دهها فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه کشته شدند ـ آمریکا مرگ مرد شماره سه حماس را تأیید کرد
حملات هوایی اسرائیل تنها به رفح دستکم ۱۴ کشته و چندین زخمی برجای گذاشت. مذاکرات غیرمستقیم حماس و اسرائیل آغاز شد. وزیر خارجه آمریکا به خاورمیانه میرود. اروپا شهرکنشینهای اسرائیلی را تحریم کرد.
بهگفته مقامهای بهداشتی فلسطین، حملات هوایی اسرائیل به رفح و مرکز غزه در ساعات اولیه سهشنبه ۲۹ اسفند / ۱۹ مارس چندین کشته برجای گذاشت.
در این حملات دستکم ۱۴ فلسطینی در رفح و هشت فلسطینی دیگر در شمال جبلیه کشته شدند.
حملات هوایی اسرائیل در رفح به سه محله صورت گرفت و زنان و کودکان در میان قربانیان هستند.
در حملات به جبلیه در شمال غزه یک خانه بهطور کامل ویران شد و از جمله کودکان کشته شدند.
همچنین حملات اسرائیل به ساختمانهای مسکونی مجاور بیمارستان الشفا در غزه منجر به کشته و زخمی شدن افراد بیشتری از جمله یک دختر جوان شد.
ساکنان و همسایگان با دست خالی سعی کردند قربانیان را از زیر آوار بیرون بکشند.
بیمارستان الشفا و اطراف آن همچنان در محاصره نیروهای اسرائیلی است و در نتیجه کمکهای پزشکی یا فعالیت تیمهای دفاع مدنی بهطور کامل انجام نمیشود، زیرا هیچ آمبولانس یا تیم امدادی قادر به رسیدن به منطقه نیست.
در منطقه مسکونی قلقیلیه واقع در کرانه باختری اشغالی نیز ارتش اسرائیل سه فلسطینی را از بازداشت کرد. ارتش اسرائیل همچنین یک مرد را در منطقه جبلالشریف در الخلیل دستگیر کرد.
سفر بلینکن به خاورمیانه
وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرد، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور که در حال حاضر در فیلیپین بهسر میبرد، روز چهارشنبه به عربستان سعودی و سپس روز پنجشنبه به مصر سفر خواهد کرد تا درباره تلاشها برای تضمین آتشبس در غزه و افزایش میزان کمکهای بشردوستانه گفتوگو کند.
بلینکن در یک نشست خبری در مانیل گفت هدف از این سفر دستیابی به آتشبس میان اسرائیل و حماس، تضمین آزادی اسیران اسرائیلی در غزه، ارسال کمکهای بیشتر به غزه و برنامهریزی برای پس از جنگ است.
در حالی که دولت جو بایدن نسبت به بحران انسانی ناشی از حملات اسرائیل به غزه ابراز تأسف کرده است، اما همچنان به ارسال میلیاردها دلار کمک نظامی به این کشور ادامه داده است.
کاخ سفید روز گذشته اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل برای گفتوگوی تیمهایشان در واشنگتن درباره «رویکردهای جایگزین» برای حمله زمینی به رفح توافق کردهاند.
آغاز مذاکرات اسرائیل و حماس
در همین حال، آخرین دور مذاکرات غیرمستقیم بین اسرائیل و حماس دوشنبه شب در دوحه، پایخت قطر آغاز شد.
یک هیأت اسرائیلی به همراه میانجیهای قطری و مصری، در مورد طرح سه مرحلهای حماس برای پایان دادن به جنگ، که شامل آزادی همه اسیران حملات ۷ اکتبر در ازای آزادی یکهزار و ۵۰۰ اسیر فلسطینی میشود، گفتوگو خواهند کرد.
«آکسیوس» به نقل از دو مقام اسرائیلی که نامشان فاش نشده و یک منبع آگاه اعلام کرد که هیئت اسرائیلی به ریاست دیوید بارنیا، رئیس موساد، با میانجیهای قطری و مصری به رهبری شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر قطر دیدار کرد.
یک مقام ارشد اسرائیلی به آکسیوس گفت که دور کنونی مذاکرات میتواند دستکم دو هفته طول بکشد و هیئت اسرائیلی برای گفتوگوهای مفصل با میانجیهای قطری و مصری در دوحه میماند.
این مقام گفت، میانجیها بین هیئتهای اسرائیلی و حماس مستقر در بخشهای جداگانه یک مجتمع در دوحه در رفتوآمد هستند.
این مقام افزوده است روند مذاکرات طولانی، دشوار و پیچیده خواهد بود، اما هیئت اسرائیلی تلاش میکند تا به یک توافق دست پیدا کند.
هیچ اظهارنظری از سوی حماس یا کشورهای میانجی منتشر نشده است.
در صورت موفقیت، این دومین توقف جنگ پس از توقف موقت ۲۲ نوامبر گذشته خواهد بود. توافق ماه نوامبر هفت روز طول کشید. نتانیاهو مدعی شد که حماس با عدم موافقت با آزادی اسیران بیشتر در غزه، آتشبس را نقض کرده است و این منجر به شکست مذاکرات بعدی شد.
تأیید مرگ مرد شماره سه حماس
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، گزارشهای مبنی بر کشتهشدن مروان عیسی، مقام نظامی شماره سه حماس در هفته گذشته را تأیید کرد.
سالیوان در یک نشست خبری گفت:
بقیه رهبران ارشد [حماس] احتمالاً در اعماق شبکه تونل حماس پنهان شدهاند و عدالت در مورد آنها نیز محقق خواهد شد و ما به تضمین آن کمک میکنیم.
روز گذشته ژنرال هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل گفت که حماس در تلاش است تا پس از حمله هفته گذشته سرنوشت مروان عیسی، معاون فرمانده شاخه نظامی این گروه را پنهان کند.
سالیوان همچنین گفت جو بایدن و بنیامین نتانیاهو در جریان تماس خود در اوایل روز گذشته در مورد عملیات نظامی اسرائیل در غزه گفتوگو کردند و بایدن «بر تعهد عمیق خود برای تضمین امنیت بلندمدت اسرائیل تأکید کرد».
سالیوان افزود اسرائیلیها شمار قابل توجهی از گردانهای حماس را متلاشی کرده و هزاران جنگجوی حماس از جمله فرماندهان ارشد آن را کشتهاند.
تحریم شهرکنشینهای اسرائیلی
وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا شب گذشته، دوشنبه ۲۸ اسفند / ۱۸ مارس با تحریم علیه شهرکنشینهای خشونتطلب اسرائیلی که به فلسطینیها در کرانه باختری حمله میکنند، موافقت کرد.
این نخستین بار بود که اتحادیه اروپا به تبعیت از آمریکا و بریتانیا شهرکنشینهای اسرائیلی را تحریم میکند.
مقامهای اروپایی همچنین نگرانی خود را از افزایش خشونت علیه فلسطینیها در کرانه باختری ابراز کردند.
بهگفته دیپلماتها، مجارستان بیشترین مقاومت را در برابر تحریمها علیه «شهرکنشینهای خشونتطلب» اسرائیلی نشان داده است، اما بهتازگی موضع خود را تغییر داده است.
۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا همچنین با اعمال تحریمهای بیشتر علیه حماس موافقت کردند. همزمانی این دو تحریم برای اعضایی از اتحادیه اروپا همچون آلمان، اتریش و جمهوری چک که خود را نزدیک به اسرائیل میدانند مهم بود.
خشونت شهرکنشینهای افراطی اسرائیل پس از حملات ۷ اکتبر حماس افزایش یافت.
هفته گذشته، آمریکا سه شهرکنشین اسرائیلی و دو پایگاه غیرقانونی آنها را که در خشونتهای کرانه باختری نقش داشتند، تحریم کرد. این تحریمها بهدنبال تحریمهای قبلی علیه چهار شهرکنشین افراطی در ماه فوریه، صورت گرفت. بریتانیا نیز در همان ماه تحریمهایی علیه شماری از شهرکنشینها اعمال کرد.
هنوز مشخص نیست که تحریمهای جدید اتحادیه اروپا چه زمانی اعمال میشوند.
در چنین شرایطی، ایتامار بن گویر، وزیر راست افراطی امنیت ملی اسرائیل، از تصویب ۱۰۰ هزار مجوز جدید سلاح از زمان حملات حماس در ۷ اکتبر خبر داد.
بن گویر در پارلمان اسرائیل گفت: «این هفته به نقطه عطفی در وزارت امنیت ملی رسیدیم: ۱۰۰ هزار شهروند مجوز سلاح گرم دریافت کردند.»
او مدعی شد: «سلاحها جان انسانها را نجات میدهند».
نظرها
نظری وجود ندارد.