۱۴۷ هزار نفر خواستار جلوگیری از قطع درختان بوستان قیطریه شدند
در تهران هزار مسجد از ۳۵۰۰ مسجد غیرفعالند. با این حال شهرداری تهران اصرار دارد درختان بوستان قیطریه را قطع کند تا یک مسجد جدید بسازد. دهها هزار شهروند در نامهای نسبت به عواقب جبرانناپذیر این اقدام هشدار دادند.
دهها هزار شهروند در یک نامه به رئیسان قوه قضاییه، قوه مجریه و دیوان عدالت اداری خواستار جلوگیری از تخریب پارک قیطریه و قطع درختان آن شدند.
آنها در این نامه سرگشاده که در یک سایت با نام کارزار منتشر شد، نوشتند:
با وجود آلودگی شدید هوای تهران و نیاز این شهر به وجود درختان، این کار عواقب جبران ناپذیری دارد؛ کما اینکه شهروندان پایتخت از افسردگی رنج میبرند و وجود ساختمانهای بیقواره، ازدحام و کمبود فضای سبز شهری از علل بسیاری از بیماریهای روانی میباشد.
قطع درختان پارک قیطریه در ماههای قبل خبرساز شد. شهرداری تهران قصد دارد در این پارک یک مسجد بسازد در حالی که به گفته یک عضو شورای اسلامی شهر تهران دو مسجد بزرگ در فاصله ۳۰۰ و ۵۰۰ متری بوستان قیطریه وجود دارد.
جمعی از شهروندان تهران پیش از این نیز با تجمع در این پارک به قطع درختان اعتراض کرده بودند. شهردار تهران اما بدون توجه به این اعتراضها، ادعا کرد هزینه ساخت مسجد را یک خیر تامین میکند و تنها چند نهال جابجا خواهند شد.
مهدی بابایی، رئیس کمیته حفاظت و صیانت از باغات تهران در واکنش به این اظهارنظرها، گفته بود: «این بخش از بوستان ۲۲ درخت بندار دارد و یک تعداد نهال که قول داده شد از ادامه کار جلوگیری شود و حصارکشی هم جمع شود.»
بابایی حتی با بیان اینکه «این پارک نمازخانه دارد» و «ساخت مسجد سبب حذف درختان قدیمی میشد»، ادعا کرده بود «حضارهای فلزی داخل پارک جمعآوری و این فعالیت متوقف شد».
این ادعا را اما سخنگوی شهرداری تهران و همینطور دبیر شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد تهران رد کردند. سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در یک برنامه تلویزیونی ادعا کرد هزینه ساخت مسجد را «خیرین متدین محلی» تامین میکنند.
مجید غفور روزبهانی، دبیر شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد تهران هم همین ادعا را تکرار کرد و گفت: «محله قیطریه یکی از محلاتی است که از نظر سرانه اماکن مذهبی ازجمله مسجد با کمبود مواجه بوده و درخواستهای مکتوب متعددی از سوی اهالی متدین این محله برای احداث مسجد به ما ارسال شده است.»
شهرداری تهران در حالی بر ساخت مسجد در بوستان قیطریه اصرار دارد که محمد حاج ابوالقاسم دولابی، نماینده ویژه رئیس دولت در امور روحانیت خرداد ۱۴۰۲ گفته بود: «از بین حدود ۷۵ هزار مسجد در کشور، درب تعداد ۵۰ هزار مسجد بسته است».
معاون مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران هم همان زمان گفته بود: «هزار مسجد از ۳۵۰۰ مسجد تهران فعال نیستند».
نظرها
نظری وجود ندارد.