ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قتل خبرنگاران در سال ۲۰۲۴؛  پنج خبرنگار فلسطینی در روزهای پایانی سال کشته شدند

بنا بر گزارش فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران که دو روز پیش منتشر شد، در سال ۲۰۲۴ میلادی ۱۰۴ خبرنگار در دنیا کشته شدند که ۵۵ نفر از آنها در فلسطین بودند. ۴۹ خبرنگار در سایر نقاط دنیا کشته شدند.

یک کانال تلویزیونی فلسطین می‌گوید که پنج نفر از خبرنگارانش در اردوگاه نصیرات در مرکز نوار غزه به دست اسرائیل کشته شدند. آنها در زمان حمله داخل خودرو بیرون بیمارستان العوده نشسته بودند، زیرا همسر باردار یکی از خبرنگاران قرار بود در این بیمارستان وضع حمل کند.

با این حساب در سال ۲۰۲۴ که به انتهایش نزدیک می‌شویم حدود ۶۰ خبرنگار فلسطینی به دست ارتش اسرائیل کشته شدند؛ آنها بیش از نیمی از جمعیت خبرنگاران کشته شده در سرتاسر جهان هستند.

کانال «قدس امروز» ویدیویی از یک خودروی مشتعل منتشر کرده است که علامت خبرنگاری بر آن دیده می‌شود. ارتش اسرائیل در این رابطه گفت که به خودروی گروه مسلح جهاد اسلامی که در حمله ۷ اکتبر سال گذشته شرکت کرده بود، حمله کرده است. پیش از این نیز ارتش اسرائیل بهانه‌ها و اتهام‌های مشابهی را در توجیه قتل غیرنظامیان مطرح کرده است.

قدس امروز به لحاظ ایدئولوژیک به گروه جهاد اسلامی نزدیک است اما به عنوان یک موسسه مدنی طبق قوانین بین‌المللی باید از حمله و کشتار اسرائیل مصون بماند. با این حال اسرائیل طی یک سال گذشته نشان داده است که نسبت به همه قوانین بین‌المللی و حقوق بشری بی‌اعتنا است. 

معتصم احمد دلول خبرنگار مستقر در غزه گفت که ایمن الجادی یکی از خبرنگاران کشته شده منتظر تولد اولین فرزندش در بیمارستانی که همسرش در آن به سر می‌برد، نشسته بود.

بنا بر گزارش فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران که دو روز پیش و قبل از کشتار پنج خبرنگار در غزه منتشر شد، در سال ۲۰۲۴ میلادی ۱۰۴ خبرنگار در دنیا کشته شدند که ۵۵ نفر از آنها در فلسطین بودند. ۴۹ خبرنگار در سایر نقاط دنیا کشته شدند.

گزارش «فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران» درباره خبرنگارانی که دستگیر شده اند نیست. از اکتبر ۲۰۲۳ حدود ۷۵ خبرنگار فلسطینی به دست نیروهای اسرائیلی زندانی شدند. فقط ۳۰ نفر از آنها آزاد شدند و مابقی در بازداشت به سر می‌برند. همچنین حدود ۴۹ خبرنگار زخمی و دو نفر از آنها مفقود شده‌اند که گزارش اخیر شامل آنها نیز نمی‌شود.

از آنجا که اسرائیل ورود و خروج خبرنگاران خارجی به غزه را کنترل می‌کند، فقط فلسطینی‌ها قادر هستند که درباره وضعیت خشونت و نقض حقوق بشر در سرزمین‌شان گزارش دهند.

خبرنگاران فلسطینی که به دست ارتش اسرائیل کشته نشدند در شرایط بسیار دشوار و تقریبا غیرممکن زندگی می‌کنند. حدود ۹۰ درصد آنها گفته‌اند که ابزارهای ضروری برای گزارش‌دهی را از دست داده‌اند و بدون جلیقه محافظ و کلاه ایمنی به کارشان ادامه می‌دهند.

نظرسنجی مشابهی نشان می‌دهد که همه خبرنگاران با وجود خسارت‌های جانی و مالی عظمیمی که متحمل شده‌اند به کارشان ادامه می‌دهند. ۱۰۰ درصد خبرنگارانی که در نظرسنجی شرکت کردند گفته‌اند که به اجبار از خانه‌هایشان بیرون رانده شدند. حدود ۹۰ درصد گفته‌اند که خانه‌هایشان خراب شده. بیش از ۲۵ درصد خبرنگاران گفته‌اند که بر اثر حملات اسرائیل و محدودیت‌های امدادی حداقل یک عضو خانواده‌شان را از دست داده‌اند. 

همه آمارهای بالا ممکن است بسیار پایین‌تر از آمار واقعی باشد چرا که دستیابی به آمار مرگ‌ومیر در این شرایط تقریبا غیرممکن است. 

همزمان گزارشگران بدون مرز در گزارش پایانی سال ۲۰۲۴ که اخیرا منتشر شد آمار خبرنگارانی را که از اکتبر ۲۰۲۳ در غزه و لبنان به دست ارتش اسرائیل کشته شدند ۱۵۵ نفر اعلام کرد. گزارشگران بدون مرز می‌گوید دست کم ۴۰ نفر از این خبرنگاران به صورت عمدی و به خاطر کار گزارشگری خود کشته شدند.

بعد از فلسطین خطرناک‌ترین مناطق برای خبرنگاران در سال ۲۰۲۴ لبنان و پاکستان (با ۶ کشته در هر کشور)، سودان، بنگلادش، مکزیک (۵ کشته) و اوکراین (چهار کشته) بودند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.