ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پنج نفر از شبه‌نظامیان کتائب حزب‌الله عراق در حملات آمریکا کشته شدند

واشنگتن می‌گوید حملات هوایی آمریکا به مواضع گروه‌های مسلح عراقی در جرف الصخر، پاسخ به حملات شبه‌نظامیان همسو با ایران علیه نیروهایش در منطقه صورت گرفت.

به‌گزارش رویترز، شبه‌نظامیان کتائب حزب‌الله عراق اعلام کردند که پنج تن از اعضای این گروه در پایگاه خود در جرف الصخر واقع در استان بابل عراق در جنوب بغداد، در حملات آمریکا کشته شدند.

ایالات متحده آمریکا در روزهای سه‌شنبه ۳۰ آبان / ۲۱ نوامبر و چهارشنبه یکم آذر / ۲۲ نوامبر حملاتی را انجام داد که نخستین پاسخ علنی این کشور در خاک عراق به ده‌ها حمله اخیر به پایگاه‌هایش و نشانه‌ای از تشدید درگیری‌های منطقه‌ای مرتبط با جنگ اسرائیل و غزه است.

حملات گروه‌های شبه‌نظامی عراقی به پایگاه‌های آمریکا ۲۵ مهر / ۱۷ اکتبر، پس از حمایت آمریکا از اسرائیل در بمباران غزه آغاز شد. بمباران غزه در پی حمله حماس به خاک اسرائیل انجام شد.

یک مقام دفاعی آمریکا به رویترز گفت حمله هواپیماهای جنگنده یک مرکز عملیاتی کتائب حزب‌الله و یک پست فرماندهی و کنترل در نزدیکی الانبار و جرف الصخر را هدف قرار داد و منهدم کرد.

یک مقام نظامی عراق گفت در حملات بامداد چهارشنبه نیروهای آمریکایی دست‌کم سه تن از اعضای کتائب حزب‌الله کشته و هفت نفر زخمی شدند.

ستاد فرمانده کل نیروهای ارتش آمریکا در خاورمیانه، شرق آفریقا و آسیای مرکزی (سنتکام) در بیانیه‌ای گفت این حملات پاسخ مستقیم به حملات گروه‌های مسلح به نیروهای آمریکایی و نیروهای ائتلاف بین‌المللی بود.

کتائب حزب‌الله بخشی از نیروهای حشد الشعبی عراق، متشکل از گروه‌های مسلح عمدتاً شیعه است که در سال ۲۰۱۴ برای مبارزه با داعش تشکیل شد و سپس دولت عراق آن را به‌عنوان یک گروه امنیتی به‌رسمیت شناخت.

ایالات متحده آمریکا به دلیل شرایط حساس سیاسی در بغداد، تا این هفته تمایلی به انتقام‌گیری در عراق نداشت. واشنگتن در عراق به‌دنبال همکاری نزدیکتر از جمله در مسائل مالی و در همین حال محدود کردن نفوذ ایران است.

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، کنترل محدودی بر برخی از جناح‌های مورد حمایت ایران دارد. السودانی یک سال پیش برای کسب قدرت به حمایت این گروه‌ها نیاز داشت و اکنون آن‌ها یک بلوک قدرتمند در ائتلاف حکومتی او را تشکیل می‌دهند. بسیاری از این گروه‌ها نیز نمی‌دانند که تا کجا باید در حملات خود به مواضع آمریکا پیش بروند.

 آمریکا پیش از این در ۵ آبان / ۲۷ اکتبر  نیز با دو جنگنده اف۱۶ به نزدیکی البوکمال، یکی از شهرهای سوریه در مرز با عراق، حمله کرده بود. این حمله به خاک سوریه نیز در پاسخ به حملات شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران صورت گرفت.

آنتونی بلینکین، وزیر امور خارجه آمریکا در سفر اخیر خود به عراق به محمد شیاع السودانی هشدار داده بود که بغداد باید مانع از حملات شبه‌نظامیان علیه پایگاه‌های آمریکا شود. نخست‌وزیر عراق پس از ملاقات با بلینکن بلافاصله به تهران رفت و با ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم و علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار کرد.

پس از این دیدارها، وب‌سایت «العربی الجدید» خبر داد که محمد شیاع السودانی ۱۵ آبان / ۶ نوامبر در بازگشت از تهران، پشت درهای بسته با سران چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه عراق و شماری از گروه‌های شبه‌نظامی عراقی دیداری برگزار کرد که موضوع اصلی آن بررسی هشدارهای آنتونی بلینکن بود.

این وب‌سایت نوشت که السودانی به سران ایران و چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه گفته که تهدیدهای آمریکا جدی است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.