ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

الجولانی در سوریه به دنبال حمایت‌های بین‌المللی است

حمایت بین‌المللی برای حاکمان جدید سوریه مهم است. ابومحمد الجولانی رهبر هیئت تحریر الشام در دمشق با فرستاده ویژه سازمان ملل دیدار کرد. آن‌ها درباره بازسازی سوریه، تحریم‌ها و پناهندگان سوری گفت‌وگو کردند.

احمد حسین الشرع موسوم به ابومحمد الجولانی، رهبر هیئت تحریر الشام (HTS)، احتمالاً نقشی کلیدی در حکومت جدید سوریه ایفا خواهد کرد. او یکشنبه ۲۵ آذر / ۱۵ دسامبر با گیر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل در دمشق دیدار کرد.

براساس گزارش‌های منتشرشده از جانب حاکمان جدید سوریه در شبکه اجتماعی تلگرام، در این دیدار الجولانی با پدرسن در مورد «تغییرات رخ داده» در سوریه که «نیاز به انطباق» قطعنامه سال ۲۰۱۵ شورای امنیت سازمان ملل «با واقعیت‌های جدید» دارد، گفت‌وگو کرد.

قطعنامه ۲۲۵۴ سازمان ملل در دسامبر سال ۲۰۱۵ خواستار تدوین قانون اساسی سوریه و برگزاری انتخابات تحت نظارت سازمان ملل شده بود. در این قطعنامه بر آتش‌بس و حل و فصل سیاسی بحران سوریه تأکید و تشکیل یک دولت وحدت ملی در سوریه پیش‌بینی شده بود. این قطعنامه از گروه‌های «دولت اسلامی» (داعش) و جبهه النصره که هیئت تحریر الشام از دل آن بیرون آمده است به‌عنوان سازمان‌های تروریستی یاد کرده بود.

این در حالی است که گیر پدرسن پیش از گفت‌وگو با الجولانی از لغو تحریم‌ها علیه هیئت تحریر الشام سخن گفته بود. سخنگوی پدرسن در این‌باره گفته بود «تحریم‌های مختلفی از سوی کشورهای عضو و نهادها علیه سوریه و هیئت تحریر الشام و دیگران» اعمال شده است.

موانع بزرگ بر سر راه سوریه

سوریه پس از سقوط حکومت دیکتاتوری بشار اسد با چالش‌های بزرگی مواجه است. ابومحمد الجولانی در گفت‌وگو با گیر پدرسن گفت اکنون باید به «وحدت ارضی، بازسازی و توسعه اقتصادی سوریه» توجه شود.

الجولانی همچنین خاطرنشان کرد که «ایجاد محیطی امن برای بازگشت آوارگان و حمایت اقتصادی و سیاسی در این راستا بسیار مهم است».

با وجود فضای مثبت فعلی پس از تحولات سوریه، فرستاده ویژه سازمان ملل همچنان موانع بزرگی را بر سر راه سوریه می‌بیند. پدرسن با بیان این‌که تغییرات ناشی از جابه‌جایی قدرت در سوریه «بسیار» است، گفت:

همه ما می‌دانیم که چالش‌های بسیاری همچنان پیش روست. از این رو از همان ابتدا کار را باید به‌درستی پیش برد.

او خواستار پیشبرد روندی سیاسی شد که همه مردم سوریه را در بر بگیرد. پدرسن همچنین بر ارسال کمک‌های بشردوستانه به سوریه تأکید کرد و افزود جامعه بین‌المللی باید اطمینان حاصل کند که «نهادهای دولتی از هم فرونمی‌پاشد».

نماینده سازمان ملل اظهار امیدواری کرد که تحریم‌ها علیه سوریه پایان یابد تا همه بر بازسازی سوریه متمرکز شوند.

نشست وزیران خارجه کشورهای اتحادیه اروپا در مورد سوریه

از سوی دیگر وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا قصد دارند که روز دوشنبه ۲۶ آذر / ۱۶ دسامبر در بروکسل درباره وضعیت سوریه پس از پایان رژیم اسد گفت‌وگو کنند.

یکی از مسائلی که در این نشست مورد بررسی قرار خواهد گرفت این است که چگونه اتحادیه اروپا می‌تواند به ثبات سوریه کمک کند. همچنین در مورد فراهم‌سازی امکان بازگشت پناهجویان سوری مقیم اروپا گفت‌وگو خواهد شد.

اتحادیه اروپا هنوز تماسی با هیئت تحریر الشام نداشته است. این گروه مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا است.

شبه‌نظامیان سوری به رهبری هیئت تحریر الشام ۱۸ آذر / ۸ دسامبر دمشق را فتح کردند و حکومت بشار اسد را که سال‌ها بر کشور حاکم بود، سرنگون کردند. تسخیر پایتخت سوریه با پیشروی سریع شبه‌نظامیان در این کشور انجام شد. اسد که متهم به آدم‌ربایی، شکنجه و قتل مخالفان است به روسیه گریخت.

در حال حاضر یک دولت انتقالی بر سوریه حاکم است. انتظار می‌رود که این دولت تا ماه مارس بر قدرت بماند اما هنوز جزئیاتی درباره نحوه انتخاب دولت بعدی ارائه نشده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.