ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عفو بین‌الملل درباره حملات اسرائیل به غزه: «این یک نسل‌کشی است»

عفو بین‌الملل در گزارشی تفصیلی درباره نسل‌کشی اسرائیل در غزه داده‌های جامعی از نهادهای سازمان ملل و سازمان‌های غیردولتی جمع‌آوری کرده و گزارش‌های دیوان بین‌المللی دادگستری را بررسی کرده است.

«اسرائیل در غزه نسل‌کشی می‌کند»؛ این نتیجه گزارش ۲۹۶ صفحه‌ای سازمان حقوق بشری عفو بین‌الملل است.

انیس (اگنس) کالامار، دبیرکل عفو بین‌الملل، چهارشنبه ۱۴ آذر / ۴ دسامبر در مراسم رونمایی از این گزارش در لاهه (دن هاخ) هلند گفت:

دولت اسرائیل مرتکب نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها در نوار غزه اشغالی شده است و به آن ادامه می‌دهد.

کالامار افزود:

گزارش سازمان عفو بین‌الملل نشان می‌دهد اسرائیل اعمالی را که براساس کنوانسیون نسل‌کشی ممنوع است، با قصد خاص نابودی فلسطینی‌ها در غزه انجام داده است. این اعمال شامل کشتار، ایجاد صدمات جدی جسمی یا روحی و تحمیل عمدی شرایطی بر زندگی فلسطینی‌ها در غزه است که برای نابودی فیزیکی آن‌ها طراحی شده است. در تمام ماه‌های گذشته، اسرائیل با فلسطینی‌ها در غزه به‌عنوان گروهی مادون‌ِانسان که شایسته حقوق بشر و کرامت انسانی نیستند، رفتار کرده است و قصد خود را برای نابودی فیزیکی آن‌ها نشان داده است.

این تحلیل عفو بین‌الملل به دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان کیفری بین‌المللی ارسال خواهد شد.

گزارش عفو بین‌الملل شواهد دقیقی از اقدامات «عمدی» و «نظام‌مند» اسرائیل در غزه، پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، روز حمله حماس به اسرائیل، جمع‌آوری کرده است.

در این گزارش فعالان حقوق بشر به تجزیه و تحلیل تصاویر، ویدئوها و تصاویر ماهواره‌ای پرداخته‌اند. اعضای عفو بین‌الملل در محل، ۲۱۲ مصاحبه، از جمله با قربانیان بمباران‌ها، رانده‌شدگان از محل زندگی خود و شکنجه‌شدگان، و همچنین با کارکنان نهادهای امدادگر و بشردوست انجام داده‌اند. عفو بین‌الملل همچنین داده‌های نهادهای سازمان ملل متحد و سازمان‌های غیردولتی و گزارش‌های مربوط به محاکمه اسرائیل به اتهام نسل‌کشی در دیوان بین‌المللی دادگستری را تجزیه و تحلیل کرده است.

تمامی این اسناد نشان می‌دهند که فلسطینی‌های ساکن غزه زیر بمباران‌ها بارها جابه‌جا شده و گرسنه مانده‌اند و زیرساخت‌های غیرنظامی غزه از جمله بیمارستان‌ها و منابع آب مورد هدف قرار گرفته‌اند.

این داده‌ها تا ژوئیه ۲۰۲۴ تجزیه و تحلیل شده‌اند، اما از آن زمان تاکنون هیچ مدرک و نشانه‌ای مبنی بر بهبود وضعیت مشاهده نمی‌شود.

گزارش عفو بین‌الملل همچنین تخریب مؤسسات فرهنگی و آموزشی از جمله مدرسه‌ها، مسجدها و گورستان‌ها را مستند کرده است. فعالان حقوق بشر بیش از ۱۰۲ مورد از اظهارات مقام‌های اسرائیلی را هم مورد بررسی قرار داده‌اند. این شامل ۲۲ مورد از سخنان و بیانیه‌های مقام‌هایی است که کنترل مستقیم بر ارتش اسرائیل دارند؛ از جمله بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق. دادگاه کیفری بین‌المللی در پایان ماه نوامبر گذشته حکم بازداشت این دو را صادر کرد.

بخشی از یک گفتمان غیرانسانی

نتیجه بررسی‌ها و تحلیل‌های عفو بین‌الملل نشان می‌دهند که قصد اسرائیل در نابودی مردم غزه بدون تمایزگذاری میان نظامیان و غیرنظامیان در اظهارات شاهدان تکرار شده است. این اقدامات در وضعیت محاصره و اشغال غیرقانونی غزه رخ داده‌اند. همچنین اظهارات شاهدان عینی «بخشی از یک گفتمان غیرانسانی» در سخنان مقام‌های اسرائیلی را نشان می‌دهند.

در تمام ماه‌های گذشته، اسرائیل با فلسطینی‌ها در غزه به‌عنوان گروهی مادون‌ِانسان که شایسته حقوق بشر و کرامت انسانی نیستند، رفتار کرده است و قصد خود را برای نابودی فیزیکی آن‌ها نشان داده است.

کالامار

در این گزارش از جمله به اظهارات بنیامین نتانیاهو در ۲۸ اکتبر ۲۰۲۳ اشاره شده است که در آن نخست‌وزیر اسرائیل قصد خود را برای نابودی غزه اعلام کرده بود. نتانیاهو از «تَثنیه»، آخرین کتاب تورات در مورد قوم عمالیق نقل کرده بود که در آن آمده است: «حال برو و مردم عمالیق را قتل‌عام کن. بر آن‌ها رحم نکن، بلکه زن و مرد و طفل شیرخواره، گاو و گوسفند، شتر و الاغ، همه را نابود کن». در کتاب پیدایش، نخستین کتاب تورات، عمالیق به‌عنوان اولین قومی معرفی شده است که به دشمنی با سرزمین اسرائیل برخاست. عمالیق غارنشین و شکارچی بودند.

کالامار، دبیرکل عفو بین‌الملل با بیان این‌که شواهد برای اثبات نسل‌کشی توسط اسرائیل بسیار زیاد است، گفت:

ما به‌سادگی یا به دلایل سیاسی به این نتیجه نرسیده‌ایم، اهداف جنگی اسرائیل برای مبارزه با حماس توجیهی برای نسل‌کشی نیست.

عفو بین‌الملل نخستین نهادی نیست که اقدامات اسرائیل در غزه را نسل‌کشی تعریف کرده است، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل، کمیته ویژه حقوق بشر سازمان ملل و رئیس سابق دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در نیویورک نیز پیش از این، از نسل‌کشی در غزه سخن گفته‌ بودند.

سازمان عفو بین‌الملل در گزارش تفصیلی خود از جامعه بین‌المللی خواسته است که نسل‌کشی در غزه را متوقف کنند. دبیرکل این سازمان مدافع حقوق بشر گفت:

یافته‌های محکوم‌کننده ما باید زنگی برای بیداری جامعه بین‌المللی باشد. آن‌چه در حال وقوع بوده نسل‌کشی است و اکنون باید متوقف شود. کشورهایی که در حال حاضر همچنان به ارسال سلاح به اسرائیل ادامه می‌دهند، باید بدانند که آن‌ها دارند تعهد خود برای جلوگیری از نسل‌کشی را نقض می‌کنند و در خطر همدستی در جنایت نسل‌کشی هستند.

در این میان، عفو ​​بین‌الملل شعبه آلمان از دولت این کشور که به‌شدت از اسرائیل حمایت می‌کند، خواسته است که حملات اسرائیل به غزه را جنایت جنگی بنامد، از آتش‌بس دفاع کند و تحویل تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند.

سازمان عفو ​​بین‌الملل پیش از این، حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را هم که با کشتن بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ نفر و ربودن ۲۴۰ نفر همراه بود، به‌عنوان جنایت جنگی محکوم کرده بود. این سازمان قصد دارد در ماه ژانویه آینده مستندات دقیقی در این مورد ارائه کند.

مجمع عمومی سازمان ملل در ۹ دسامبر ۱۹۴۸، نسل‌کشی را از طریق «کنوانسيون پيش‌گيری و مجازات جنايت کشتار گروهی»، جرم جنایی اعلام کرد.

در ماده دوم این کنوانسیون نسل‌کشی یا «ژنوسید» با قصد نابودی کامل یا جزئی یک گروه؛ آسیب شدید به سلامت جسمی و یا روحی افراد آن گروه؛ قراردادن عمدی گروه در معرض شرایط نامناسب زندگی که منتهی به زوال قوای جسمی ‌کلی یا جزئی آن بشود؛ اقداماتی برای جلوگیری از زاد و ولد آن گروه؛ و انتقال اجباری اطفال آن گروه به گروه دیگر، مشخص شده است.

ماده چهارم «کنوانسيون پيش‌گيری و مجازات جنايت کشتار گروهی» نیز می‌گوید اشخاصی که مرتکب نسل‌کشی شوند اعم از این‌که اعضای حکومت یا کارکنان دولت و یا اشخاص عادی باشند مجازات خواهند شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.