ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران یک سوئدی دیگر را بازداشت کرد ــ تقلا برای نجات «شکنجه‌‎گر گوهردشت»

سوئد بازداشت یک تبعه دیگر خود در ایران را تأیید کرد. ایران پیش از این هم سه شهروند سوئدی و دو شهروند دو تابعیتی ایرانی/ سوئدی را بازداشت کرده است. حبیب اسیود یکی از دو تابعیتی‌ها بود که اردیبهشت ۱۴۰۲ او را اعدام کردند.

جمهوری اسلامی ایران یک شهروند سوئد را بازداشت کرده است. او پنجمین سوئدی است که در سال‌های گذشته در ایران بازداشت و زندانی می‌شود.

وزارت خارجه سوئد ۲۵ دی/ ۱۵ ژانویه از بازداشت یک تبعه این کشور در ایران خبر داد اما حاضر به افشای هويت و جزئیات بیشتر درباره دلیل بازداشت او نشد.

این وزارت‌خانه در پاسخ به خبرگزاری رویترز تنها به این گفته بسنده کرد که مقام‌های دولتی با خانواده او، و مسئولان کنسولگری در ایران با مقام‌های حکومت ایران در ارتباطند.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی که پیش از این حداقل چهار شهروند/ تبعه سوئد را بازداشت، محاکمه و زندانی کرده، تا به حال واکنشی به این خبر نداشته است.

روابط ایران و سوئد پس از بازداشت و محاکمه حمید نوری، دادیار زندان گوهردشت در سال ۶۷، همزمان با اعدام دسته‌جمعی زندانیان عضو سازمان مجاهدین خلق و سازمان‌های چپ، سرد و تیره شده است.

ایران سوئد را به اثرپذیری از «مجاهدین خلق» و «گروه‌های تروریستی» متهم می‌کند و بارها خواستار پایان دادن به حبس و محاکمه حمید نوری شده است.

نوری به حکم دادگاه استکهلم به حبس ابد محکوم شده است. دادگاه تجدیدنظر نیز این حکم را تایید کرده است. ایران امیدوار است بتواند همانند اسدالله اسدی که در بلژیک به جرم برنامه‌ریزی برای انفجار در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق محاکمه و زندانی و سپس مبادله شد، حمید نوری را نیز با سوئدی‌های زندانی شده در ایران مبادله کند.

یوهان فلودرس، کارمند اتحادیه اروپا نیز بهار ۱۴۰۱، همزمان با محاکمه حمید نوری در سوئد، با همین هدف بازداشت شد. ایران او را به جاسوسی متهم کرده است.

علاوه بر او مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی گفته‌اند دو تبعه سوئدی به نام کوین گیلبرت و سیمون کاسپر براون را به اتهام قاچاق مواد مخدر محاکمه کرده‌اند. مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی شهریور ۱۴۰۱ گفته بود که از این دو تبعه سوئد هنگام کنترل مسافران در فرودگاه «شیره تریاک» و «قرص ترامادول» کشف شده است. به گفته او بر همین اساس کاسپر براون به پنج سال زندان، بیش از ۱۰ میلیارد ریال جریمه نقدی و گیلبرت هم به هشت سال زندان، ۶۰ ضربه شلاق و جزای نقدی محکوم شدند.

جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر دو شهروند دو تابعیتی ایران ــ سوئد را هم بازداشت کرد. ایران حبیب اسیود، از رهبران جنبش النضال که در ترکیه ربوده و به ایران منتقل شد را در اردیبهشت ۱۴۰۲ اعدام کرد.

احمدرضا جلالی، شهروند دو تابعیتی ایرانی-سوئدی هم که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی او را به «جاسوسی» و بابت همین اتهام به اعدام محکوم کرده است، از هفت سال پیش تاکنون در زندان است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.