ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گزارش هفتگی

از کمک ۲۷۳هزار تومانی برای حمایت از معلولان تا انتقاد از «بریز و بپاش» سازمان بهزیستی

جامعه افراد دارای معلولیت در هفته گذشته بارها به نقد سازمان بهزیستی پرداخت. رئیس سازمان اما در عوض پاسخگویی اعضای «کمپین معلولان» را به یک جلسه فراخواند، در دفاع از دولت و این سازمان صحبت کرد و در اشاره به تلاش‌های این کمپین هم زبان به تهدید گشود: تبعات سیاسی و قانونی دارد.

این هفته در اخبار حقوق معلولان ایران، انتقادها از سازمان بهزیستی ایران بالا گرفته است. از یک سو، مرگ ده‌ها نفر در آتش‌سوزی یک کمپ ترک اعتیاد در لنگرود، تا بریز و بپاش این سازمان برای اجلاس سه روزه دست‌کم صدها مدیر بهزیستی به تهران و ساری، و در نهایت تهدید رئیس سازمان به این نقدها دامن زد.

در هفته گذشته انفصال چهار معاون وزیر هم خبرساز شد که ابتدا علت آن را «عدم اجرای قانون حمایت از معلولان» عنوان کردند اما بعد به بهانه‌ای دیگر تغییر کرد.

در شهرهای بزرگ ایران از جمله تهران، مشهد و شیراز، مشکل حمل‌ونقل شهری افراد جامعه معلولان ایران بار دیگر خبرساز شده است.

در تهران، دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم برای نخستین بار، شرایط معلولان را در برنامه‌ریزی درسی دانشگاه‌ها وارد کرد.

طومارِ ۱۳۳ متری با هزاران امضا و تهدید رئیس سازمان

بهروز مروتی، فعال حقوق معلولان به «فردای اقتصاد» گفت:

درحال‌حاضر به ۲۲۰هزار نفر از مشمولانِ این ماده ۲۳۷هزار تومان – به جای ۵ میلیون و ۳۰۸هزار تومان حداقل حقوق – پرداخت می‌کنند. اینها نهایتا می‌خواهند این مبلغ را دو سه برابر کنند و از طرفی جامعه هدف را هم بزرگتر کنند. در حالیکه با این اقدامات نمی‌توانند ادعای اجرای ماده ۲۷ را داشته باشند.

اشاره او به ماده ۲۷ «قانون حمایت از معلولان» است که از دولت می‌خواهد حداقل درآمد ماهانه را ملاک کمک هزینه زندگی افراد این جامعه قرار دهد. قانونی که در جمهوری اسلامی تصویب شده اما همچنان اجرا نمی‌شود. مروتی می‌گوید «بعد پنج سال به‌نظر می‌رسد هیچ اراده‌ای برای اجرا این قانون وجود ندارد». او همچنین به این رسانه گفت که «هیچ کدام از خواسته‌هایمان محقق نشده است».

مروتی همچنین در این مصاحبه اشاره به یک طومار ۱۳۳ متری کرد که هزاران نفر آن را امضا کرده‌اند:

این طومار به سختی جمع شد. ما از معلولان در سراسر کشور امضا گرفته بودیم و قرار بود آن را به معاون سازمان برنامه و بودجه تحویل بدهیم تا به‌دست رئیس این سازمان برسانند اما متأسفانه رئیس سازمان بهزیستی، این طومار را مسئله ساز دانستند و خب معاونت سازمان برنامه و بودجه هم به آن بی‌توجهی کردند و ما نیز طومار را برگرداندیدم.

او گفت رئیس سازمان بهزیستی اعضای «کمپین معلولان» را به یک جلسه فراخوانده اما در دفاع از دولت و این سازمان صحبت کرده و در اشاره به تلاش‌های این کمپین هم تهدید کرده است:

ایشان گفتند این اقدامات - که خب منظورشان کمپین و تجمع و… بود - تبعات سیاسی و قانونی دارد.

صدها مدیر سازمان بهزیستی در تهران و ساری

شبکه شرق در گزارش «بریز و بپاش به چه منظور؟» به قلم رویا بابائی نوشت:

رئیس کنونی سازمان بهزیستی کشور برای اولین بار در تاریخ رؤسای این سازمان، با صرف هزینه‌های کلان، مدیران این سازمان را از سراسر استان‌های کشور فراخواند و با گذاشتن‌ نام «رویداد ملی هم‌افزایی مدیران سازمان بهزیستی کشور» روی این اجتماع نشان داد بهزیستی اگرچه برای مددجویان آهی در بساط ندارد؛ اما برای همایش مدیران پول‌های خوبی دارد‌.

به گفته این گزارش، ۶۰۰ مدیر از ۳۱ استان و ۳۶۰ شهرستان با هزینه سازمان بهزیستی به تهران و سپس ساری برده شده‌اند.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

بابائی در ایکس نوشت:

در عصر اینترنت و با تجربه کرونا نمی‌شد ضیافت میلیاردی سه روزه به جلسه آنلاین نیم‌روزه مبدل شود؟

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

کمپین معلولان با بازنشر این گزارش در ایکس نوشت:

خرج که از کیسه معلولان، سالمندان، معتادان، یتیمان و زنان سرپرست خانوار باشه چرا که نه؟! حرف هم بزنی یاحواله‌ت میدن به آخرت یا تهدیدت می‌کنن به «برخورد قانونی و تبعات سیاسی» بهزیستی وجامعه‌هدفش رهاشده‌ترین سازمان و اقشار جامعه هستند که با خاکستر شدن ۳۲ بیمار هم کسی باهاش کاری نداره!

«اوضاع مراکز جامعه هدف بهزیستی وخیم است»

دوازده آبان ماه و در گذر شب، یک مرکز ترک اعتیاد در شهرستان لنگرود در استان گیلان آتش گرفت. ساختمان قدیمی و در‌ها قفل بود و درنهایت، ۳۲ نفر کشته و ۱۷ تن مجروح شدند.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

کمپین معلولان در ایکس نوشت:

فریادرسی نیست؟! ۳۲ انسان خاکستر و۱۷ انسان دیگر هم دچارسوختگی شدیدشدند اما بهزیستی نه تسلیتی گفت و نه اعلام کرده که مرکز تحت نظارتش گواهی ایمنی از آتشنشانی و بیمه آتش‌سوزی داشته یا نه؟! اوضاع مراکز نگهداری معلولان، سالمندان وکمپ‌های ترک اعتیاد و در کل، جامعه هدف بهزیستی وخیم است اما...

انفصال چهار معاون وزیر

در ۱۰ آبان، علی محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت:

در چند روز گذشته افرادی که در پست های مدیریتی که در برابر معلولان ترک فعل داشته‌اند،شناسایی و مشمول ترک فعل دستگاه‌های نظارتی شده‌اند و احکام انفصال چهار معاون وزیر به دلیل ترک فعل در خصوص عدم اجرای قانون حمایت از معلولان صادر شده است.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

نام این چهار مدیر در این جلسه اعلام نشد اما کمپین معلولان در ایکس نوشت:

بهزیستی چند ساعت پس از انتشار خبر «صدور حکم انفصال از خدمت ۴ معاون وزیر به دلیل عدم اجرای #قانون_معلولان» با تماس از «بالا» مجبور به اصلاح خبر شد و نوشت؛ ما گفتیم عدم اجرای قانون می‌تواند انفصال از خدمت را به همراه داشته باشد نگفتیم که برای ۴ معاون حکم انفصال از خدمت صادر شده!

در همین جلسه مطبوعاتی، قادری با اشاره به اینکه دست‌کم ۱۰۰هزار دانش‌آموز «استثنایی» در ایران، گفت:

اگر حداقل‌های نظام آموزشی و حمل و نقل و بهداشت نباشد این کودکان دچار مشکلات عدیده‌ای خواهند شد.

گرفتاری حمل‌ونقل در شهرهای بزرگ

مهر به آبان رسید و آبان از میانه گذشت اما همچنان کمبود گسترده‌ای در ون‌های ویژه حمل‌ونقل افراد معلول در شهرها وجود دارد. در تهران، همچنان عمده این ون‌ها خرابی دارند.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

همان‌طور که فرشاد اسماعیلی در ایکس یادآور حرف‌های پیشین مدیران شورای شهر و شهرداری تهران شد و نوشت:

از ۸۵ ماشین (سامانه حمل و نقل معلولان تهران)، ۴۵ مورد خراب است و ۲۰ ماشین هم راننده ندارد. یعنی حدود ۶۵ ماشین فعلا کار نمی‌کند و نهایتا ۲۰ ماشین در حال سرویس دهی به افراد دارای معلولیت است. /منبع: ایلنا حتی تمام ۸۵ ماشین هم اگر فعال بود خیلی ‌کمتر از نیاز معلولان بود.

مقصود عیوض زاده، مدیر سامانه جانبازان و معلولان شرکت واحد اتوبسرانی تهران البته قول داده است تمامی ون‌های این سامانه «تا پایان آبان ماه» تعمیر و به کار گرفته شوند.

سعید فانی، رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های مردم نهاد معلولین فارس در گفتگو با فارس گفت:

در کلانشهر شیراز تنها ۵ دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل معلولان از سوی شهرداری اختصاص داده شده که جوابگوی جمعیت ۴۰ هزار نفری افراد دارای معلولیت در این کلانشهرنیست.

فانی همچنین یادآور شد که شورای شهر شیراز خرید پنج ون دیگر را تصویب کرده اما شهرداری تاکنون این مصوبه را اجرا نکرده است.

«توجه به شرایط معلولان در برنامه‌ریزی درسی دانشگاه‌ها»

رضا نقی‌زاده، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم به ایسنا گفت:

برای اولین بار در نظام آموزش عالی کشور در برنامه‌های درسی رشته‌های تحصیلی نیازمندی‌های ویژه افراد با شرایط خاص و معلولان پیش‌بینی می‌شود.

دزدی‌های مدیران موسسه خیریه نرجس در شیراز

خبرآنلاین در گزارش «مدیرعامل موسسه خیریه نرجس شیراز برکنار شد/ ممنوع‌الورودی‌ مدیران‌ به موسسه» نوشت:

مدیر موسسه خیریه نرجس شیراز که از ادامه تخلف و سوءاستفاده‌های خود در این مرکز ابایی نداشت و همواره از نگاه همراه با عفو سازمان بهزیستی برخوردار بود بالأخره با رأی دادگاه برای همیشه از مدیریت این مرکز برکنار شد و همسر، پسران و همچنین معاون مالی او در موسسه از ورود به موسسه منع شدند.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

این افراد «میلیاردها تومان» از کمک‌های مردمی برای نگهداری از افراد معلول را به جیب خود ریخته بودند. خبرآنلاین نوشت:

بررسی‌های‌ دادگاه نشان می‌دهد آنها نه تنها درآمدهای موسسه را صرف نگهداری درست از معلولان نمی‌کردند بلکه معلولان بارها در این‌ موسسه مورد آزار قرار گرفته‌اند و مدیران موسسه هدایا و کمک‌های مردم به موسسه‌ را به استفاده شخصی درمی‌آوردند. معلول‌آزاری، تحصیل مال از طریق نامشروع، سوء‌استفاده از دفترچه بیمه مددجویان برای کسب درآمد، سوء‌استفاده از اموال و املاک متعلق به موسسه و انتقال آن به نام خود و فروش غیرقانونی بخشی از اتهامات اداره کنندگان این موسسه به شمار می‌آید.

خبرآنلاین نوشت مدیران کنونی و پیشین سازمان بهزیستی به‌رغم آگاهی نسبت به این سوءاستفاده‌ها، اقدامی جدی علیه آن انجام نداده بودند.

تصادفات جاده‌ای و سالانه ۶۰ هزار معلول جدید

علی محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی به تسنیم گفت:

براساس آمار اعلام شده سالانه بین ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار تصادف در کشورمان واقع می‌شود که از این تعداد حدود ۲۰ هزار نفر فوت و بقیه مجروح و نقض عضو می‌شوند؛ بخشی از این افراد برای دریافت خدمات به سازمان بهزیستی مراجعه می‌کنند.

قادری گفت بدین‌شکل سالانه بین «۴۰ تا ۶۰ هزار معلول در سبد حمایت بهزیستی قرار می‌گیرد».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.