ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اوکراین برای اولین بار روسیه را با موشک‌های دوربرد آمریکایی هدف قرار داد

جو بایدن همین چند روز پیش موافقت کرد که اوکراین از موشک‌های ATACMS آمریکا استفاده کند. اوکراین اکنون می‌گوید یک انبار تسلیحات را در عمق ۱۱۰ کیلومتری داخل خاک روسیه هدف قرار داده است.

اوکراین از مجوز تازه جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در هزارمین روز جنگ استفاده کرد و روز سه‌شنبه ۲۹ آبان / ۱۹ نوامبر با موشک‌های ATACMS آمریکا به خاک روسیه حمله کرد.

روسیه اعلام کرد که نیروهایش پنج موشک از شش موشک را که به یک مرکز نظامی در منطقه بریانسک شلیک شده بود، سرنگون کردند و قطعات متلاشی‌شده یکی از آن‌ها به تأسیسات برخورد کرد و آتش‌سوزی به‌راه انداخت که به سرعت مهار شد و تلفات یا خسارتی در پی نداشت.

اوکراین نیز گفت به یک انبار تسلیحات روسیه واقع در ۱۱۰ کیلومتری داخل خاک این کشور حمله کرده است. ارتش اوکراین اعلام نکرد که در این حمله از چه سلاح‌هایی استفاده کرده است اما یک منبع رسمی اوکراینی و یک مقام آمریکایی بعداً تأیید کردند که از موشک‌های ATACMS آمریکا استفاده شده است.

جو بایدن در همین هفته موافقت کرد که اوکراین از این دوربردترین موشک‌هایی که واشنگتن عرضه کرده است، برای چنین حملاتی به داخل روسیه استفاده کند. مسکو استفاده از این موشک‌ها را به‌عنوان تشدید تنش توصیف کرده و گفته است این اقدام، واشنگتن را به طرف مستقیم جنگ تبدیل می‌کند و سبب اقدام تلافی‌جویانه خواهد شد.

روسیه در اقدامی که در غرب به‌عنوان تشدید تنش خوانده می‌شود، ۱۱ هزار سرباز کره شمالی را در پشت منطقه کورسک مستقر کرده است. کی‌یف می‌گوید برخی از آن‌ها با نیروهای اوکراینی در کورسک درگیر شده‌اند. زلنسکی گفت پیونگ یانگ می‌تواند ۱۰۰ هزار سرباز به این منطقه بفرستد.

این حمله در حالی صورت گرفت که اوکراین وارد هزارمین روز جنگ شد. کی‌یف با نیروهای خسته در جبهه، زیر فشار حملات هوایی مسکو قرار دارد و یک‌پنجم خاک اوکراین در دست روسیه است.

کارشناسان نظامی می‌گویند استفاده از موشک‌های آمریکایی برای حمله به چنین عمقی در خاک روسیه می‌تواند به اوکراین کمک کند تا با حفظ منطقه کورسک ـ قلمرویی از روسیه که در ماه اوت تصرف کرده است ـ به‌عنوان ابزار چانه‌زنی استفاده کند اما به احتمال زیاد تأثیر تعیین‌کننده‌ای در جنگ نخواهد داشت.

مسکو گفته است که چنین تسلیحاتی بدون حمایت عملیاتی مستقیم ایالات متحده قابل استفاده نیستند و بنابراین استفاده از آن‌ها واشنگتن را به مشارکت مستقیم در جنگ تبدیل می‌کند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز سه‌شنبه ۲۹ آبان / ۱۹ نوامبر دکترین هسته‌ای جدیدی را امضا کرد که به‌عنوان هشداری به واشنگتن تلقی شده است. این امر آستانه استفاده روسیه از تسلیحات اتمی را برای پاسخ به حملاتی که تمامیت ارضی آن را تهدید کند، کاهش می‌دهد.

واشنگتن گفت که دکترین هسته‌ای جدید تعجب‌آور نیست و «بیشتر همان لفاظی‌های غیرمسئولانه روسیه» است.

انتشار گزارش‌ها از حمله اوکراین به خاک روسیه، با کاهش شاخص‌های سهام در اروپا و افزایش دارایی‌های ایمن‌شده در بانک‌ها سبب ایجاد آشفتگی در بازارها شد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا از میزان کمک‌های ایالات متحده به کی‌یف انتقاد کرده و گفته است که جنگ را به سرعت پایان خواهد داد، بدون آن‌که بگوید چگونه.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.