سازمان ملل: وضعیت غزه «آخرالزمانی» است
اسرائیل بمباران مرکز و جنوب غزه را تشدید کرده است و گزارش شده که دهها نفر در حمله اسرائیل به خانهها در دیرالبلح کشته شدند. گزارشگر ویژه سازمان ملل می گوید که «قتلعام غیرنظامیان باید متوقف شود».
چهارشنبه ۱۵ آذر/ ۶ دسامبر در غزه با انتشار اخبار بیشتری از شدیدترین حملات اسرائیل به این منطقه آغاز شد. ارتش اسرائیل روز سهشنبه را «شدیدترین روز حمله از آغاز عملیات زمینی» توصیف کرد. روز چهارشنبه مشخص شد که دهها نفر از فلسطینیها که در شهر دیرالبلح در مرکز غزه پناه گرفته بودند، در میان کشتهشدگان حملات هوایی روز سهشنبه اسرائیل بودند.
دکتر ایاد الجابری، رئیس بیمارستان شهدای الاقصی به رویترز گفت که حداقل ۴۵ نفر در این حمله کشته شدند. یک خبرنگار آسوشیتدپرس که در بیمارستان حضور داشت و اجساد را شمارش کرد گفت که حداقل ۳۴ نفر از جمله حداقل شش کودک کشته شدند.
ارتش اسرائیل صبح روز چهارشنبه حملاتش به خان یونس، بزرگترین منطقه شهری در جنوب نوار غزه را تشدید کرد. یارون فینکلمن، فرمانده نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب غزه گفت که نیروهای اسرائیلی با پشتیبانی هواپیماهای جنگی روز سهشنبه به قلب خان یونس رسیدند و شهر را نیز محاصره کردند. گردانهای القسام، شاخه مسلح حماس، گفت که جنگجویانش در حال رویارویی با ارتش اسرائیلند.
همزمان مارتین گریفیث، بالاترین مقام امدادرسانی سازمان ملل متحد در فلسطین گفت که عملیات نظامی اسرائیل در جنوب غزه به همان اندازه ویرانگر بوده که در شمال. او وضعیت کنونی غزه را «آخرالزمانی» توصیف کرد و گفت که هرگونه امکان عملیات بشردوستانه معنادار از بین رفته است.
ارتش اسرائیل روز سهشنبه اعلام کرد که حملهای را به «قلب» اردوگاه آوارگان جبالیه در شمال غزه انجام داده است و چتربازان و کماندوهای نیروی دریایی به مقر ساختمان امنیت عمومی حماس یورش بردهاند. همچنین درگیریهای شدید در شجاعیه، یکی دیگر از مکانهایی که اسرائیل آن را «پایگاه حماس» میخواند و در شمال غزه واقع شده رخ داد.
در بیانیه دفتر رسانهای حماس آمده است که نیروهای اسرائیلی حداقل ۱۶۲۴۸ نفر از جمله ۷۱۱۲ کودک و ۴۸۸۵ زن را در غزه کشتهاند. بر اساس این بیانیه حداقل ۴۳۶۱۶ نفر مجروح و حداقل ۷۶۰۰ نفر مفقود شدهاند.
برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داد که «بحران گرسنگی فاجعهبار» در غزه در حال شدت یافتن است. این سازمان در بیانیهای خواستار آتشبس بشردوستانه شد و گفت: «تنها یک صلح پایدار میتواند به درد و رنج پایان دهد و از فاجعه انسانی قریبالوقوع در غزه جلوگیری کند».
در طرف اسرائیلی هم خانواده اسرای اسرائیلی در یک جلسه با بنیامین نتانیاهو شرکت کردند. گزارش شده است که بعضی از حاضران در این نشست از نخستوزیر اسرائیل خواستند استعفا دهد. بر اساس آخرین آمار، ۱۳۸ اسرائیلی و اتباع دیگر هنوز در غزه در بازداشت حماس هستند. طی آتشبس یک هفتهای که روز جمعه تمدید نشد، ۱۰۵ غیرنظامی از اسارت حماس در غزه آزاد شدند- از جمله ۸۱ اسرائیلی، ۲۳ شهروند تایلندی و یک فیلیپینی - در ازای آزادی ۲۴۰ زن و نوجوان فلسطینی که در زندانهای اسرائیل نگهداری میشدند.
یکی از مقامهای حماس گفته است تا زمانی که حمله اسرائیل به نوار غزه متوقف نشود، هیچ مذاکره یا مبادله زندانیان جدیدی صورت نخواهد گرفت. اسامه حمدان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در بیروت همچنین گفت که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، «مسئول» جان اسرای اسرائیلی در غزه است و هدف واقعی او این است که «مردم فلسطین را از بین ببرد».
با این حال نخست وزیر قطر گفته است که مذاکرات میانجیگری با هدف پایان دادن به جنگ همچنان ادامه دارد. محمد بن عبدالرحمن آل ثانی روز سه شنبه گفت: «قطر به تلاش برای احیای آتش بس، آزادی گروگانها و تبادل اسرا ادامه میدهد.»
در تحولی دیگر، اسرائیل ویزای لین هستینگز، یک مقام ارشد کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد برای نوار غزه و کرانه باختری فلسطین را لغو کرد.
الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل در پستی در شبکه اجتماعی اکس، لین هستینگز را متهم کرد که حماس را به خاطر قتل عام ۷ اکتبر به اندازه کافی محکوم نکرده به جای آن اسرائیل را سرزنش میکند. کوهن نوشت که از دید او چنین شخصی «نمیتواند در سازمان ملل خدمت کند و نمیتواند وارد اسرائیل شود.»
نظرها
نظری وجود ندارد.