ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اپوزیسیون کره جنوبی می‌خواهد رئیس جمهوری این کشور را استیضاح کند

پس از لغو حکومت نظامی، اپوزیسیون کره جنوبی می‌خواهد یون سوک یول را از سمت خود برکنار کند. دو روز دیگر در این‌باره رأی‌گیری خواهد شد.

پس از اعلام حکومت نظامی توسط یون سوک یول، رئیس جمهورِ کره جنوبی، اپوزیسیون این کشور درخواست استیضاح او را کرده است. نمایندگان شش حزب اپوزیسیون از جمله بزرگترین حزب، حزب دموکراتیک (DP) در یک نشست خبری گفتند:

ما طرحی برای استیضاح ارائه کرده‌ایم که باید فوراً آماده شود. این درخواست می‌تواند این جمعه به رأی گذاشته شود.

مخالفان استدلال کردند که اعلام حکومت نظامی «نقض آشکار قانون اساسی» است. هوانگ اون‌ها، یکی از قانونگذاران ائتلافی، به خبرنگاران گفت:

پارلمان باید بر تعلیق فوری وظایف رئیس جمهوری تمرکز کند تا در اسرع وقت قانون استیضاح را تصویب کند.

شکایت علیه رئیس جمهوری و وزیرانش

حزب دمکراتیک همچنین اعلام کرد که به دلیل اغتشاشات شکایت کیفری خواهد کرد. این شکایت علیه یون سوک یول، وزیران کشور و دفاع او و همچنین افراد کلیدی ارتش و پلیس است.

مهم‌ترین اتحادیه کارگری کشور خواستار «اعتصاب عمومی نامحدود» تا زمان استعفای رئیس جمهوری شد. هان دونگ هون، رهبر حزب حاکم «قدرت مردم» نیز پیش از این از یک «وضعیت غم‌انگیز» صحبت کرده و گفته بود که همه مسئولان باید کاملاً «پاسخگو باشند». رسانه‌های کره جنوبی گزارش داده‌اند که هان دونگ هون از رئیس جمهوری خواسته است تا درباره رفتار خود توضیح دهد و کیم یونگ هیون، وزیر دفاع را به دلیل «وضعیت فاجعه‌بار» برکنار کند.

نمایندگان حزب حاکم نیز به استیضاح رأی دادند

یون سوک یول به طور غیرمنتظره‌ای روز سه‌شنبه ۱۳ آذر / ۳ دسامبر حکومت نظامی اعلام کرد و چند ساعت بعد در شب به درخواست همه اعضای مجلس ملی (پارلمان) آن را لغو کرد. یون در توجیه خود برای اعلام وضعیت اضطراری، مخالفان را به همراهی با کره شمالی متهم کرد. با این حال، مشخص نیست که دقیقاً چه انگیزه‌ای یون را برای برداشتن چنین اقدام شدیدی ترغیب کرده است. پیش از اعلام حکومت نظامی، بین رئیس جمهوری، حزب او و مخالفان بر سر بودجه سال آینده وجود داشت.

ایالات متحده آمریکا، به‌عنوان مهم‌ترین متحد کره جنوبی که نزدیک به ۳۰ هزار سرباز در این کشور دارد و برخی متحدان غربی این کشور به‌شدت نگران اعلام حکومت نظامی در این کشور بودند. شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن نیز گفت که دولت او تحولات در کشور همسایه را با «نگرانی‌های جدی» دنبال می‌کند.

در میان ۱۹۰ نماینده حاضر از مجموع ۳۰۰ نماینده پارلمان کره جنوبی که به اتفاق آرا طرح لغو حکومت نظامی را در پارلمان مطرح کردند، ۱۸ نماینده از حزب حاکم «قدرت مردم» بودند. خبرگزاری‌های نیوزیس و یونهاپ گزارش دادند که رئیس دفتر و منشی‌های ارشد یون سوک یول ظاهراً استعفا داده‌اند.

اولین اعلام حکومت نظامی از زمان گذار به دموکراسی

اعلام حکومت نظامی در کره جنوبی سبب نگرانی بین‌المللی شد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در نهایت از تصمیم یون سوک یول برای لغو حکومت نظامی استقبال کرد. بلینکن گفت:

ما همچنان انتظار داریم که اختلافات سیاسی از طریق مسالمت‌آمیز و مطابق با حاکمیت قانون حل شود.

جنگ کره در شبه‌جزیره از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ به طول انجامید و به جای یک معاهده صلح، با آتش‌بس پایان یافت. بنابراین، دو کشور کره هنوز از نظر قانونی در وضعیت جنگی هستند. کره جنوبی در سال‌های اولیه موجودیت خود دولت‌های استبدادی داشت، اما از اواخر دهه ۱۹۸۰ روند دموکراتیک را در پیش گرفت. پس از تأسیس جمهوری کره جنوبی در سال ۱۹۴۸، در برخی موارد حکومت نظامی وضع شد. اما در پی حوادث اخیر، رئیس جمهوری این کشور برای نخستین بار از زمان گذار کره جنوبی به دموکراسی، حکومت نظامی اعلام کرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.