نامه ۱۲ زندانی سیاسی از زندان قزلحصار: ظرفیت قزلحصار هشت هزار نفر است اما ۱۲ هزار زندانی دارد
این زندانیان سیاسی در نامهای سرگشاده به وضعیت نابهسامان زندان قزلحصار و تراکم بیش از حد جمعیت اعتراض کرده و از انتقال یکهزار و ۷۰۰ زندانی، عمدتاً از واحد چهار این زندان به واحدهای دیگر خبر دادهاند.
زرتشت احمدی راغب، سپهر امامجمعه، لقمان امینپور، احمدرضا حائری، میثم دهبانزاده، آرشام رضائی، رضا سلمانزاده، صلاحالدین ضیائی، حمزه سواری، مصطفی رمضانی، سعید ماسوری و رضا محمد حسینیتامه، ۱۲ زندانی سیاسی زندان قزلحصار با انتشار نامهای اعتراض و نگرانی شدید خود را نسبت به واگذاری واحد چهار زندان قزلحصار به زندان مرکزی کرج اعلام کردند.
آنها در نامه خود گفتهاند که ظرفیت رسمی زندان قزلحصار حدود هشت هزار نفر است «اما در حال حاضر، تنها در یک واحد از چهار واحد این زندان (واحد یک)، چنین ظرفیتی بهطور کامل اشغال شده است و سایر واحدها نیز بسیار بیش از ظرفیت رسمی خود زندانیان را در بر دارند.»
بهگفته این زندانیان سیاسی در واحد دو زندان قزلحصار نیز حدود یکهزار و ۶۰۰ نفر که به اعدام محکوم شدهاند نگهداری میشوند.
آنها در ادامه نوشتهاند:
در این شرایط، مقامات حکومت مستبد تصمیم گرفتهاند یکهزار و ۷۰۰ زندانی، عمدتاً از واحد چهار زندان قزلحصار را به واحدهای دیگر منتقل کرده و این واحد را به زندان مرکزی استان البرز واگذار کنند.
نویسندگان نامه با بیان اینکه «زندان قزلحصار خود فاجعه است»، افزودهاند که «در حال حاضر حدود ۱۲ هزار زندانی در بندها، حسینیهها و حتی راهروها به شکلی غیرانسانی و فاجعهآمیز نگهداری میشوند».
در بخشی از این نامه آمده است:
این میزان بیعدالتی و تعدی که حتی حداقل حقوق انسانی، مانند فضای مناسب برای خواب و حرکت، را برای زندانیان فراهم نمیکند، ناشی از فقدان نظارت بر زندانهاست.
آنها بهنقل از آنتونیو گرامشی، نظریهپرداز ایتالیایی، نوشتهاند:
ماهیت هر حکومتی را از زندانهای آن باید شناخت؛ دقیقاً همانجایی که هیچ نظارتی وجود ندارد و ماهیت خود را بهطور کامل آشکار میسازد.
پیش از این، خانوادههای زندانیان سیاسی خبر داده بودند که سازمان زندانها در ایران قصد دارد یکهزار و ۷۰۰ زندانی را از زندان مرکزی کرج به زندان قزلحصار منتقل کند.
مدافعان حقوق بشر از ازدحام جمعیت در زندان قزلحصار نیز خبر داده و گفته بودند که اتاقهایی که برای ۹ تا ۱۲ تخت طراحی شدهاند، اکنون پذیرای ۱۵ تا ۲۰ نفر هستند و بسیاری از زندانیان مجبور به خوابیدن بر روی زمین یا در راهروها شدهاند. حتی حسینیههای زندان نیز که به محلی برای اسکان تبدیل شدهاند، با ۵۰ تا ۶۰ نفر پر شدهاند. در هر بند بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ زندانی بهسرمیبرند که بسیاری از آنها با اعتیاد به مواد مخدر دستوپنجه نرم میکنند. وضعیت بهداشتی این زندان وخیم و امکانات آن هم ضعیف است. شماری از زندانیان مبتلا به بیماریهای جدی مانند HIV هستند و به خدمات درمانی کافی دسترسی ندارند. نبود تهویه مناسب و وضعیت بهداشتی نامناسب، محیطی غیرقابلتحمل را برای زندانیان ایجاد کرده است.
سال گذشته نیز، با تعطیلی ناگهانی زندان گوهردشت، بیش از یکهزار و ۲۰۰ زندانی به واحد سه زندان قزلحصار منتقل شدند.
جمعیت زندانیان در جمهوری اسلامی نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر برآورد میشود و این حکومت با داشتن بیش از ۲۴۰۰ عنوان مجرمانه که مجازات حبس را برای شهروندان در پی دارد، یکی از ۱۰ کشور دارای بیشترین زندانی در دنیا است.
نظرها
نظری وجود ندارد.