تداوم کشتار فلسطینیها و لبنانیها به دست اسرائیل؛ ۴۵ فلسطینی در غزه و شش پزشک در لبنان کشته شدند
وزارت بهداشت لبنان حمله به کادر درمان و امدادگران را «وحشیگری» نامید و سکوت جامعه بینالملل در برابر آن را «توجیهناپذیر» خواند.
اسرائیل در باریکه غزه و لبنان کادر درمان و غیرنظامیان را هدفمند میکُشد. وزارت بهداشت لبنان از کشته شدن شش پزشک در حملات اسرائیل خبر داد. در باریکه غزه هم دستکم ۴۵ تن دیگر به دست اسرائیل کشته شدند و بیمارستان اندونزی محاصره شد.
وزارت بهداشت لبنان پنجشنبه ۱۰ آبان / ۳۱ اکتبر در اطلاعیهای گفت ارتش اسرائیل در چند حمله به گروههای غیرنظامی، شش پزشک را کشت و چهار تن دیگر را مجروح کرد. چهار تن از این پزشکان در یک حمله و دو تن دیگر نیز در حملات جداگانه اسرائیل کشته شدند.
بر اساس این اطلاعیه که خبرگزاری رسمی لبنان آن را منتشر کرد، اسرائیل یک خودرو امدادگر را هم در شهر سلع هدف قرار داد اما امدادگران «به شکل معجزهآسایی زنده ماندند».
وزارت بهداشت لبنان سکوت جامعه بینالمللی را نسبت به «وحشیگری» غیرقابل توجیه خواند.
اسرائیل از آغاز حملات به لبنان در دو ماه اخیر دستکم ۱۷۸ پزشک و امدادگر را کشته و ۲۷۹ تن از آنان را مجروح کرده است.
همچنین به گفته صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، اسرائیل از چهارم اکتبر روزانه حداقل یک کودک را در لبنان کشته و ۱۰ کودک را مجروح کرده است.
از آغاز تجاوز نظامی اسرائیل به صورت زمینی به جنوب لبنان، بیش از یک میلیون نفر از ساکنان مناطق جنوبی این کشور آواره شدهاند. اسرائیل به بهانه «حمله به زیرساختهای حزبالله» شمار زیادی از روستاهای جنوب لبنان را چندین مرتبه بمباران و موشکباران کرده است.
اسرائیل پاکسازی قومی در بیت لاهیا را پیش میبرد
در باریکه غزه بر اساس گزارش الجزیره، نظامیان اسرائیل پس از چندین حمله هوایی، تهاجم نظامی به بیت لاهیا در شمال غزه را آغاز کرده است.
خبرنگاران الجزیره به نقل از منابع پزشکی گزارش کردند از صبح ۳۱ اکتبر تا ظهر همین روز حداقل ۴۵ فلسطینی در شمال غزه به دست اسرائیل کشته شدند. به گفته آنها، اسرائیل ساکنان بیت لاهیا را به ترک خانههایشان مجبور کرده و خانههای آنها را به آتش کشیده است.
منابع فلسطینی نیز از بمباران بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه خبر دادند. این حمله بامداد ۳۱ اکتبر انجام شد که موجب آتشسوزی در انبار دارو و تجهیزات پزشکی شد. به گفته منابع پزشکی در بیمارستان کمال عدوان، در بمباران بامدادی این بیمارستان چهار بیمار، از جمله دو کودک کشته شدند.
خبرگزاری فلسطینی وفا به نقل از پزشکان این بیمارستان، نوشت پس از حمله بامدادی خدمات پزشکی به بیماران متوقف شده است.
همزمان با این حملات که بر پایه گزارش وزارت بهداشت فلسطین در غزه تا به حال دستکم ۴۳ هزار فلسطینی را کشته و بیش از ۱۰۱ هزار تن را مجروح کرده است، مصر، قطر و آمریکا میگویند که گفتوگوها برای دستیابی به آتشبس موقت در جریان است.
جزئیات این طرحها تا به حال منتشر نشده است اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به صورت رسمی گفته است با هر طرحی برای توقف حملات و خروج از غزه مخالف است. حماس نیز گفته تنها با طرحی که موجب خروج کامل اسرائیل از غزه شود، موافق خواهد بود.
اسرائیل به تازگی ورود سازمان ملل متحد و آژانسهای وابسته به آن را به اسرائیل ممنوع کرده است. سازمانهای حقوق بشری به صورت مشخص اسرائیل را به جنایت جنگی، نسلکشی و پاکسازی قومی در باریکه غزه متهم کردهاند. این اتهام را آفریقای جنوبی در دیوان دادگستری بینالمللی علیه اسرائیل مطرح کرده و به تازگی گفته است مستندات جدیدی برای اثبات نسلکشی در فلسطین را به دادگاه تحویل داده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.