ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

درگیری‌های خونین میان طرفداران عمران خان و پلیس در پاکستان چند کشته برجای گذاشت

اسلام‌آباد چهار روز است که مسدود شده است. طرفداران حزب عمران خان، نخست‌وزیر سابق پاکستان بار دیگر به خیابان‌ها آمدند و برای آزادی او از زندان شعار سر دادند. در این اعتراضات چند نفر کشته شدند.

پاکستان شاهد بزرگترین اعتراضات از زمان انتخابات مناقشه‌برانگیز ماه فوریه است. هواداران حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) که به دنبال آزادی عمران خان، نخست‌وزیر سابق پاکستان از زندان هستند، روز سه‌شنبه ۶ آذر / ۲۶ نوامبر بار دیگر در اسلام‌آباد به خیابان‌ها آمدند و حلقه‌‌ی کانتینرهای حمل‌ونقلی را که پایتخت پاکستان را مسدود کرده بود، شکستند.

معترضان با نادیده گرفتن تهدیدهای مقام‌های دولتی با مأموران امنیتی درگیر شدند. در این خشونت‌ها دست‌کم شش نفر جان خود را از دست دادند.

به‌گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کشته‌شدگان شامل چهار تن از نیروهای امنیتی و یک غیرنظامی بودند که بر اثر برخورد یک خودرو به آن‌ها در خیابان کشته شدند. یک افسر پلیس نیز در حادثه‌ای جداگانه جان باخت.

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان درگیری‌های روز سه‌شنبه را محکوم کرد و گفت که یک «گروه آنارشیست» عمداً مجریان قانون را هدف قرار داده است. او در بیانیه‌ای گفت: «عناصر اخلالگر به دنبال انقلاب نیستند، در پی خون‌ریزی‌اند. این یک اعتراض مسالمت‌آمیز نیست، افراط‌گرایی است.»

محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان کمی بعد از نیمه شب، تهدید کرد که اگر معترضان به سمت آن‌ها شلیک کنند، نیروهای امنیتی با شلیک گلوله پاسخ خواهند داد. او گفت: «اگر دوباره گلوله شلیک کنند، گلوله با گلوله پاسخ داده می‌شود.»

پلیس برای پراکنده کردن جمعیت از گاز اشک‌آور استفاده کرد. ده‌ها نفر از جمله روزنامه‌نگارانی که توسط هواداران خان مورد حمله قرار گرفتند، زخمی شدند. ده‌ها تن از هواداران عمران خان یک فیلمبردار را که تظاهرات را پوشش می‌داد کتک زدند و دوربین او را گرفتند. او از ناحیه سر آسیب دید و در بیمارستان تحت مداوا قرار گرفت.

معترضان مسلح به چوب و تیرکمان با پلیس در غرب اسلام‌آباد، در کمتر از ۱۰ کیلومتری منطقه تحت کنترل نیروهای دولتی درگیر شدند. آن‌ها قصد اشغال این منطقه را داشتند.

رسانه‌های پاکستانی عمدتاً فیلمبرداری و عکس‌برداری از این تجمع را متوقف کرده‌ و در عوض بر تدابیر امنیتی و خیابان‌های متروک شهر تمرکز کرده‌اند.

هفته گذشته در اسلام‌آباد ممنوعیت دو ماهه گردهمایی‌های عمومی اعلام شد. اسلام‌آباد از اواخر روز شنبه گذشته مسدود شده و اینترنت تلفن همراه در این شهر به‌طور پراکنده قطع شده است. بیش از ۲۰ هزار مأمور پلیس در خیابان‌ها مستقر شده‌اند که بسیاری از آن‌ها به سپرهای ضد شورش و باتوم مسلح هستند.

عمران خان که بیش از یک سال است در زندان به‌سر می‌برد و با بیش از ۱۵۰ پرونده جنایی روبه‌روست، همچنان محبوب است. حزب او، حزب تحریک انصاف پاکستان می‌گوید این محدودیت‌های برای عمران خان با انگیزه سیاسی اعمال شده‌اند.

مقام‌های دولتی می‌گویند که فقط دستگاه قضائی می‌تواند دستور آزادی خان را بدهد که در سال ۲۰۲۲ با رأی عدم اعتماد در پارلمان برکنار شد. او از اولین محکومیت خود در یک پرونده اختلاس، در اوت ۲۰۲۳ زندانی بوده و در چندین پرونده محکوم شده است.

بُشرا بی‌بی، همسر عمران خان که رهبری اعتراضات را برعهده دارد، به مردم گفت که به راهپیمایی مسالمت‌آمیز به سمت منطقه ممنوعه ادامه دهند. او گفت اگر خان آزاد نشود، به معترضان اعلام خواهد کرد که دست به اقدام دیگری بزنند. او همچنین از دولت خواست که به تظاهرکنندگان آسیب نرساند.

در تلاش برای خنثی کردن این اعتراضات، پلیس از روز جمعه بیش از چهار هزار نفر از هواداران خان را دستگیر کرده است. پنج‌شنبه گذشته دادگاه برگزاری تجمعات در پایتخت را ممنوع کرد و وزیر کشور گفت هرکسی که این ممنوعیت را نقض کند، دستگیر خواهد شد.

سفر از اسلام‌آباد و سایر شهرها به دلیل مسدود شدن جاده‌ها تقریبا غیرممکن شده است. تمامی مؤسسات آموزشی تعطیل هستند. این خشونت‌ها در جریان سفر رسمی الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس به پاکستان رخ داده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.