ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خاکسپاری آرمیتا گراوند در میان تدابیر شدید امنیتی؛ بیش از ۱۰ نفر دستگیر شدند

به‌رغم تدابیر شدید امنیتی و دستگیری ۱۲ تا ۱۵ تن، جمعیت قابل توجهی خود را برای وداع با آرمیتا به بهشت زهرا رساندند. صدای روضه‌خوانی یک آخوند در میان فریادهای حاضران که نام آرمیتا را فریاد می‌زدند، کمرنگ شد.

آرمیتا گراوند دانش‌آموز ۱۷ ساله‌ای که روز ۹ مهرماه هنگام رفتن به مدرسه در مترو تهران «بیهوش» شده و به کُما رفته و شنبه ششم آبان مرگ او در بیمارستان فجر تهران اعلام شد، یکشنبه هفتم آبان در میان تدابیر شدید امنیتی در «بهشت‌ زهرا» در تهران به خاک سپرده شد.

به‌رغم تدابیر شدید امنیتی، آن‌گونه که در فیلم‌های منتشر شده از مراسم دیده می‌شود، جمعیت قابل توجهی خود را برای وداع با آرمیتا به «بهشت زهرا» رسانده‌اند و صدای روضه‌خوانی یک آخوند در میان فریادهای حاضران که نام آرمیتا را فریاد می‌زنند، کمرنگ می‌شود.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

بر مبنای این گزارش، مأموران امنیتی حاضر به تحویل جنازه به خانواده آرمیتا نبودند. خاکسپاری با تأخیر انجام شد. برای جلوگیری از تجمع جمعیت در محل خاکسپاری، پیرامون قبر آرمیتا را حصار کشیده بودند. خاکسپاری ساعت یازده و نیم انجام شده است. تعدادی از زنان که با عکس‌های نیکا شاکرمی و ژینا امینی برای شرکت در مراسم به محل رفته بودند، با خشونت دستگیر شدند.

نسرین ستوده، وکیل دادگستری یک از بازداشت‌شدگان است. مهراوه خندان، دختر این فعال حقوق‌ بشر خبر بازداشت مادرش را تایید کرده است. همسر نسرین ستوده، رضا خندان در گفت‌وگوی صوتی با بی بی سی فارسی از انتقال همسرش به بازداشتگاهی «در شهر ری» خبر داد. یکی دیگر از بازداشت‌شدگان منظر ضرابی مادر سهند صادقی و از خانواده‌ها دادخواه سقوط هواپیمای اوکراینی است. البرز صادقی، فرزند خانم ضرابی در شبکه ایکس نوشت که مادر او نیز «با وَن به بازداشتگاهی در شهر ری» منتقل شده است.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

بر اساس برخی گزارش‌های اولیه، حداقل ۱۲ تا ۱۵ نفر دستگیر شده‌اند.

شورای همانگی تشکل‌های صنفی معلمان نیز از بازداشت محمد گراوند از آشنایان آرمیتا که از معلمان اخراجی است خبر داده و نوشته است از محل نگهداری او اطلاعی در دست نیست. معلم دیگری که بازداشت شده مسعود دانیال‌زاده است.

در یکی از ویدئوها، راوی می‌گوید حالش از این اتفاق خیلی بد است و آرزو می‌کند دست کسی که این جنایت را انجام داد، بشکند.

نهادهای امنیتی از زمان بروز حادثه تا روز خاکسپاری آرمیتا از یک سو تلاش زیادی به کار گرفتند تا به افکار عمومی بقبولانند «بیهوشی» و به کُما رفتن آرمیتا ربطی به برخورد خشن ماموران حجاب و عفاف ندارد، اما همزمان با تحت فشار قراردادن خانواده آرمیتا و مانع تراشی بر سر راه خبرنگاران، راه هرگونه اطلاع‌رسانی آزاد درباره وضعیت او را مسدود کردند.
خانواده آرمیتا گراوند از مصاحبه با رسانه‌ها منع شده بودند و در طی ۲۸ روز گذشته آن‌ها فقط اجازه داشتند با خبرگزاری رسمی‌دولت، یعنی ایرنا مصاحبه کنند.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۷ ساله‌ای که در مترو تهران «بیهوش» شده بود و به کُما رفته بود، صبح شنبه ششم آبان، بعد از ۲۸ روز در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان فجر جان‌باخت. ایرنا، خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز در حالی که آرمیتا گراوند را «دانش‌آموز‌ تهرانی» معرفی کرده، خبر درگذشت این دانش‌آموز را تایید کرده و نوشته «معالجات گسترده پزشکی به ثمر ننشسته» است.

زمانه پیش‌تر به نقل از منابع خود نوشته بود آرمیتا گراوند صبح روز یک‌شنبه ۹ مهر در حالی که با دو نفر دیگر از دوستانش بدون مقنعه در مترو میدان شهدا تهران به مدرسه می‌رفت، با «ماموران بر سر حجاب درگیر شده و او را هُل دادند» که در نتیجه آن «سر آرمیتا به یک میله آهنی برخورد کرد».


روزنامه اعتماد یکشنبه ۷ آبان گزارشی درباره مرگ آرمیتا منتشر کرد. دو خبرنگار روزنامه که برای تهیه گزارش به «هنرستان فنی‌حرفه‌ای دخترانه عروه‌الوثقی» که آرمیتا دانش‌آموز رشته نقاشی بود، رفته بودند، مشاهدات خود در مقابل مدرسه آرمیتا را نوشته‌اند. به دانش‌آموزانی که پس از شنیدن خبر مرگ آرمیتا گریه‌کنان مدرسه را ترک می‌کنند، اشاره کرده و افزوده‌اند:

«به مدرسه که می‌رسیم، دو موتور اورژانس خودنمایی می‌کنند. از ظواهر امر پیداست بچه‌ها در مدرسه حال و روز خوبی ندارند و نیاز به امدادرسانی پیش آمده است. از همین ظواهر هم می‌شود حدس زد چرا والدین زودتر از زمان تعطیلی مدرسه، دنبال بچه‌ها آمده‌اند تا زودتر آنها را به خانه ببرند.»
تلاش خبرنگاران «روزنامه اعتماد» برای صحبت با مدیر مدرسه به جایی نمی‌رسد اما معاون مدرسه در توضیح امتناع از گفت‌و ‌گو به خبرنگاران می‌گوید:

«امروز حال همه بد است، اینجا جو خوب نیست، لطفا بروید اداره صحبت کنید، لطفا بروید چند روز دیگر بیایید، اورژانس را نمی‌بینید؟ حال بچه‌ها خوب نیست.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.