وزارت ارشاد اسلامی میگوید به شبکه تیآرتی فارسی مجوز فعالیت نداده است
جمهوری اسلامی از راهاندازی تیآرتی فارسی نگران است. مدیرمسئول روزنامه کیهان صدور مجوز برای این شبکه تلویزیونی ترکیهای در ایران را «شرمآور» خواند اما وزارت ارشاد گفت چنین مجوزی صادر نشده است.
روابط عمومی معاونت امور رسانه و تبلیغات وزارت ارشاد اسلامی، شنبه یکم دیماه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که شبکه تلویزیونی تیآرتی فارسیزبان ترکیه در ایران مجوز فعالیت ندارد.
در این اطلاعیه با اشاره به یادداشت حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، چاپ تهران آمده است:
معاونت مطبوعاتی و رسانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچگونه مجوزی در این رابطه صادر نکرده و آنچه تحت عنوان فعالیت با مجوز این شبکه مطرح شده، صحیح نیست.
حسین شریعتمداری در یادداشت خود در روزنامه کیهان نوشته بود که مسئولان کشور «با صدور مجوز راهاندازی این شبکه به اردوغان و دولتیکه این روزها دستهای آلوده به خون مردم مظلوم سوریه دارد و انکار نمیکند که یکی از سه ضلع مثلث آمریکا، اسرائیل و ترکیه در مقابله خونین با نیروهای مقاومت است، جایزه دادهاند».
او خطاب به این «مسئولان» افزوده بود که «اقدام شما واقعاً شرمآور است».
روابط عمومی معاونت امور رسانه و تبلیغات وزارت ارشاد اسلامی در اطلاعیه خود افزوده است که از شریعتمداری «انتظار میرفت پیش از نگارش مطلبی با این درجه از اهمیت، از صحت موضوع کسب اطلاع کند».
شبکه تیآرتی سهشنبه ۲۷ آذر / ۱۷ دسامبر در مراسمی با حضور مقامات ارشد ترکیه، از جمله فخرالدین آلتون، رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری این کشور، و بدون حضور نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران، فعالیت رسمی بخش فارسی خود را آغاز کرد.
گفته میشود که در پی تحولات سوریه، گشایش چنین شبکهای در راستای تبلیغ سیاستهای دولت ترکیه در مقابل جمهوری اسلامی ایران است.
فخرالدین آلتون در مراسم آغاز این شبکه از «برقراری ارتباط میان دو ملت کهن» و «همکاری و همافزایی» دو دولت سخن گفته و افزوده بود:
تیآرتی باید در خدمت ثبات و آرامش جهانی باشد. اکنون زمان آن فرارسیده که حقیقت را آشکار کنیم و آن را به زبان آوریم. ما باید تحت هر شرایطی در کنار حقیقت بمانیم.
ایران و ترکیه در یک دهه اخیر سیاستهای متفاوتی در قبال سوریه داشتند. جمهوری اسلامی ایران از رژیم بشار اسد حمایت میکرد و ترکیه از نیروهای مخالف آن. پس از سرنگونی حکومت اسد تقابل سیاستهای منطقهای دو کشور بیشتر برجسته شد.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، ۲۱ آذر در سخنانی در ارتباط با رویدادهای سوریه ضمن نسبت دادن سقوط رژیم بشار اسد به آمریکا و اسرائیل، بدون نام بردن از ترکیه گفت: «یک دولت همسایه سوریه هم در آن نقش آشکاری ایفا کرده، الان هم ایفا میکند.»
پنج روز پس از حرفهای خامنهای، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبهای گفت که جمهوری اسلامی ایران از وضعیت جدید درس خواهد گرفت. رسانههای حکومتی ایران به سخنان فیدان واکنش تندی نشان دادند.
ویدئویی نیز از سخنان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در شبکههای اجتماعی فارسیزبان منتشر شد که در آن اردوغان بدون نام بردن از خامنهای از او و حمایتش از بشار اسد انتقاد میکرد. این در حالی است که سخنان اردوغان مربوط به اکتبر۲۰۱۴ در «دانشگاه مرهمره استانبول» بود.
اردوغان در آن سخنرانی گفته بود:
من به یک رهبر دینی گفتم در سوریه ۲۵۰ هزار نفر کشته شدهاند و سوال کردم شما چرا در قبال این اتفاق عکسالعمل نشان نمیدهید؟ جواب داد که تنها شخصی که در مقابل اسرائیل ایستادگی میکند، اسد است. (...) آیا چنین شخصی میتواند رهبر دینی باشد؟
تیآرتی در وبسایت خود درباره راهاندازی شبکه تلویزیونی به زبان فارسی نوشته است که هدف «ارائه محتوای خبری دقیق، جامع و بیطرفانه برای بیش از ۱۳۰ میلیون فارسیزبان در سراسر جهان» است.
نظرها
نظری وجود ندارد.