ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یورش پلیس نیویورک به دانشگاه کلمبیا ـ ده‌ها دانشجوی معترض دستگیر شدند

رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید روابط این دانشگاه با اسرائیل قطع نخواهد شد ولی حاضر است این امتیاز را به دانشجویان بدهد که در امور بشردوستانه غزه هم مشارکتی صورت بگیرد. او نهایتا از پلیس خواست به دانشگاه یورش بیاورند، معترضان را پراکنده کنند و تا دو روز پس از پایان ترم تحصیلی هم در دانشگاه بمانند.

پلیس شهر نیویورک ده‌ها تظاهرکننده طرفدار فلسطین را که در یک ساختمان دانشگاهی در محوطه دانشگاه کلمبیا تحصن کرده بودند، اواخر روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت / ۳۰ آوریل دستگیر کرد و چادرهایی که معترضان در هفته‌های گذشته بر پا کرده بودند را برچید.

مدت کوتاهی پس از ورود پلیس، مینوش شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا، نامه‌ای منتشر کرد که در آن از پلیس خواسته بود حداقل تا ۱۷ ماه مه ـ دو روز پس از پایان ترم تحصیلی ـ «برای حفظ نظم و اطمینان از عدم برپایی مجدد چادر معترضان» در محوطه دانشگاه بماند.

سخنگوی پلیس نیویورک گفت که ظرف سه ساعت محوطه دانشگاه از معترضان تخلیه شد و افزود که «ده‌ها نفر» دستگیر شدند.

در آغاز عملیات پلیس حوالی ساعت ۹ شب به وقت محلی، انبوهی از نیروی ویژه پلیس به سمت محوطه دانشگاه کلمبیا در منهتن حمله کردند. دانشگاه کلمبیا، نقطه کانونی تجمعات دانشجویی بود که در روزهای اخیر به ده‌ها دانشگاه دیگر در سراسر ایالات متحده گسترش یافته است و مخالفت دانشجویان را با جنگ اسرائیل در غزه نشان می‌دهد.

در گزارش شاهدان عینی آمده است که آن‌ها مأموران پلیس را دیده‌اند که ده‌ها تن از بازداشت‌شدگان را در اتوبوسی سوار می‌کردند. به هر کدام از این دانشجویان بازداشت‌شده، دستبند زده شد.

تظاهرکنندگان بیرون ساختمان دانشگاه شعار می‌دادند: «فلسطین آزاد، آزاد، آزاد». برخی دیگر فریاد زدند: «دانشجویان را رها کنید».

معترضان به دنبال سه خواسته از دانشگاه کلمبیا بودند: رد سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های حامی دولت اسرائیل، شفافیت بیشتر در امور مالی دانشگاه و تضمین عدم برخورد انضباطی با دانشجویان و اساتیدی که در اعتراضات شرکت داشتند.

شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا این هفته گفت این دانشگاه از همکاری و رابطه مالی با اسرائیل صرف نظر نخواهد کرد. در عوض، او پیشنهاد کرد که در بخش بهداشت و آموزش در غزه سرمایه‌گذاری‌ کند و سرمایه‌گذاری‌ مستقیم دانشگاه کلمبیا را شفاف‌تر کند.

شفیق در نامه‌اش که روز سه‌شنبه منتشر شد، گفت که اشغالگران همیلتون (ساختمانی در دانشگاه که به تصرف دانشجویان درآمده بود) اموال دانشگاه را تخریب کرده‌اند و در حال تجاوز به اصول و قواعد ما هستند. او گفت که وضعیت دانشجویی معترضان متحصن را به همین دلایل به حالت تعلیق درآورده است. این دانشگاه قبلاً هشدار داده بود که دانشجویان شرکت کننده در اشغال سالن همیلتون در دانشگاه کلمبیا اخراج خواهند شد.

دانشجویان پس از اشغال ساختمان همیلتون بنری با این مضمون نصب کردند که می‌گفتند نام ساختمان را به نام کودک ۶ ساله فلسطینی که در غزه به دست ارتش اسرائیل کشته شد، تغییر می‌دهند.

در یک نشست خبری عصرگاهی که چند ساعت قبل از ورود پلیس به دانشگاه کلمبیا برگزار شد، شهردار نیویورک و مقام‌های پلیس گفتند که تسخیر سالن همیلتون توسط «آشوبگران خارجی» انجام شده که هیچ گونه وابستگی به دانشگاه کلمبیا ندارند.

یکی از رهبران دانشجویی این تظاهرات، محمود خلیل، یک محقق فلسطینی که در مدرسه روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه کلمبیا تحصیل می‌کند، اظهارات مبنی بر اینکه افراد خارجی اشغال این ساختمان دانشگاهی را رهبری می‌کنند، رد کرد.

این دانشگاه روز سه‌شنبه قبل از ورود پلیس در بیانیه‌ای گفت: «اختلال در محوطه دانشگاه، محیطی تهدیدآمیز برای بسیاری از دانشجویان و اساتید یهودی ما ایجاد کرده است و موجب حواس‌پرتی پر سر و صدایی شده که در امر آموزش، یادگیری و آمادگی برای امتحانات پایان ترم اختلال ایجاد می‌کند».

اعتراضات در سراسر آمریکا

حمله ۷ اکتبر به جنوب اسرائیل توسط شبه‌نظامیان حماس و حمله متعاقب اسرائیل به منطقه تحت محاصره نوار غزه، بزرگ‌ترین موج جنبش دانشجویی ایالات متحده را از زمان اعتراضات ضد نژادپرستی در سال ۲۰۲۰ به راه انداخته است.

کاز داتری، معاون کمیسر پلیس نیویورک در پستی در شبکه اجتماعی اکس نوشت که تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین اواخر روز سه‌شنبه در سیتی‌کالج نیویورک در هارلم تجمع کردند و دانشگاه دستور خروج افراد از محوطه دانشگاه را صادر کرد. نیویورک تایمز گزارش داد که ده‌ها معترض هم در آنجا دستگیر شدند.

داتری همچنین گفت که دانشگاه از حضور پلیس برای کمک به «متفرق کردن متجاوزان» درخواست کرده است.

رئیس دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس هم اواخر روز سه‌شنبه گفت که مجریان قانون درگیر تحقیق درباره «اقدامات خشونت‌آمیز اخیر» توسط گروهی از تظاهرکنندگان و افزایش امنیت در منطقه هستند.

مقام‌های رسمی در شهرهای مختلف آمریکا بسیاری از اعتراضات در سراسر این کشور را نکوهش کرده‌اند و معترضان را به دامن زدن به «نفرت‌پراکنیِ ضد‌یهودی» متهم می‌کنند. دانشجویان طرفدار فلسطین و از جمله یهودیان مخالف اقدامات اسرائیل در غزه، اما می‌گویند که به دلیل انتقاد از دولت اسرائیل و ابراز حمایت از حقوق بشر، آن‌ها را ناعادلانه به عنوان یهودی‌ستیز معرفی می‌کنند.

این اعتراضات گسترده در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر، رنگ و بوی سیاسی هم به خود گرفته است و جمهوری‌خواهان برخی از مدیران دانشگاه‌ها را به «چشم‌پوشی بر لفاظی‌های یهودی‌ستیزانه و آزار و اذیت یهودی‌ها» متهم می‌کنند.

جان کربی، سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه اشغال ساختمان‌های دانشگاه را «رویکرد اشتباه» خواند.

مقام‌های اداره پلیس نیویورک قبل از یورش سه‌شنبه شب تأکید کرده بودند که افسران از ورود به محوطه دانشگاه خودداری می‌کنند مگر اینکه مدیران دانشگاه کلمبیا از آنها دعوت به حضور کنند، همانطور که در ۱۸ آوریل، انجام دادند و یک اردوگاه اعتراضی دانشجویان را برچیدند. در آن زمان بیش از ۱۰۰ نفر دستگیر شدند که اعتراض بسیاری از دانشجویان و کارکنان دانشگاه را برانگیخت.

روز سه‌شنبه همچنین بین تظاهرکنندگان حامی فلسطینی‌ها و پلیس در دانشگاه تگزاس خشونت و درگیری رخ داد و بیش از ۴۰ نفر بازداشت شدند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Bijan

    یک پی آمد مهم سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه های آمریکا، عواقبی است که چنین حمله های بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۶ ماه آینده خواهد داشت. نظرسنجی های هفته ی پیش نمودار این است که در ایالتهای مهم انتخاباتی، بایدن ده درصد از ترامپ عقب است. پیروزی بایدن در ۴ سال پیش مدیون اعتلافی بود که در بر گیرنده ی رای جوانان و نیروهای مترقی و آمریکایی های عرب الاصل بود. با ادامه نسل کشی اسرائیل در غزه و حمایت دولت بایدن از اسرائیل، هیچکدام از این گروه ها حاضر به رای دادن دوباره به بایدن نیستند و او به راحتی میتواند انتخابات را به ترامپ ببازد. مگر اینکه معجزه ی رخ دهد و به نوعی یک تغییری مهم رخ دهد، که بسیار بعید به نظر می رسد. خودتان را برای ۴ سال ریاست جمهوری ترامپ آماده کنید.

  • Bijan

    در انتخابات ۱۹۶۸ که قرار بود دمکراتها پیروز شوند، معاون جانسون، هیوبرت هامفری بر خلاف میل پایه های حزب دمکرات و جوانان و مخالفین ضد جنگ ویتنام، کماکان سیاستهای جنگجویانه ی جانسون در ویتنام را حمایت کرد، که چنین سمت گیری منجر به عدم حمایت مقدار وسیعی از پایه های دمکراتها از وی گشت و عاقبتش پیروزی نیکسون بود. که نباید اتفاق می افتاد، ولی اتفاق افتاد. حُوان کُل Prof. Juan Cole استاد برجسته ی خاورمیانه از دانشگاه میشیگان، هفته ی پیش هشدار داد که هیچ بعید نیست که ماجرای هامفری Humphrey Redux دوباره تکرار شود.

  • Bijan

    البته ترامپ از حالا همه جا دارد می گوید که اگر نتیجه ی انتخابات پیروزی او را نداشته باشد، او چنین نتیجه ای را قبول نخواهد کرد. یعنی اینکه به هر صورت انتخابات امسال در آمریکا، خصوصا دوران پس از انتخابات پرآشوب و مصیبت بار خواهد بود.