ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پرسش زمانه

فریدا آفاری در پاسخ به پرسش زمانه در مورد پیامدهای پیروزی ترامپ: «دو سناریو برای ایران محتمل است!»

در پاسخ به پرسش زمانه، فریدا آفاری دو سناریوی احتمالی را در رابطه با پیامدهای پیروزی ترامپ برای ایران ترسیم می‌کند: چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به تاسیسات نفتی و اتمی ایران؛ و سناریوی بدیل: جوش دادن نوعی معامله میان ایران و آمریکا و عربستان و امارات.

«پیروزی ترامپ در انتخابات یک فاجعه بزرگ برای نیروهای ترقی‌خواه در ایران و جهان است.» این نظر فریدا آفاری، نویسنده و مترجم است:

اگرچه جامعه آمریکا همچنان دو قطبی باقی مانده، آنچه مشخص است گردش به راست این جامعه است.

آفاری توضیح می‌دهد با «تقلیل‌گرایی اقتصادی» نمی‌توان توضیح داد که چه طور جمعیتی حدود بیش از ۵۰ درصد از جامعه آمریکا که از مشکلات اقتصادی رنج می‌شود به کسی رای می‌دهند که نماد و مدافع منافع ابرثروتمندان است. به نظر او، علت را باید در باور این جمعیت به «سرمایه‌داری اقتدارگرا» جستجو کرد، باوری که باعث همراهی حتی برخی زنان و رنگین‌پوستان با گفتمان مرد‌سالاری، نژادپرستی و زن‌ستیزی شده است.

در پاسخ به پرسش زمانه در مورد پیامدهای این پیروزی انتخاباتی برای خاورمیانه، فریدا آفاری از تداوم حمایت آمریکای تحت مدیریت ترامپ از نسل‌کشی غزه و حمله مرگبار به لبنان، از یک‌سو، و از تلاش دولت ترامپ برای انعقاد توافق میان اسرائیل،‌ عربستان و امارات، از سوی دیگر، می‌گوید. به نظر او، این احتمال وجود دارد که آنها حتی بر سر تقسیم کرانه باختری میان اردن و اسرائیل و تبدیل نوار غزه به مستعمره عربستان و امارات توافق کنند.

آفاری می‌گوید در مورد ایران دو سناریو محتمل است: سناریوی نخست حمایت از حمله اسرائیل به تاسیسات نفتی و اتمی ایران و پیشبرد پروژه براندازی و جایگزینی حاکمیت اقتدارگرای کنونی با یک حاکمیت اقتدارگرای دیگر خواهد بود. و سناریوی بدیل، جوش دادن نوعی معامله میان ایران و آمریکا و عربستان و امارات می‌تواند باشد. هر دو سناریو برای نیروهای ترقی‌خواه و مدافع حقوق بشر در ایران و منطقه دهشتناک خواهد بود. تنها راه حل پیش‌روی نیروهای مترقی، ایجاد زبان و متحوای جدیدی علیه اشکال مختلف جنگ‌طلبی و اقتدارگرایی در منطقه است.

پاسخ کامل او را ببینید:‌

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حسین جرجانی (سوئد)

    با سلام، امیدوارم که مسئولان سایت "رادیو زمانه" متوجه باشند که دو سناریویی که فریدا آفاری بیان می‌کند نمونه واضحی از توتولوژی است. سناریوی نخست و بدیل او مانند آن است که بگوید فردا یا باران می‌بارد یا باران نمی‌بارد! *** با احترام - حسین جرجانی