ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فشارها بر اسرائیل برای پذیرش آتش‌بس بیشتر می‌شود

سازمان ملل خواهان آتش‌بس دائمی در غزه و لبنان شده است. اتحادیه اروپا می‌گوید اسرائیل «هیچ بهانه‌ای» برای امتناع از آتش‌بس در لبنان ندارد. لبنان از این طرح استقبال کرده است. کابینه جنگی اسرائیل نیز قرار است درباره آن تصمیم بگیرد.

سازمان ملل روز سه‌شنبه ۶ آذر / ۲۶ نوامبر بار دیگر خواستار «آتش‌بس دائمی» در لبنان، غزه و اسرائیل شد.

جرمی لارنس، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت:

تنها راه برای پایان دادن به رنج مردم از هر طرف، آتش‌بس دائمی و فوری در همه جبهه‌ها در لبنان، اسرائیل و غزه است.

یک مقام رسمی اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که کابینه جنگی اسرائیل در مورد آتش‌بس با حزب‌الله لبنان تصمیم می‌گیرد. ایالات متحده آمریکا نیز می‌گوید توافق نزدیک است.

به‌گفته رسانه‌ها در اسرائیل، تصمیم در مورد آتش‌بس با حزب‌الله در روز سه‌شنبه ۶ آذر / ۲۶ نوامبر اتخاذ خواهد شد.

شارن هسکل، معاون وزیر امور خارجه اسرائیل روز سه‌شنبه گفت کابینه جنگی اسرائیل «امروز بعدازظهر» برای گفت‌وگو در مورد توافق آتش‌بس در لبنان، جلسه خواهد داشت.

هنوز روشن نیست که این توافق دقیقاً چگونه خواهد بود اما نشانه‌های فزاینده‌ای از پذیرش آن وجود دارد. چندین رسانه در اسرائیل گزارش می‌دهند که متن آتش‌بس مورد مذاکره قرار گرفته است. خبرگزاری آلمان به‌نقل از محافل دولتی اسرائیل نوشته است که تأیید توافقی که با میانجی‌گری ایالات متحده انجام شده است، «محتمل است». منابع دولتی لبنان در بیروت نیز ابراز خوش‌بینی کرده‌اند.

سیگنال‌های مثبت از سوی آمریکا و فرانسه

آمریکا هفته‌هاست که بر آتش‌بس پای می‌فشرد. اکنون از واشنگتن شنیده می‌شود که هنوز توافقی در دست نیست. متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «ما فکر نمی‌کنیم هنوز به توافقی رسیده باشیم اما احتمالاً به توافق نزدیک هستیم.»

گفته می‌شود که شکاف‌ها تا حدودی کاهش یافته است. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز می‌گوید که به آتش‌بس «نزدیک» هستند و این روند در مسیر درستی پیش می‌رود «اما هنوز به انجام نرسیده است».

فرانسه نیز گفته که مذاکرات پیشرفت چشمگیری داشته است. کاخ الیزه ابراز امیدواری کرد که طرف‌های درگیر هر چه سریعتر از این فرصت استفاده کنند.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و امانوئل مکرون، همتای فرانسوی‌اش به‌زودی آتش‌بس را اعلام خواهند کرد. بر این اساس توافق باید ظرف ۳۶ ساعت اعلام شود. روزنامه الشرق الاوسط نیز گزارش داد که بایدن و مکرون روز سه‌شنبه آتش‌بس را اعلام می‌کنند.

جزئیات مشخص نیست

هنوز از جزئیات این توافق اطلاعی در دست نیست. برخی گزارش‌ها می‌گویند که این توافق یک آتش‌بس موقت نیست و پایان دائمی درگیری‌هایی است که بیش از یک سال پیش آغاز شد.

گزارش‌های دیگر از توافق احتمالی آتش‌بس سخن می‌گویند که براساس آن حزب‌الله و ارتش اسرائیل باید در مدت ۶۰ روز از جنوب لبنان خارج شوند و ارتش لبنان بار دیگر در این منطقه مستقر شود. همچنین کمیته پنج‌جانبه‌ای به ریاست آمریکا برای نظارت بر اجرای توافق تشکیل می‌شود.

اسرائیل خواهان عقب‌نشینی دائمی حزب‌الله است

به‌گفته دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد اما صرف نظر از این‌که دو طرف دقیقاً در مورد چه چیزی مذاکره کرده‌اند، هنوز همه موارد نهایی نشده و «هنوز توافقی وجود ندارد، اما پیشرفت در حال انجام است».

دنی دانون با بیان این‌که اسرائیل می‌خواهد «تضمین خروج دائمی حزب‌الله» را داشته باشد، گفت از این طریق «ما مطمئن می‌شویم که توانایی خنثی کردن هر تهدیدی که در جنوب لبنان برطرف نشود را داشته باشیم». او افزود: «امیدوارم ارتش لبنان این موضوع را در آینده مدیریت کند، اما اگر شکست بخورند، دوباره ما وارد عمل می‌شویم.»

به‌گفته دانون پس از آخرین جنگ در سال ۲۰۰۶، این موضوع در قطعنامه سازمان ملل موافقت شد اما هرگز اجرا نشد.

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل نیز روز سه‌شنبه گفت که کشورش در صورت نقض توافق آتش‌بس در لبنان «قوی» عمل خواهد کرد.

کاتز در بیانیه مطبوعاتی خود در دیدار با ژانین هنیس پلاسخارت، هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل در لبنان گفت: «اگر شما اقدام نکنید، ما با زور این کار را انجام خواهیم داد».

اظهار امیدواری لبنان

عبدالله بو حبیب، وزیر امور خارجه لبنان روز سه‌شنبه اظهار امیدواری کرد که اواخر امشب بر سر پایان دادن به درگیری‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان به توافق برسند.

بو حبیب گفت اگر نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان عقب‌نشینی ‌کنند ارتش لبنان آماده است تا دست‌کم پنج هزار سرباز در این منطقه مستقر کند و ایالات متحده نیز می‌تواند در بازسازی زیرساخت‌های تخریب‌شده توسط اسرائیل نقش ایفا کند.

مخالفت با آتش‌بس

از سوی دیگر، بنی گانتس، وزیر سابق کابینه جنگ بنیامین نتانیاهو و رهبر حزب مخالف اتحادیه ملی، علیه آتش‌بس در لبنان موضع گرفت.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

خروج نیروها و پیامدهای آن در حال حاضر شرایط را برای ما دشوار می‌کند و به حزب‌الله اجازه می‌دهد تا راحت‌تر دوباره سازماندهی کند.

موضع اتحادیه اروپا

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این‌باره اظهار نظر کرد و گفت اسرائیل «هیچ بهانه‌ای» برای رد آتش‌بس در لبنان ندارد.

بورل در حاشیه نشست گروه ۷ در نزدیکی رم گفت:

امیدواریم که امروز (سه‌شنبه) دولت نتانیاهو با توافق آتش‌بس پیشنهادی آمریکا و فرانسه موافقت کند. دیگر هیچ بهانه‌ و درخواست اضافی وجود ندارد.

ادامه حملات اسرائیل به جنوب بیروت و غزه

موضوع آتش‌بس در حالی برجسته شده است که اسرائیل روز سه‌شنبه به جنوب بیروت حمله کرد.

ارتش اسرائیل پس از دستور تخلیه سه ساختمان و اطراف آن‌ها، حملات جدیدی به حومه جنوبی بیروت انجام داد و گفت پایگاه حزب‌الله لبنان را هدف قرار داده است.

این حملات هوایی به ساختمان‌هایی در برج‌البرجنه و طهویت‌الغدیر انجام شد.

در تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده مردمی دیده می‌شوند که پس از حملات ویرانگر در برج‌البرجنه، در میان آوارها و زیر توده‌ای از دود شدید، در حال جست‌وجوی بازماندگان هستند.

در غزه نیز روز سه‌شنبه وزارت بهداشت این منطقه اعلام کرد که آمار قربانیان جنگ در میان فلسطینی‌ها به  ۴۴ هزار و ۲۴۹ نفر رسیده است.

به‌گفته وزارت بهداشت غزه در ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم ۱۴ نفر در نوار غزه کشته شدند.

آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) نیز روز سه‌شنبه نسبت به رنج بیشتر مردم غزه به دلیل باران شدید روزهای اخیر هشدار داد. چادرهای آوارگان در شرایط بسیار دشوار آب و هوایی از بین رفته‌اند و مردم در گل‌ولای زندگی می‌کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.