ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل استعفا داد

سه روز پس از آغاز آتش‌بس شش‌هفته‌ای در جنگ غزه، آزادی ۹۰ زندانی فلسطینی و سه گروگان اسرائیلی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل به دلیل حمله حماس در ۷ اکتبر سال گذشته استعفا داد.

هرتزی هالوی‌، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل سه‌شنبه ۲ بهمن / ۲۱ ژانویه در بیانیه‌ای دلیل تصمیم به استعفای خود را «پذیرش مسئولیت خود در قبال شکست امنیتی ارتش اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲» عنوان کرد.

او افزود که این اقدام در زمانی صورت می‌گیرد که «ارتش اسرائیل به دست‌آوردهای مهمی دست یافته و در فرآیند اجرای توافق برای آزادی گروگان‌ها قرار دارد».

هالوی تأکید کرد که این استعفا از ۶ مارس آینده (۱۶ اسفند) اجرایی خواهد شد.

پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، چندین فرمانده ارتش از جمله ژنرال یارون فینکلمن، فرمانده منطقه جنوبی ارتش اسرائیل، استعفای خود را اعلام کرده‌اند. با این حال، بسیاری از اسرائیلی‌ها به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور، انتقاد می‌کنند که تاکنون مسئولیت شخصی برای شکست سیاسی و نظامی آن روز را نپذیرفته است.

هرتزی هالوی‌تاکنون بلندپایه‌ترین مقام اسرائیلی است که در ارتباط با حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ از سمت خود کناره‌گیری می‌کند. دوره سه‌ساله فرماندهی او در ژانویه ۲۰۲۳ آغاز شده بود.

نتانیاهو تحت فشار داخلی

چند روز پیش، دولت اسرائیل توافق آتش‌بس با حماس در نوار غزه را تصویب کرد. این تصمیم نتانیاهو را هدف انتقاد متحدان ‌راست افراطی او قرار داد. بر اساس این آتش‌بس، سربازان اسرائیلی از مناطق پرجمعیت غزه خارج می‌شوند و صدها زندانی فلسطینی در ازای آزادی گروگان‌های اسرائیلی آزاد خواهند شد.

ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل از جناح راست افراطی، در روز اجرایی شدن آتش‌بس از سمت خود استعفا داد و به این ترتیب ائتلاف دولت نتانیاهو را تضعیف کرد. با این حال، نتانیاهو همچنان در پارلمان از اکثریت برخوردار است.

بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی راست‌افراطی اسرائیل نیز تهدید کرده است که در صورت عدم ازسرگیری جنگ با حماس پس از پایان مرحله اول آتش‌بس شش‌هفته‌ای، استعفا خواهد داد. پس از آتش‌بس اخیر حماس برای تأکید بر کنترل خود بر غزه به خیابان‌ها بازگشته است.

براساس گزارش وزارت بهداشت غزه، حمله‌های اسرائیل در نوار غزه جان بیش از ۴۷ هزار فلسطینی را گرفته است که بیش از نیمی از آن‌ها زنان و کودکان هستند.

جنگ در غزه در پی حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ نیروهای حماس به شهرک‌های اسرائیلی آغاز شد. در آن زمان، نیروهای حماس به جنوب اسرائیل یورش بردند و حدود ۱۲۰۰ نفر، عمدتاً غیرنظامیان، را کشتند. حدود ۲۵۰ نفر نیز به‌عنوان گروگان ربوده شدند که بیش از ۹۰ نفر از آن‌ها هنوز در نوار غزه نگهداری می‌شوند. گمان می‌رود که حدود یک‌سوم از این گروگان‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.