ترامپ پیروز انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شد
گزینههای ایران در مقابل ترامپ بسیار محدود است. یا معامله بزرگ یا فشار حداکثری. اقتصاد به شدت آسیبدیده ایران که بزرگترین ضربه را از خروج ترامپ از برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷ متحمل شد در دوره چهار ساله دموکراتها هم التیام نیافت و حالا باید با گزینه بیشتر محتمل تقابل ترامپ با جمهوری اسلامی هم روبهرو شود.
یک «بازگشت تاریخی بزرگ» برای دونالد ترامپ. این توصیفی بود که جیدی ونس، معاون آینده ریاستجمهوری آمریکا در سخنرانی پیروزی دونالد ترامپ در پالمبیچ فلوریدا بیان کرد. انتخاباتی پیچیده و عجیب با دو سوءقصد به جان ترامپ در ماههای پایانی آن سرانجام به انتها رسید و کسی که میگوید خدا او را برای مردم آمریکا حفظ کرده است، چهل و هفتمین رئیسجمهوری آمریکا خواهد بود.
هنوز نتیجه نهایی آرای الکترال اعلام نشده است ولی ترامپ از مرز ۲۷۰ رای الکترال گذشته است و رئیسجمهوری منتخب آمریکا است. به نظر میرسد نتیجه نهایی ۳۱۲ رأی الکترال ترامپ در مقابل ۲۲۶ رأی الکترال کامالا هریس خواهد بود.
این یک پیروزی بزرگ برای راستگرایان در آمریکا و جهان است. ترامپ در سخنرانی پیروزیاش گفت که حفاظت از مرزهای آمریکا را در اولویت قرار میدهد و مهاجران جنایتکار را اخراج خواهد کرد.
پس از بسته شدن حوزههای رأیگیری و با اعلام نخستین نتایج انتخابات، خیلی زود روشن شد که راه کامالا هریس برای آنکه نخستین زن رنگین پوست در قامت رئیسجمهوری آمریکا باشد خیلی دشوار است. ترامپ در ادامه نتایجی بهتر از انتخابات ۲۰۱۶ در ایالتهای کلیدی و تعیین کننده به دست آورد. فاکس نیوز که رسانه دستراستیهای آمریکا است ساعت ۹ و نیم صبح به وقت تهران ترامپ را پیروز انتخابات خواند. چند ساعت بعد دیگر رسانههای اصلی مانند سیانان هم ترامپ را پیروز انتخابات خواندند.
روشن شدن نتیجه انتخابات در ایالت پنسیلوانیا که ۱۹ رأی الکترال دارد تیر آخر به کارزار هریس بود. ترامپ با حدود ۳ درصد اختلاف این ایالت کلیدی را از آن خود کرد. پس از روشن شدن تکلیف پنسلوانیا، ترامپ تنها ۳ رأی الکترال برای رسیدن به حد نصاب ۲۷۰ الکترال نیاز داشت. ساعتی بعد آرای ویسکانسین اعلام شد و ترامپ به ۲۷۷ الکترال رسید و از مرز ۲۷۰ الکترال گذشت.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نخستین رهبر جهان بود که پیروزی ترامپ را به او تبریک گفت. جنگ در غزه و لبنان و کرانه باختری و نهاد ناآرام خاورمیانه مهمترین اولویت ساکن آینده کاخ سفید خواهد بود. ترامپ وعده داده است که به جنگ در خاورمیانه خاتمه خواهد داد ولی مشخص نیست که خاتمه دادن به جنگ در حالی که طرفهای درگیر بر موضع خود پافشاری میکنند با «جنگ» رخ خواهد داد یا «دیپلماسی».
در اروپای نگران از آمدن ترامپ، امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه نخستین رهبر قاره سبز بود که پیروزی ترامپ را تبریک گفت و اعلام آمادگی کرد که در چهار سال آینده در کنار تراپ برای صلح و رفاه بیشتر در جهان بکوشد.
در ایران سخنگوی دولت پزشکیان به پیروزی ترامپ واکنش نشان داد و گفت که تاثیری در معیشت مردم نخواهد داشت. فاطمه مهاجرانی گفت که نتیجه انتخابات آمریکا برای جمهوری اسلامی اهمیتی ندارد و سیاستهای تهران ثابت است و براساس تغییرات در کاخ سفید تغییر نمیکند.
بازگشت ترامپ خبری ناگوار برای دولت مسعود پزشکیان خواهد بود. البته اگر جمهوری اسلامی تصمیم به نرمشی بزرگ نگرفته باشد و نخواهد راهی جدید را امتحان کند و پرونده تخاصم چهل و چند سالهاش با آمریکا را در دوره کسی ببندد که در دیماه ۱۳۹۸ فرمان کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس را صادر کرد.
گزینههای ایران در مقابل ترامپ بسیار محدود است. یا معامله بزرگ یا فشار حداکثری. اقتصاد به شدت آسیبدیده ایران که بزرگترین ضربه را از خروج ترامپ از برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷ متحمل شد در دوره چهار ساله دموکراتها هم التیام نیافت و حالا باید با گزینه بیشتر محتمل تقابل ترامپ با جمهوری اسلامی هم روبهرو شود.
در اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور هم خبر پیروزی ترامپ را به تلخی تحمل خواهد کرد. ترامپ منتقد حمایت مالی از اوکراین در جنگ با روسیه است و خواستار خاتمه این نزاع شده است. آمریکای دموکرات رهبری کمپین مالی و تسلیحاتی اوکراین در جنگی که از فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد را برعهده داشت و آمریکای ترامپ میگوید آن دوره دیگر تمام شده است. البته هنوز مشخص نیست که تیم شورای امنیت ملی آمریکا چه ترکیبی خواهد داشت و آینده چه چیزی را برای نزاع روسیه و اوکراین رقم خواهد زد ولی فعلاً مسکو میتواند امیدوار باشد که طرح توقف جنگش که در آن جدایی مناطق شرقی اوکراین و پیوستنشان به روسیه تضمین خواهد شد، دست بالا را دارد.
در چین خبر پیروزی ترامپ با ترکیبی از خوف و رجا دریافت خواهد شد. امید به اینکه کارزار «هل دادن تایوان به تقابل با چین» اندکی آرامش بیابد و ترس از اینکه آمریکای ترامپ به جنگ اقتصادی با پکن شدت بیشتری بدهد.
ترامپ در سخنرانی پیروزیاش در فلوریدا گفت که آغازگر جنگی در جهان نخواهد بود و بنا دارد به جنگها خاتمه دهد. او مخاطبان مذهبی خود را فراموش نکرد و با اشاره به سوءقصد نافرجام در تابستان گذشته گفت که برخی میگویند خدا او را حفظ کرد تا آمریکا را نجات دهد.
به این ترتیب، ترامپ نخستین رئیسجمهوری آمریکا پس از گروور کلیولند خواهد بود که دو دوره غیرمتوالی به کاخ سفید راه یافته است. کلیولند در ۱۸۹۲ چنین راهی را پیموده بود.
دونالد ترامپ برای نخستین بار در سال ۲۰۱۶ با شکست هیلاری کلینتون به ریاستجمهوری رسید و با شعار «عظمت را به آمریکا باز گردان» پیروز شد. در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰ در میانه مصائب جهانی کرونا از جو بایدن شکست خورد، اما پس از یک کارزار انتخاباتی دو ساله در سال ۲۰۲۴ بار دیگر کلیددار کاخ سفید شد.
نظرها
rasi
برای مردم ایران موضوع انتخاب ترامپ یا فرد دیگر نیست . ما ملت ایران باید دزدان داخلی را اول از بین ببریم . کشور امریکا برای ما ایرانیان بهترین مکان برای تحصیل و گردش و تحصیل ثروت بود . حال مارا با ترامپ سرگرم می خواهند بکنند که چه . چند صباحی باقد نمانده که مردم ایران سریر قدرت را از این اوباش های امامه به سر بگیرند . و تکلیف هم زیستی مسالمت آمیز با مردم دنیا را روشن کنند . باور کنید در خبر هایی که از فضاهای مجازی از مردم عادی به دست میرسد . نشانگر یک حرکت قوی و پایدار در جهت رها ساختن خود از دست چپاولگران اموال کشور است . این حرکت و جریان به هیچ یک از حرکت های قبلی شبیه نیست . این دیگر جرقه نیست . بلکه یک انفجاری است که صورت گرفته و فقط صدایش کمی دیگر به گوش جهانیان خواهد رسید . به امید خدا .