ترکیه میگوید جنگجویان کرد را از سرتاسر سوریه بیرون خواهد راند
آنکارا خواستار انحلال گروه جنگجویان کرد شده است و از واشنگتن خواسته که از حمایت خود دست بردارد. ارتش ایالات متحده هفته پیش اعلام کرد که ۲۰۰۰ نیروی زمینی در سوریه دارد. این تعداد دو برابر میزانی است که آمریکا پیش از این اعلام کرده بود.
وزیر دفاع ترکیه گفت کشورش بر این باور است که حاکمان جدید سوریه شامل ارتش ملی سوریه (SNA) که تحت حمایت آنکارا قرار دارد، جنگجویان کردِ یگانهای مدافع خلق (YPG) را از سرتاسر قلمروی تحت حاکمیتشان در شمال شرق سوریه بیرون خواهند راند. هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه نیز روز شنبه گفته بود که اگر دولت جدید سوریه نتواند به نگرانیها پاسخ دهد ترکیه از هیچ کاری فروگذار نخواهد کرد.
ترکیه یگانهای مدافع خلق را در امتداد حزب کارگران کردستان (پ ک ک) میداند که در ۴۰ سال گذشته با دولت ترکیه در حال نبرد بوده است و از سوی آنکارا، واشنگتن و اتحادیه اروپا به عنوان تروریست شناخته میشوند.
یگانهای مدافع خلق رهبریِ ائتلافی از نیروها به نام نیروهای دموکراتیک سوریه (SPD) را بر عهده دارند که از سوی ایالات متحده حمایت میشود و کنترل مناطق شمال شرق سوریه را در اختیار دارد. از دو هفته پیش که حکومت بشار الاسد سقوط کرد ترکیه و گروههای سوری تحت حمایتش با نیروهای دموکراتیک سوریه جنگیدند و کنترل شهر منبج را نیز در اختیار گرفتند.
نیروهای دموکراتیک سوریه روز شنبه اعلام کرد که پنج تن از جنگجویانش در حملات نیروهای تحت حمایت ترکیه در شهر شمالی منبج کشته شدند.
یاسر گولر وزیر دفاع ترکیه روز یکشنبه ۲ دی/ ۲۲ دسامبر در دیدار با سربازان ترکیه در مرز سوریه به فرماندهان نظامی گفت: «ما باور داریم که رهبری جدید در سوریه و ارتش ملی سوریه که بخش مهمی از ارتش این کشور است در کنار مردم سوریه همه قلمروهای تحت اشغال سازمانهای تروریستی را آزاد خواهد کرد.»
گولر در ویدیویی که از سخنرانیاش منتشر شده گفت: «ما همچنین هر قدمی را که لازم باشد با اراده ثابت به انجام خواهیم رساند تا اینکه همه عناصر تروریستی آن سوی مرزهای ما از بین برود.»
آنکارا خواستار انحلال گروه جنگجویان کرد شده است و از واشنگتن خواسته که از حمایت خود دست بردارد. ارتش ایالات متحده هفته پیش اعلام کرد که ۲۰۰۰ نیروی زمینی در سورریه دارد. این تعداد دو برابر میزانی است که آمریکا پیش از این اعلام کرده بود.
هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه نیز روز شنبه در مصاحبه با فرنس ۲۴ گفت که گزینه مطلوب آنکارا این است که حکومت جدید در دمشق به مشکل پیش رو در راستای یکپارچگی قلمروی و حاکمیت سوریه پاسخ دهد، اما اگر این اتفاق نیافتد ترکیه برای حفظ امنیت ملی خود اقدام خواهد کرد.
فیدان در پاسخ به این سوال که آیا گزینه نظامی هم ممکن است گفت هر اقدامی ممکن است.
مظلوم عبدی فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه پیشتر درباره احتمال یافتن راهحل از طریق مذاکره با آنکارا گفته بود. فیدان درباره این اظهار نظر گفت که نیروهای دموکراتیک سوریه باید این مذاکره را با دمشق انجام دهند چون آنجا یک «واقعیت جدید» به وجود آمده است. او همچنین گفت که «یگانهای مدافع خلق/حزب کارگران کردستان خوب میدانند که ما چه میخواهیم. ما هیچ شکلی از تهدید نظامی علیه خودمان را نمیخواهیم. نه حالا و نه هیچ وقت دیگر.»
نیروهای کرد میگویند که حملات ترکیه و نیروهای نیابتی این کشور موجب تضعیف نیروها در شمال سوریه و احتمال سر برآوردن دوباره داعش میشود.
ایالات متحده در تلاش بوده است که میان این نیروها میانجیگری کند. روز چهارشنبه آمریکا اعلام کرد که آتشبس در حوالی منبج تا آخر هفته تمدید شد. اما وزارت دفاع ترکیه یک روز بعد اعلام کرد که هیچ صحبتی درباره آتشبس با نیروهای دموکراتیک سوریه در کار نبوده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.