کالین جورجسکو، کاندیدای پوپولیست طرفدار روسیه در دور نخست انتخابات رومانی پیروز شد
کالین جورجسکو موفقیت خود را مدیون کارزاری در شبکه اجتماعی تیکتاک است. کمپین انتخاباتی این پوپولیست راستگرا بر لزوم توقف کمک به اوکراین متمرکز بود. او در نظرسنجیهای پیش از انتخابات تنها پنج درصد داشت.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، یک نامزد طرفدار روسیه در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری رومانی شگفتیساز شد.
رومانیاییها روز یکشنبه ۴ آذر / ۲۴ نوامبر برای انتخاب رئیس جمهوری جدید خود پای صندوقهای رأی رفتند.
پس از شمارش ۹۸,۶۶ درصد آرا، کالین جورجسکو، نامزد مستقل طرفدار روسیه و پوپولیست راستگرای تندرو با کسب ۲۲,۵۹ درصد آرا از مارسل چیولاکو، نخستوزیر چپ میانه با ۱۹,۵۵ درصد پیشی گرفت و النا لاسکونی نامزد راست میانه با ۱۸,۸۴ درصد آرا سوم شد. جورج سیمیون کاندیدای راست افراطی نیز با ۱۴ درصد در مقام چهارم قرار گرفت.
در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری رومانی، هیچ یک از نامزدها اکثریت مطلق را به دست نیاوردند. با نتایج به دست آمده، کالین جورجسکو و مارسل چیولاکو روز یکشنبه ۱۸ آذر / ۸ دسامبر در دور دوم انتخابات به رقابت خواهند پرداخت.
این نتیجه از آن رو تعجبآور است که کالین جورجسکو، چهره نسبتا ناشناخته که در طول دهه ۱۹۹۰ چندین سمت در وزارت محیط زیست رومانی داشت، در نظرسنجیهای پیش از انتخابات تنها حدود ۵ درصد از نظر مردم را جلب کرده بود.
جورجسکو در یک نشست مطبوعاتی که از طریق فیسبوک پخش شد گفت که مردم رومانی «سرانجام از خواب بیدار شدند» و اراده خود را مبنی بر اینکه «دیگر نمیخواهند زانو بزنند» و «برای صلح فریاد میزنند»، ابراز کردند. او گفت که نبود اطمینان اقتصادی در میان مردم منجر به این نتیجه شد.
دفتر دادستان عمومی رومانی در حال تحقیق درباره جورجسکو به اتهام «تمجید از جنایتهای جنگی فاشیستی» است. جورجسکو مانند فاشیستهای رومانیایی معروف به «لژیونرها» کلیسای ارتودوکس را میستاید و از انجیل نقل قول میکند.
دیدگاههای او در مورد گذشته رومانی بسیار جنجالبرانگیز بوده است. جورجسکو از جمله معتقد است که از یون آنتونسکو، رهبر این کشور در دوران جنگ جهانی دوم که به نیروهای آلمان نازی پیوست، باید بهعنوان یک قهرمان ملی یاد کرد.
او پیش از این عضو حزب راست افراطی «ائتلاف برای اتحاد رومانیاییها» (AUR) بود، اما مدتی بعد از آن استعفا داد. جورجسکو در طول مبارزات انتخاباتی بارها حمایت خود را از روسیه اعلام و با کمک به اوکراین مخالفت کرد.
در رومانی، رئیس جمهوری مسیر سیاست خارجی و دفاعی را تعیین میکند. او همچنین در کنترل نهادهای امنیتی شرکت دارد.
رومانی، شرقیترین کشور عضو اتحادیه اروپا، حدود ۱۹ میلیون نفر جمعیت دارد و یکی از فقیرترین کشورهای اروپا محسوب میشود. فضای سیاسی این کشور متشنج است. از جمله عوامل نارضایتی تورم بیسابقهای بود که در سال ۲۰۲۳ به ۱۰ درصد رسید و در سال ۲۰۲۴ همچنان ۵,۵ درصد است.
رومانی بهعنوان یک کشور عضو ناتو از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است. این کشور ۶۵۰ کیلومتر مرز مشترک با اوکراین دارد. سواحل دریای سیاه رومانی تا ۱۵۰ کیلومتری شهر اودسای اوکراین امتداد دارد و پنج هزار سرباز ناتو در این کشور مستقر هستند.
نظرها
نظری وجود ندارد.