گزارشگران بدون مرز پرونده قتل روزنامهنگاران در غزه را به دیوان کیفری بینالمللی میبرد
حملات بیوقفه اسرائیل ساختمان ۵۰ رسانه را در غزه تخریب کرده است و جان حداقل ۳۳ روزنامهنگار را در غزه و لبنان گرفته است. گزارشگران بدون مرز میگوید در ارتباط با کشتن روزنامهنگاران به عنوان مصداق جنایت جنگی به دیوان بینالمللی کیفری شکایت کرده است.
از هفتم اکتبر که حماس حمله غیرمنتظرانه به قلمرو اسرائیل انجام داد و به دنبال آن اسرائیل حملات بیوقفهای به باریکه محاصره شده غزه را آغاز کرد، ۳۴ خبرنگار در غزه، اسرائیل و لبنان کشته شدهاند.
سازمان گزارشگران بدون مرز میگوید قتل هفت تن از روزنامهنگاران در غزه مصداق بارز جنایت جنگی و یک روزنامهنگار در اسرائیل مصداق قتل عمدی است و به همین دلیل در ارتباط با قتل این روزنامهنگاران به دیوان بینالمللی کیفری شکایت کرده است.
حملات بیوقفه اسرائیل به غزه تا به حال ساختمان دستکم ۵۰ رسانه مستقر در غزه را به صورت جزئی یا کلی تخریب کرده است و موجب مرگ ۳۴ روزنامهنگار شده است. به گفته سازمان گزارشگران بدون مرز هشت تن از این روزنامهنگاران در غزه ر حین انجام کار کشته شدند. این سازمان قتل این روزنامهنگاران را مصداق جنایت جنگی و حملات بیرویه دانسته و گفته است که تصمیمگیری نهایی در باره قتل این روزنامهنگاران بر عهده دیوان کیفری بینالمللی است.
همچنین یک روزنامهنگار اسرائیلی هم در حملات هفتم اکتبر حماس به شهرکهای اسرائیلی به قتل رسید. گزارشگران بدون مرز میگوید قتل این روزنامهنگار مصداق قتل عمد بر اساس کنوانسیون بینالمللی ژنو است.
این سازمان در باره کشته شدن یک روزنامهنگار در لبنان هم گفته است که تحقیقات بیشتر در باره پرونده این خبرنگار پیش از ارجاع شکایت آن به مراجع ذیصلاح در جریان است چرا که لبنان بر خلاف فلسطین عضو دیوان بینالمللی کیفری نیست.
دبیر سازمان گزارشگران بدون مرز در پیوند با قتل روزنامهنگاران گفته است:
مقیاس، جدیت و ماهیت تکرارشونده جنایت بینالمللی که به ویژه در غزه روزنامهنگاران را هدف قرار میدهد، تحقیقات فوری دادستان دیوان کیفری بینالمللی را میطلبد. ما از سال ۲۰۱۸ خواهان این هستیم و رویدادهای غمانگیز کنونی ضرورت نیاز فوری به اقدام دیوان کیفری بینالمللی را نشان میدهد.
گزارشگران بدون مرز میگوید که این سومین شکایت این سازمان از سال ۲۰۱۸ تا به امروز در ارتباط با قتل روزنامهنگاران در نوار غزه است. نخستین شکایت در سال ۲۰۱۸ پس از کشته یا زخمی شدن روزنامهنگاران در جریان «راهپیمایی بزرگ بازگشت» و شکایت دوم در سال ۲۰۲۱ به دنبال تهاجم اسرائیل به دفتر ۲۰ رسانه مستقر در غزه ثبت شد. این سازمان همچنین از شکایت الجزیره در ارتباط با شلیک نظامیان اسرائیلی به شیرین ابوعاقله، گزارشگر این تلویزیون که در اردوگاه جنین کشته شد، حمایت کرده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.