ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بازداشت ١١ زن بهائی در اصفهان: گفت‌وگو با پدیده ثابتی و مهرداد خرسندی

۱۱ زن بهائی به نام‌های رویا آزادخوش، شورانگیز بهامین، نسرین خادمی، مریم خورسندی، بشری مطهر، مژگان پورشفیع، فیروزه راستی‌نژاد، ساناز راسته، سارا شکیب، آزیتا رضوانی‌خواه و فرخنده رضوان‌پی چهارشنبه ۳ بهمن، جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شدند. در همین ارتباط با پدیده ثابتی، سخنگوی جامعۀ جهانی بهائی، و مهرداد خرسندی، عضو جامعۀ بهائیان استرالیا که یکی از بستگانش در میان زنان بازداشت‌شده است، گفت‌وگو کردیم.

در یک اقدام خشونت‌آمیز، چهارشنبه سوم بهمن‌ماه ۱۴۰۳، مأموران حکومتی ۱۰ زن بهائی در بهارستان اصفهان و یک زن دیگر در روستای قره استان چهارمحال و بختیاری را بدون اطلاع قبلی یا حکم قضایی بازداشت کردند. این زنان پیشتر توسط دادگاه تجدیدنظر به اتهام فعالیت‌های آموزشی هر یک به تحمل پنج سال حبس و دیگر مجازات‌های تکمیلی محکوم شده بودند.

در همین ارتباط با پدیده ثابتی، سخنگوی جامعۀ جهانی بهائی، و مهرداد خرسندی، عضو جامعۀ بهائیان استرالیا که یکی از بستگانش در میان زنان بازداشت‌شده است، گفت‌وگو کردیم:

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

مهرداد خرسندی بر این باور است که آنچه در پروندۀ این زنان بهائی رخ داده، نمونه‌ای از «تحریف حقیقت» است که خود اقدامی غیرقانونی محسوب می‌شود. او با اشاره به فعالیت‌های این زنان که همگی با هدف بهبود شرایط زندگی افراد و پیشرفت جامعه‌شان انجام شده، تأکید می‌کند که حجیم کردن پروندۀ آن‌ها و بعد از آن صدور احکام سنگین علیه‌شان، اثباتی بر «مجرم» بودن این زنان نیست.

پدیده ثابتی با اشاره به چهارمین نشست دوره‌ای بررسی وضعیت حقوق بشر (UPR) ایران می‌گوید که بیش از ۱۰ کشور به‌ویژه با تمرکز بر جامعۀ بهائی ایران، حکومت را به دلیل نقض حقوق بهائیان مورد انتقاد قرار دادند. در میان این کشورها، حتی نام‌هایی مانند برزیل، که روابط خوبی با ایران دارند، نیز به چشم می‌خورد. خانم ثابتی در پایان تأکید می‌کند که بهائیان، با وجود دهه‌ها سرکوب و محرومیت، خدمت به جامعۀ پیرامون را وظیفۀ خویش می‌دانند، موضوعی که مردم ایران به‌تدریج نسبت به آن آگاهی بیشتری پیدا کرده‌اند. او همچنین با اشاره به گزارش «بیگانگان: خشونت چندجانبه علیه بهائیان» که اخیراً توسط «بنیاد عبدالرحمن برومند» با همکاری سازمان «عدالت الیوس» تهیه شده است، یادآور می‌شود که جامعۀ ایران پس از دهه‌ها سرکوب و ستم علیه بهائیان ایران، امروز دیگر در برابر سیاست تبعیض علیه جامعۀ بهائی ایستادگی می‌کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.