشان هستند. طبعاً فرزندان این خانوادهها از آموزش مناسب برخوردار نیستند و امکانات پزشکی که در اختیار آنان قرار دارد نیز اندک است.
بعد از قیام ژینا اما بسیاری از آسیبدیدگان، از جمله دخترانی که در زندانهای جمهوری اسلامی به آنها تجاوز جنسی شده، و هماکنون به درمان سریع نیاز دارند نیز در کشورهای همسایه ایران به انتظار رسیدگی به درخواست پناهجوییشان از کانادا هستند. شکری از زانیار تندرو نام میبرد.
زانیار تندرو، ۱۸ ساله اهل پیرانشهر، در پی شلیک تفنگ ساچمهای نیروهای امنیتی بینایی یک چشم خود را از دست داد. او که در اردوگاه پناهجویان در خطر عفونت مغز قرار داشت، سرانجام با اهتمام فعالان حقوق بشر به آلمان آمد.
غزال شکری میگوید با نهادهای کوچک و خودانگیخته حقوق بشری و با هزینه اندک در حد راهاندازی یک وبسایت میتوان منشأ خدمات بسیاری برای امثال زانیار و سایر آسیبدیدگان قیام بود.
نظرها
نظری وجود ندارد.