ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ماشین اعدام جمهوری اسلامی دو قربانی دیگر گرفت: فرهاد سلیمی را هم اعدام کردند

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی سحرگاه سوم بهمن جان دو زندانی دیگر را گرفت: محمد قبادلو، معترض بازداشتی و فرهاد سلیمی، زندانی سیاسی کُرد

برمبنای گزارش‌های رسیده به «زمانه» دستگاه قضایی جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه سوم بهمن /۲۳ ژانویه همزمان با اعدام محمد قبادلو، فرهاد سلیمی، زندانی سیاسی اهل سنت کُرد را هم در زندان قزلحصار اعدام کرده است.

طبق گزارش‌ها مسئولان زندان به خانواده فرهاد سلیمی با این‌که برای ملاقات آخر فراخوانده شده بودند، اجازه ملاقات نداده‌اند و او بدون ملاقات با خانواده اعدام شده است.

فرهاد سلیمی، متولد ۱۳۵۷، اهل سقز، در تاریخ ۱۹ بهمن ماه ۱۳۸۸ توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. قوه قضائیه جمهوری اسلامی او را به همراه انور خضری، کامران شیخه و خسرو بشارت به اتهام عضویت در یکی از «گروه‌های سلفی» و مشارکت در ترور یک روحانی نزدیک به حکومت به نام عبدالرحیم تینا به مرگ محکوم کرد. هر چهار نفر اتهام‌های وارده را رد کردند.

فرهاد سلیمی روز یکشنبه اول بهمن به سلول انفرادی منتقل شده بود. او بیش از ۱۳ سال اخیر زندگی خود را در حبس گذراند. زندانیان سیاسی زندان قزل‌حصار در نامه‌ای که به دست زمانه رسید نسبت به اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام او و محمد قبادلو، از بازداشت شدگان اعتراضات زن، زندگی، آزادی به‌شدت ابراز نگرانی کرده‌ بودند.

عفو بین الملل پیشتر تأیید کرده بود که مقام‌های جمهوری اسلامی سه زندانی دیگر این پرونده را که تحت شکنجه قرار داشته‌اند یعنی قاسم آبسته، ایوب کریمی و داوود عبداللهی به ترتیب در ۱۴ آبان، ۸ آذر و ۱۲ دی سال جاری در زندان قزل‌حصار اعدام کرده‌اند.

محمد قبادلو، زندانی ۲۳ ساله‌ای که در سرکوب اعتراضات گسترده به قتل ژینا (مهسا) امینی بازداشت شده بود هم سوم بهمن ماه اعدام شد.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، با انتشار این خبر، ادعا کرد اعاده دادرسی قبادلو و وکلایش دو مرتبه در دیوان عالی رد شده است، در حالی که امیر رئیسیان، وکیل قبادلو چهارم مرداد اعلام کرده بود حکم موکلش در شعبه یکم دیوان عالی کشور نقض شده است.

رئیسیان ساعاتی پیش از اجرای حکم قبادلو، در ایکس نوشت: «این ابلاغیه اجرای حکم است که چند ساعت پیش برای ما ارسال شده است. هر تصمیمی در فرایند ماده ۴۷۷ گرفته شده باشد نافیِ حق محمد قبادلو برای رسیدگی مجدد در راستای اعاده‌ دادرسی نیست. در نتیجه اجرای حکم محمد قبادلو هیچ مجوز قانونی ندارد و بی تردید قتل محسوب می‌گردد».

محمد قبادلو، ۲۲ ساله و کارگر آرایشگاه بود. او پیش از بازداشت ساکن شهر پرند بود. مادر قبادلو پیش از این گفته بود که فرزندش اختلال دو قطبی دارد و چند ماه پیش از بازداشت روند درمان را متوقف کرده بود. قبادلو را متهم کردند که در جریان اعتراض‌های شامگاه ۳۰ شهریور سال گذشته با خودروی سواری مأموران موتوری حکومتی را زیر گرفته است. اتهام رسمی قبادلو اما «افساد فی ‌الارض» بود که بر اساس آن قاضی ابوالقاسم صلواتی، ۲۵ آبان گذشته برای او حکم اعدام صادر کرد.

وکیل محمد قبادلو پیش از این هم گفته بود پرونده موکلش نواقص تحقیقاتی و ایرادهای فنی دارد و موضوع «سلامت روان» قبادلو و این‌که مبتلا به اختلال دوقطبی است باید در نظر گرفته شود. محمد قبادلو هفت سال سابقه درمان بیماری اختلال دوقطبی داشت. به علاوه، تناقض‌های دیگری نیز در پرونده او به چشم می‌خورد، از جمله گزارش پزشکی قانونی که علت مرگ مأمور پلیس را اصابت جسم سخت به سر اعلام کرده بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • پژمان

    خامنه‌ای سی و یک هزار روز عمر کردی. بست نیست؟ که به خاطر چند روز بیشتر عمر کردن جوانان را پر پر میکنی