ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قطر: وقفه در جنگ اسرائیل و غزه دو روز دیگر تمدید می‌شود

مقام‌های مصری می‌گویند این تمدید آزادی ۲۰ گروگان اسرائیلی و ۶۰ زندانی فلسطینی را در پی خواهد داشت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهان کنترل غزه به دست تشکیلات خودگردان فلسطین شد.

قطر که میانجیگری اصلی بین حماس و اسرائیل را برعهده دارد، از نهایی شدن توافق برای تمدید وقفه در جنگ به مدت دو روز دیگر خبر داد.

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «دولت قطر اعلام می‌کند به‌عنوان بخشی از میانجیگری، به توافقی دست یافته‌ایم که وقفه انسان‌دوستانه را برای دو روز دیگر در نوار غزه تمدید می‌کند».

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

هارآتص به‌نقل از یک «عضو ارشد حماس» نوشت که این گروه در توافق تازه، بدنبال آزادی اسیرهای جنگی‌ای است که فراتر از زنان و کودکان خواهد بود.

در گفتگوهای مربوط به دور نخست وقفه در جنگ، حماس عنوان کرده بود که شاید بتواند با وقفه رخ‌داده، مکان نگهداری اسیرهای بیشتری را پیدا کند. قرار بود تا در پایان دوشنبه، این وقفه هم تمام شود. اسرائیل پیش‌تر اعلام کرده بود که «دست‌کم برای دو ماه دیگر» به جنگ در نوار غزه ادامه خواهد داد.

تایمز اسرائیل به‌نقل از یک مقام در کاخ سفید نوشت که تمدید وقفه تایید شده است اما اسرائیل فعلا در مورد این موضوع سکوت کرده است. این رسانه نوشت در دو روز دیگر وقفه، ۲۰ اسیر دیگر آزاد خواهند شد. در روز دوشنبه قرار بر این بود تا ۱۱ اسیر و گروگان اسرائیلی و ۳۳ زندانی فلسطینی آزاد شوند. در سه روز نخست وقفه، ۳۹ اسرائیلی و ۱۱۷ فلسطینی آزاد شدند. همچنین ۱۷ نفر تایلندی، یک نفر فیلیپینی و یک نفر شهروند روسی-اسرائیلی هم در این چند روز آزاد شدند.

پیش از این هم مصر از نزدیک بودن توافق خبر داده بود.

دیا رشوان، رئیس سرویس اطلاعات دولتی مصر (SIS) دوشنبه ۶ آذر / ۲۷ نوامبر اعلام کرد که این کشور و قطر به توافقی برای تمدید آتش‌بس میان نیروهای اسرائیلی و حماس در غزه به مدت دو روز نزدیک شده‌اند.

رشوان افزود در این تمدید دو روزه ۲۰ گروگان اسرائیلی که حماس در حمله خود به جنوب اسرائیل دستگیر کرده بود و ۶۰ اسیر فلسطینی که در زندان‌های اسرائیل نگهداری می‌شوند، آزاد خواهند شد.

آتش‌بس چهار روزه کنونی قرار است دوشنبه شب پایان یابد.

رشوان گفت:

با توجه به انتظار آزادی ۱۱ گروگان اسرائیلی در روز دوشنبه، مذاکرات برای آزادی ۳۳ فلسطینی همچنان ادامه دارد.

پیش از این گزارش شده بود که حماس در پی تمدید چهار روزه آتش‌بس است در حالی که اسرائیل خواهان تمدید روزانه آن است.

یک مقام اسرائیلی در گفت‌وگو با رویترز گفت این کشور با هر روز آتش‌بس بیشتر در قبال آزادی ۱۰ گروگان‌ در هر روز موافقت می‌کند. در عوض، هر بار سه برابر این تعداد اسیر فلسطینی آزاد می‌شود. این مقام افزود «محدودیت پنج روزه خواهد بود».

جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت تمدید آتش‌بس در دسترس است و این می‌تواند به جامعه بین‌المللی اجازه دهد تا روی راه حل سیاسی برای درگیری‌ها کار کند.

شمار کشته‌شدگان فلسطینی
شمار کشته‌شدگان فلسطینی

آتش‌بسی که هفته گذشته بر سر آن توافق شد، نخستین توقف جنگی است که با حمله حماس در ۱۵ مهر / ۷ اکتبر به خاک اسرائیل آغاز شد. حماس در این حمله یک هزار و ۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفت. در پاسخ به این حمله، اسرائیل غزه را به‌شدت بمباران کرد و به‌گفته مقامات بهداشتی غزه حدود ۱۴ هزار و ۸۰۰ فلسطینی را کشت و صدها هزار نفر را آواره کرد.

در اثر حملات هوایی و بمباران توپخانه‌ای اسرائیل مناطق وسیعی از غزه با خاک یکسان شده است و بحران انسانی با پایان یافتن ذخایر غذایی، سوخت، آب آشامیدنی و دارو رخ داده است.

روز یکشنبه، حماس ۱۷ نفر از جمله یک دختر چهار ساله اسرائیلی-آمریکایی را آزاد کرد. بدین ترتیب شمار کل افرادی که حماس از روز جمعه آزاد کرد به ۵۸ نفر رسید که در میان آن‌ها اتباع دیگر کشورها نیز وجود دارند. اسرائیل روز یکشنبه ۳۹ زندانی نوجوان فلسطینی را آزاد کرد و مجموع فلسطینی‌های آزادشده از سوی اسرائیل در چهار روز آتش‌بس به ۱۱۷ نفر رسید.

براساس توافق فعلی، حماس قرار است در مجموع ۵۰ زن و کودک اسرائیلی را آزاد کند. هیچ محدودیتی در این توافق برای شمار خارجی‌هایی که می‌توانند آزاد شوند وجود ندارد.

سخنگوی دولت اسرائیل گفته است تعداد کل گروگان‌هایی که هنوز در غزه نگهداری می‌شوند ۱۸۴ نفر است که ۱۴ نفر خارجی و ۸۰ اسرائیلی با تابعیت دوگانه هستند.

یک مقام آگاه در این‌باره به رویترز گفت که روز دوشنبه اسرائیل و حماس هر دو نسبت به فهرست‌ اسیرانی که قرار است آزاد شوند ابراز نگرانی کردند و میانجی‌‌گرهای قطری با آن‌ها برای حل این مسائل و پرهیز از تأخیر در امر آزادی اسیران مذاکره می‌کردند.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که در حال بررسی فهرست اسیران فلسطینی است که از حماس دریافت کرده است و در صورت امکان اطلاعات بیشتری ارائه خواهد کرد.

نتانیاهو گفته است که به محض پایان آتش‌بس، «با قدرت کامل برای دستیابی به اهداف خود: نابودی حماس، اطمینان از عدم بازگشت غزه به آنچه که پیش از این بود، و البته آزادی همه گروگان‌هایمان باز خواهیم گشت».

روز دوشنبه فلسطینی‌ها در غزه گفتند که خواهان تمدید آتش‌بس هستند. برخی از آن‌ها از خانه‌هایی که در اثر هفته‌ها بمباران شدید اسرائیل به ویرانه تبدیل شده بودند بازدید می‌کردند و برخی دیگر در صف آرد و سایر مواد اولیه بودند که توسط اونروا، نهاد امدادرسانی سازمان ملل تحویل داده می‌شد.

اونروا روز دوشنبه منتظر مجوز اسرائیل برای ارسال کامیون‌های کمک‌رسانی و آمبولانس‌ها به شمال غزه بود.

توماس وایت، مدیر امور اونروا گفت:

شمار زیادی جان خود را از دست داده‌اند، افراد زیادی خانه‌های خود را از دست داده‌اند، بنابراین ما از آتش‌بس استقبال می‌کنیم. ما امیدواریم که این آتش‌بس تمدید شود.

به‌گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، مردم فلسطین از اسیران آزادشده در رام‌الله پذیرایی گرمی کردند.

عمرعبدالله الحاج، ۱۷ ساله که روز یکشنبه آزاد شد، به رویترز گفت که در مورد آن‌چه در بیرون از زندان رخ می‌داد بی‌اطلاع نگه داشته می‌شد. او گفت: «ما ۱۱ نفر در سلولی بودیم که معمولاً برای ۶ نفر است. هرگز غذای کافی نداشتیم و هرگز به من نگفتند که تا چه مدت قرار است در زندان بمانم. نمی‌توانم باور کنم که اکنون آزاد هستم، اما شادی من ناقص است، زیرا هنوز برادرانی داریم که در زندان هستند.»

وزارت دادگستری اسرائیل عمرعبدالله الحاج را به عضویت در گروه جهاد اسلامی و تهدید امنیت متهم کرد اما این اتهام را مشخص نکرد.

روز دوشنبه جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانسی در بارسلون در مورد بحران غزه گفت تشکیلات خودگردان فلسطین که کرانه باختری را اداره می‌کند، باید کنترل غزه را از حماس بازپس بگیرد زیرا جایگزین «بهتری» است.

اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و دیگران متحدانشان، حماس را به‌عنوان یک سازمان تروریستی می‌شناسند.

بورل همچنین از اسرائیل خواست که غزه را دوباره اشغال نکند. او گفت ایجاد کشور مستقل فلسطین در کرانه باختری، شرق اورشلیم (بیت‌المقدس)  و غزه بهترین تضمین برای صلح و امنیت اسرائیل است.

ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن نیز در همین کنفرانس گفت رویدادهای غزه در چارچوب تعریف قوانین بین‌المللی از «نسل‌کشی» می‌گنجد. صفدی خواستار پایان دادن به کشتار و آوارگی مردم غزه شد.

توضیح: این گزارش با اطلاعات جدید به‌روز شد و تیتر آن نیز تغییر کرد

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.