ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تداوم بازداشت فعالان عرب: ۱۹ تن را در اهواز و رامشیر بازداشت کردند

در یک روز دست‌کم ۱۹ شهروند عرب در شهرهای مختلف خوزستان بازداشت شدند. سازمان حقوق بشری کارون از احضار بیش از صد تن به نهادهای امنیتی و بازداشت سی نفر از آغاز دی ۱۴۰۳ خبر داده است.

نیروهای امنیتی طی روزهای اخیر شمار بسیاری از شهروندان ساکن استان خوزستان را بازداشت کردند. همزمان ده‌ها تن احضار و بازجویی شدند.

سازمان حقوق بشر کارون که به صورت ویژه اخبار مربوط به نقض حقوق عرب‌ها در ایران را پوشش می‌دهد شامگاه ۱۹ دی از بازداشت ۳۳ تن و احضار ۱۰۰ تن از فعالان فرهنگی و محیط زیست در شهرهای مختلف استان خوزستان خبر داد.

بر پایه این گزارش نیروهای امنیتی چهارشنبه ۱۹ دی ۱۹ تن را در محله‌های ملاشیه، شلنگ‌آباد اهواز و شهر رامشیر بازداشت کردند.

جبار طرفی، محمد و اسماعیل حیدری، ایوب چنانی، رضا حیدری، جواد حیدری، علی ساری، سید فواد موسوی، جواد عفری، یاسین سیلاوی، محمد ناصری و علی کروشات در اهواز و مناطق پیرامونی آن بازداشت شدند.

در رامشیر نیز نیروهای امنیتی فلک عموری را به همراه سه فرزندش به نام‌های خالد، علی و محمد بازداشت کردند. به گزارش کارون، نیروهای امنیی خالد عموری را به شدت ضرب و شتم کردند و «در حالی که دست و پایش شکسته بود او را با خود بردند.»

این گزارش می‌گوید نیروهای امنیتی طی روزهای ۱۷ و ۱۸ دی نیز چند تن دیگر از شاعران، نویسندگان فعالان محیط زیست در اقلیم اهواز را بازداشت کردند. در شهرستان شادگان (فلاحیه) میلاد بحری، عکاس و فعال اجتماعی سه‌شنبه ۱۸ دی به دست ماموران امنیتی بازداشت شد. در همان روز در اهواز احلام بندر، فعال فرهنگی عرب را بازداشت کردند.

دوشنبه ۱۷ دی نیز ماموران وزارت اطلاعات به خانه سعید اسماعیل، نویسنده و محقق عرب یورش بردند و او را بازداشت و وسایل شخصی‌اش را ضبط کردند.

نیروهای امنیتی همان روز پنج تن از ساکن کوی ملاشیه را بازداشت کردند. کارون هویت دو تن از بازداشت‌شدگان را رضا زهیری و یونس غرباوی گزارش کرد و نوشت بازداشت این افراد ممکن است به دلایل عقیدتی صورت گرفته باشد. این سازمان حقوق بشری گفت که بازداشت‌شدگان در کوی ملاشیه «جوانان اهل سنت» بودند.

هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران هم ۱۶ دی از بازداشت ایوب غیبی‌پور خبر داده بود. این رسانه هویت ۲۸ تن از بازداشت‌شدگان را به شرح زیر احراز کرده است:

هاشم موسوی، ساکن شیبان اهواز هم ۱۳ دی با یورش ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلوم منتقل شده بود. موسوی پیش از این چند مرتبه بازداشت شده بود. در سال ۱۳۸۸ دادگاه او را به چهار سال زندان محکوم کرد. سال ۱۳۹۷ نیز او را بعد از شش ماه بازداشت با قرار وثیقه آزاد کردند. او شاعر عرب است.

کارون به نقل از منابع خود گزارش کرد از آغاز دی ۱۴۰۳ دستکم سی شهروند عرب در شهرهای اهواز، شادگان، رامشیر، خرمشهر، شوشتر و سوسنگرد به دست نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند و بیش از صد تن به ستاد خبری وزارت اطلاعات یا قرارگاه‌های اطلاعات سپاه پاسداران احضار در آنجا بازجویی شده‌اند.

در پیوند با همین موضوع هرانا هویت ۲۸ تن از شهروندان عرب را که طی روزهای ۱۳ تا ۱۹ دی بازداشت شدند، احراز کرده است:

سعید اسماعیل مزرعه، احلام عبیات (بندر)، ایوب غیبی‌پور، رضا حیدری، جواد حیدری، علی سواری، فواد موسوی، جواد عفری، یاسین سیلاوی، علی کروشات، محمد ناصری، یونس غرباوی و رضا زهیری و هاشم موسوى در اهواز، خالد عموری، علی عموری، و محمد عموری در رامشیر، میلاد بحری در شادگان و نیز صادق منصورى، منصور جاسمى، احمد جلالى، حسین سعیدى، سعید فلاحى، احمد خالدى، ایوب طرفى، یوسف ساعدى، محمد عیاشى و على سوارى ۲۸ شهروند بازداشت شده در روزهای اخیر هستند.

علت بازداشت گسترده شهروندان عرب در نامشخص است اما بیشتر بازداشت‌شدگان فعالان فرهنگی، زبان مادری، محیط زیست و شاعر، نویسنده و پژوهشگر هستند.

پیش از این نیز مصطفی هلیچی و رضا حزباوی، دو شاعر و فعال مدنی عرب اهوازی یک ماه پیش در سکوت خبری بازداشت شدند و تا دوشنبه ۱۳ دی که به زندان شیبان اهواز منتقل شدند تحت شکنجه قرار داشتند.

سازمان حقوق بشری کارون نسبت به بازداشت گسترده فعالان در شهرهای اقلیم اهواز ابراز نگرانی کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.