ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک منبع آگاه: وکیل درخواست اعاده دادرسی مجاهد کورکور را به ثبت رساند

میلاد پورعیسی - یک منبع آگاه در گفت‌وگو با زمانه از ثبت اعاده دادرسی پرونده مجاهد کورکور در دیوان عالی کشور و انتساب اتهام «کشتن معترضان» به دلیل بازداشت‌های پیشین این شهروند اهل ایذه گفته است.

بر اساس اطلاع یک منبع آگاه و نزدیک به خانواده مجاهد کورکور، وکیل مدافع این زندانی سیاسی روز سه‌شنبه دوازدهم دی‌ماه در دادگستری استان خوزستان، رسماً تقاضای اعاده دادرسی بر اساس ماده ۴۷۷ آئین دادرسی را ثبت کرد. این منبع همچنین به زمانه گفت خانواده این معترض بازداشت شده نیز تقاضای عفو و بخشش او را هم‌زمان در دادگستری استان خوزستان ثبت کردند.

دیوان عالی کشور چهارم دی ماه، حکم سه بار اعدام مجاهد کورکور را تایید کرد. مجاهد کورکور که در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ بازداشت شد، به اتهام «محاربه از طریق کشیدن سلاح به قصد جان مردم»، «ارعاب و افساد فی الارض از طریق ارتکاب جنایت جنگی»، «اخلال در نظم عمومی» و «ایراد خسارت عمده به تمامیت جسمانی منتج به جان باختن ۷ نفر از جمله کیان پیرفلک»، «ایراد خسارت عمده به اموال عمومی و خصوصی»، «تشکیل گروه باغی و عضویت در آن از طریق قیام مسلحانه علیه جمهوری اسلامی» به اعدام محکوم شده است.

خبرگزاری قوه قضائیه، ۲۸ اسفند سال گذشته، خبر برگزاری دادگاه مجاهد کورکور را منتشر کرد.  

منبع نزدیک به خانواده مجاهد کورکور می‌گوید، آن‌ها روز سه‌شنبه هم زمان با حضور در دادگستری استان خوزستان و ارائه درخواست عفو و همچنین اعاده دادرسی بر اساس ماده ۴۷۷ آئین دادرسی از دیوان عالی کشور خواستند که دادگاهی علنی تشکیل و به مجاهد فرصت دفاع داده شود:

خانواده مجاهد با ثبت درخواست اعاده دادرسی می‌خواهند که این پرونده دوباره به جریان بیفتد، تا او بتواند در دادگاه علنی از خود دفاع کند. وکیل مجاهد کورکور، در درخواست اعاده دادرسی، به موارد مختلفی از جمله بررسی دوربین‌های مداربسته در روز ۲۵ آبان سال گذشته و همچنین آزمایش کارشناسی اسلحه‌ای را که کیان پیرفلک با آن به قتل رسیده ارائه کردند.

مجاهد کورکور، متهمی که قربانی پرونده‌سازی سپاه شد

منبع نزدیک به خانواده مجاهد کورکور به زمانه می‌گوید، او پیش از قتل کیان پیرفلک به اتهام دیگری در زندان بوده و می‌گوید دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی او را به علت سوابق متعدد بازداشت در پرونده‌های دیگر برای پرونده کیان پیرفلک قربانی کرده‌ است.

این منبع با بیان این‌که مجاهد کورکور، هم‌زمان با قتل کیان پیرفلک در ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در ایذه، چهار ماه بود که از زندان به مرخصی آمده و متواری شده بود، چنین ادامه می‌دهد:

مجاهد آبان سال گذشته برای این که به زندان برنگردد متواری شده بود. او پارسال به خاطر یک پرونده مرتبط با مواد مخدر در زندان بود. سال ۱۴۰۰ ماموران مقدار کمی مواد مخدر در خودروی مجاهد در پارکینگ منزل شخصی او پیدا کردند و مجاهد به همین دلیل بازداشت شد. او سال ۱۴۰۱ با وثیقه برای مرخضی از زندان بیرون آمد. سه ماه در مرخصی بود که باید به زندان برمی‌گشت ولی حدود یک ماه دیگر متواری شد، تا این‌که آبان سال گذشته در ایذه مردم اعتراض کردند. البته او در نهایت قصد داشت به زندان برگردد.

این منبع همچنین به برخی از سوابق کیفری پیشین مجاهد کورکور اشاره می‌کند و چنین توضیح می‌دهد:

مجاهد پیش از این ماجرا هم چند بار در دادگستری خوزستان پرونده داشت. این پرونده‌ها با اتهامات مختلف از جمله ضرب و شتم مأموران، حمل مواد مخدر و موارد دیگر بود. پرونده ضرب و شتم مأموران به چند سال قبل برمی‌گردد که مجاهد به همراه دوستان خود، برای بزرگداشت کوروش کبیر به مکانی تاریخی در ایذه رفته بودند و آن‌جا با مأموران امنیتی درگیر شدند. به خاطر همین مساله برای او یک پرونده ضرب و شتم مأموران دولتی باز شد. از همان زمان پلیس ایذه با او دشمن شد.

این منبع می‌گوید به دلیل همین سوابق مأموران انتظامی در ایذه با او رابطه خوبی نداشتند: «حتی برای مسائل دیگری هم که به مجاهد کورکور مربوط نبود، سراغ او می‌آمدند.»

منبع آگاه زمانه می‌گوید:

یک بار حتی وقتی او در زندان ایذه بود، یک قتل در این شهر رخ داد. مأموران بلافاصله برای دستگیری مجاهد به در منزل پدری او رفتند که مادرش گفت مجاهد در زندان است. مجاهد را دقیقاً به خاطر این سوابق و دشمنی با او قربانی پرونده کیان کردند، تا سپاه را از قتل این کودک تبرئه کنند.

اگرچه مجاهد کورکور سابقه کیفری دارد، اما دلیلی بر محکومیت او و دست داشتنش در قتل نیست، کما اینکه بارهای خانواده او و وکیلش اعلام کردند که نه تنها دسترسی به پرونده ندارند، بلکه در یک روند غیرشفاف و با وجود ایرادات متعدد در پرونده‌اش به اعدام محکوم شده است.

از سوی دیگر، فواد چوبین، دایی آرتین رحمانی پیانی، یکی از کودکانی که در جریان اعتراضات ۲۵ آبان ۱۴۰۱ به دست نیروهای امنیتی در ایذه کشته شد، روزی که خبر حکم اعدام مجاهد کورکو منتشر شد، در حساب کاربری خود در ایکس (توییتر سابق) نوشت که «آن شب مجاهد در نزدیکی او بوده و خودش دیده که ماموران آنها شلیک کرده و میلاد سعیدیان‌جو» را کشتند.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

یکی از بستگان مجاهد، او را به سپاه «فروخت» 

این منبع نزدیک به خانواده مجاهد کورکور می‌گوید یکی از بستگان این خانواده، به دلیل «اختلاف خانوادگی» او را به سپاه پاسداران «فروخته» است. او با بیان این‌که این فرد خود مأمور سپاه پاسداران بوده چنین ادامه می‌دهد:

خانواده مجاهد برای این مساله ده‌ها شاهد دارند که این فرد در مقابل تحویل دادن او پول دریافت کرده است. این فرد روزهای بعد از ۲۵ آبان بارها به منزل پدری مجاهد رفت و سراغ او را گرفت. او می‌گفت که مجاهد را با دوربین‌های شهری با اسلحه دیده‌اند. همین فرد در آخرین رفت و آمد به پدر و مادر مجاهد گفت «دو روز دیگر می‌بینید»، که دقیقاً دو روز بعد در منزل دوستش آقای صیدالی در یک روستای نزدیک ایذه بازداشتنش کردند.

به گفته این منبع، مجاهد کورکور بعدا در ملاقات‌های حضوری که با خانواده در زندان داشته است، به بازداشتش توسط گزارش یکی از بستگان اشاره کرده است.

این منبع نزدیک به خانواده مجاهد کورکور روایت می‌کند که روز ۲۵ آبان سال گذشته، با او تماسی تلفنی گرفته شده و خبر تیراندازی به مردم در یکی از میدان‌های شهر ایذه را می‌دهند:

روز ۲۵ آبان پارسال مجاهد به همراه بعضی دوستان خود در اعتراضات ایذه حضور داشت. حسین سعیدی که با مجاهد در روز بازداشت کشته شد، روز ۲۵ آبان در خیابان با مجاهد تماس گرفت و گفت مردم را به رگبار بستند. مجاهد هم به خیابان رفت.

عباس کورکوری، معروف به مجاهد کورکور، ۲۹ آذر ۱۴۰۱، یعنی ۳۴ روز بعد از کشته‌شدن کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله اهل ایذه در منزل هومن صیدالی در عملیات مشترک «وزارت اطلاعات، سپاه ولی‌عصر استان خوزستان و فراجا» بازداشت شد. در جریان این عملیات دو نفر دیگر از دوستان مجاهد کورکور به نام‌های محمود احمدی و حسین سعیدی به دست نیروهای امنیتی کشته شدند.

روز ۲۵ آبان سال ۱۴۰۱، مأموران امنیتی در حمله به مردم آن‌ها را به رگبار بستند. در این حمله کیان پیرفلک، به همراه پدر و مادر خود که در ماشین شخصی بودند، هدف قرار گرفتند و کیان کشته و پدر کیان پیرفلک در این تیراندازی به شدت زخمی شد.  

جمهوری اسلامی بلافاصله حمله به مردم در روز ۲۵ آبان سال گذشته را عملیاتی «تروریستی» اعلام کرد. مادر کیان در مراسم چهلم فرزند خود در سخنانی، روایت‌های حکومتی را رد و اعلام کرد مأموران لباس شخصی خودروی خانواده او را به رگبار بستند.

داوود شاه‌ولی، وکیل خانواده کیان پیرفلک در پرونده شکایت از مأموران لباس شخصی به دلیل قتل کیان بود که بعد از صدور رای دادگاه انقلاب برای مجاهد کورکور، وکالت او را هم پذیرفت. او تا امروز هیچ ملاقاتی با مجاهد نداشته و تنها توانسته از برخی نکات پرونده یادداشت‌برداری کند.  

به گفته منبع نزدیک به خانواده مجاهد کورکور، در پرونده او به دروغ نوشته شده «به علت عدم استطاعت مالی» وکیل تسخیری انتخاب شده است. همچنین در پرونده بر اساس یک استوری اینستاگرامی مجاهد، او را به اتهاهماتی مثل «تشکیل گروه مسلحانه علیه جمهوری اسلامی» متهم کردند.

در این استوری، ظاهراً مجاهد نوشته که بختیاری‌ها دست به دست هم دهند و حکومت را براندازی کنند. یک تعدادی از همشهری‌ها هم به او جواب دادند که با او همراه می‌شوند.  

خبرگزاری قوه قضائیه، ۱۸ فروردین سال جاری حکم اعدام مجاهد کورکور به اتهام قتل کیان پیرفلک را اعلام کرد. «میثم پیرفلک»، پدر کیان، سال گذشته پس از بهبودی نسبی از جراحات ناشی از شلیک گلوله به خودروی خانوادگی خود، با انتشار ویدیویی هرگونه اتهامی به مجاهد کورکور در ارتباط با قتل پسرش را رد:

دادخواه خون پسرم هستم، من هیچ شکایتی از مجاهد کورکور و بچه‌های ایذه نکرده و نخواهم کرد، چون من و همسرم به‌چشم خود دیدیم که نیروهای امنیتی به فرماندهی سردار «عیدی علیپور»، ماشین ما را به رگبار بستند، مرا زخمی کردند و پسرم را به قتل رساندند.

به گفته منبع نزدیک به خانواده مجاهد کورکور، دبیر کمیسیون عفو و بخشش دادگستری استان تهران، روز دوشنبه و هم زمان با ارائه درخواست عفو، به آن‌ها اعلام کرده که «بعید» می‌داند، کمیسیون عفو با درخواست او موافقت کنند.

«می‌خواهند قتل کیان را کردن سپاه بیاندازند»

بعد از صدور حکم اعدام برای مجاهد کورکور در ۱۸ فروردین امسال، پرونده به دلیل اعتراض خانواده او، جهت بررسی به شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور به ریاست علی رازینی ارسال شد. آن‌ها بعد از آن که پدر و مادر کیان پیرفلک در دادگاه به صورت رسمی شهادت دادند که از مجاهد کورکور به اتهام قتل فرزند خود شکایتی ندارند، به دفتر علی رازینی مراجعه کردند:

بعد از این‌که پدر و مادر کیان در دادگاه به صورت رسمی شهادت دادند که از مجاهد شکایت ندارند، و پدر کیان در یک ویدیو باز همین را گفت، خانواده مجاهد سند رسمی شهادت پدر و مادر کیان به همراه سی‌دی صحبت‌های آقای پیرفلک را به دفتر رازینی بردند. رازینی گفت، خانواده پیرفلک همشهری بازی کردند. می‌خواهند قتل کیان را گردن سپاه بیاندازند.

این منبع می‌گوید، پدر و مادر مجاهد، دست‌کم دو بار دیگر نیز به دفتر رازینی مراجعه کردند:

رازینی یک بار دیگر در برابر درخواست پدر و مادر مجاهد برای بازبینی دوربین شهری برای پیدا کردن قاتل کیان گفت، ما ۱۰ نفر را اعدام کردیم، اغتشاشات خوابید. در هر سه مراجعه خانواده، رازینی پیش از صدور رأی دیوان به روشنی از اعدام مجاهد دفاع کرد. رازینی مدام تکرار می‌کرد، این‌ها آرامش را از مردم گرفتند. باید اعدام شوند.

بستری مجاهد در بیمارستان بر اثر شکستگی دنده و خون‌ریزی ریه

به گفته منبع آگاه زمانه، از ۲۹ آذر سال گذشته که مجاهد کورکور در منزل شخصی دوست خود بازداشت شد، تا حدود پنج ماه بعد خانواده او هیچ اطلاعی از سرنوشت فرزندشان نداشتند. خرداد امسال، مجاهد در تماسی کوتاه از زندانی بودن خود خبر داد.  

این منبع می‌گوید، در همه این مدت، یعنی از آذر سال گذشته تا اکنون، پدر و مادر مجاهد تنها سه بار توانستند او را ملاقات کنند. نخستین ملاقات در آپارتمانی روبه‌روی ساختمان دادگستری استان خوزستان در اهواز انجام شد:

مرداد امسال، اولین ملاقات خانواده مجاهد با او، بعد از هماهنگی مدیر کل دادگستری خوزستان با اداره اطلاعات اهواز، در طبقه دوم یک آپارتمان در فلکه ساعت اهواز، دقیقاً روبه‌روی دادگستری استان خوزستان انجام شد. در این ملاقات پنج مأمور لباس شخصی حضور داشتند و حق هیچ گفت‌وگوی خصوصی بین آن‌ها وجود نداشت.

آن‌ها یک بار دیگر بعد از آن مجاهد را در زندان شیبان اهواز و بار آخر، تقریباً سه ماه پیش در بیمارستان گلستان این شهر ملاقات کردند. این منبع می‌گوید که مأموران، مجاهد را بعد از شکستگی دنده در اثر شکنجه به این بیمارستان انتقال دادند:

پزشک معالج مجاهد گفت شکستگی دنده، ورود آن به ریه و خون‌ریزی این ناحیه را به همراه داشته است. مأموران در بیمارستان به خانواده مجاهد گفتند او کرونا گرفته است.

به گفته این منبع، خانواده مجاهد دقیقاً روز سه‌شنبه ۱۲ دی ماه و پیش از رفتن به دادگستری استان خوزستان برای درخواست اعاده دادرسی و عفو او، از یک کارمند زندان شیبان اهواز شنیدند که مجاهد را با بدن لخت در محوطه زندان گردانده‌اند.

اگرچه درخواست اعاده دادرسی و عفو به ثبت رسیده، اما هیچ تضمینی حتی شفاهی برای به نتیجه رسیدن این درخواست‌ها از سوی مقامات قضایی خوزستان داده نشده و هر لحظه جان مجاهد کورکور در خطر است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.