ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پوتین مذاکره با اوکراین را می‌پذیرد، اما بدون زلنسکی

رئیس‌جمهوری روسیه اعلام کرد که برای مذاکرات با اوکراین آماده است، اما از پذیرش مذاکره مستقیم با همتای اوکراینی خود سر باز زد و او را «غیرقانونی» خواند. رهبر اوکراین در پاسخ گفت که پوتین از مذاکرات «می‌ترسد».

ولادیمیر پوتین، رئبس جمهوری روسیه شامگاه سه‌شنبه ۹ بهمن / ۲۸ ژانویه در مصاحبه‌ای با تلویزیون دولتی روسیه اطمینان داد که اگر کمک‌های غربی به کی‌یف قطع شود، جنگ در کمتر از «دو ماه» متوقف خواهد شد. این موضوع نگرانی اوکراین را افزایش داده است.

ایده مذاکرات بین مسکو و کی‌یف در ماه‌های اخیر بیشتر از سوی هر دو طرف و متحدانشان مطرح شده است، اما تاکنون هیچ نشانه‌ای از تحقق آن وجود ندارد.

بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و ادعای او برای پایان سریع جنگ، این بحث‌ها را دوباره زنده کرده است. اوکراین نگران است که ترامپ کمک‌های خود را به شدت کاهش دهد.

ترامپ، از زمان آغاز به کار خود در ۲۰ ژانویه، بر هر دو طرف فشار آورده است تا جنگ را متوقف کنند. او تهدید کرده است که در صورت عدم توافق، تحریم‌ها علیه روسیه را تشدید خواهد کرد و همچنین ادعا کرده است که زلنسکی آماده است تا بر سر «توافق» مذاکره کند.

ولادیمیر پوتین گفت «اگر زلنسکی بخواهد در مذاکرات شرکت کند، من افرادی را انتخاب خواهم کرد که این مذاکرات را انجام دهند». او همچنین تأکید کرد که زلنسکی «غیرقانونی» است و این موضوع را بارها مقامات روسیه تکرار کرده‌اند.

دوره ریاست‌ جمهوری ولودیمیر زلنسکی در اوکراین به پایان رسیده است، اما قوانین دوران جنگ در این کشور که از زمان آغاز تهاجم روسیه در فوریه ۲۰۲۲ اجرا می‌شود، برگزاری هرگونه انتخابات را ممنوع کرده است.

پوتین افزود که هرگونه مذاکره در حال حاضر نیز «غیرقانونی» خواهد بود، زیرا زلنسکی در اکتبر ۲۰۲۲ فرمانی صادر کرد که هرگونه مذاکره را تا زمانی که پوتین در قدرت است، ممنوع کرده است. با این حال، پوتین گفت که اگر کی‌یف بخواهد، می‌توان «راه‌ حل قانونی» برای برگزاری مذاکرات پیدا کرد. او گفت: «در حال حاضر، چنین تمایلی را نمی‌بینیم».

رئیس جمهوری روسیه همچنین ادعا کرد که اگر کمک‌های غربی قطع شود، جنگ به سرعت پایان خواهد یافت. او گفت:

«اگر پول و مهمات تمام شود، آن‌ها حتی یک ماه هم دوام نمی‌آورند. همه چیز در یک ماه و نیم یا دو ماه تمام می‌شود.»

واکنش زلنسکی

ولودیمیر زلنسکی چهارشنبه ۱۰ بهمن / ۲۹ ژانویه در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) به سخنان پوتین واکنش نشان داد و نوشت: «پوتین بار دیگر نشان داد که از مذاکره و رهبران قوی می‌رسد و هر کار ممکن را برای ادامه جنگ انجام می‌دهد». او افزود:

روسیه در سال ۲۰۱۴ جنگی ترکیبی علیه اوکراین آغاز کرد که در سال ۲۰۲۲ به یک جنگ تمام‌عیار تبدیل شد. اکنون امکان دستیابی به صلحی واقعی وجود دارد اما این پوتین است که هر کاری انجام می‌دهد تا یا کشتار همه‌جانبه را ادامه دهد یا وقفه‌ای ایجاد شود که برای یک تهاجم گسترده جدیدی آماده شده و به حملات ترکیبی ادامه دهد.

زلنسکی با بیان این‌که «پوتین قابلیت‌های قابل توجهی برای ایجاد اختلال در ثبات جهانی دارد» افزود:

ما یعنی همه کسانی که شجاعت باور به صلح دارند، باید قاطعانه و متحد عمل کنیم و با قدرت آن را نزدیکتر کنیم. صلح واقعی امکان‌پذیر است اگر روسیه به پذیرش آن وادار شود.

چشم‌انداز گفت‌وگوی ترامپ و پوتین

پوتین هفته گذشته اعلام کرد که آماده است تا با دونالد ترامپ در مورد «مسائل اوکراین» مذاکره کند. هر دو رهبر اعلام کرده‌اند که آماده صحبت با یکدیگر هستند، اما تاکنون هیچ تاریخی برای این گفت‌وگو تعیین نشده است.

مواضع ترامپ در این مرحله به‌دشواری قابل تشخیص است. آمریکا بزرگترین حامی نظامی اوکراین است و ترامپ بارها از این کمک‌ها انتقاد کرده است، اما به‌تازگی مسکو را هم تهدید کرده است که در صورت عدم توافق با کی‌یف، با تحریم‌های بیشتری روبه‌رو خواهد شد.

اوکراین نگران است که تحت فشار قرار گیرد تا در شرایط نامساعد به مذاکره بنشیند و مجبور شود مناطق اشغالی توسط روسیه را واگذار کند.

زلنسکی که مدت‌ها با هرگونه مذاکره با مسکو مخالف بود، اخیراً این امکان را مطرح کرده است، اما به شرطی که غرب تضمین‌های امنیتی محکمی به اوکراین ارائه دهد.

مسکو تأکید کرده است که هرگونه توافق بالقوه برای پایان دادن به جنگ در اوکراین باید «واقعیت‌های میدانی» را در نظر بگیرد. کرملین خواستار تسلیم اوکراین، انصراف از پیوستن به ناتو و حفظ مناطق اوکراینی است که روسیه ادعای الحاق آن‌ها را دارد. با این حال، هیچ نشانه‌ای از کاهش تنش‌ها در جنگ دیده نشده است.

ارتش اوکراین در سال گذشته به دلیل کمبود سلاح و نیرو در خط مقدم یک‌هزار کیلومتری، به عقب رانده شده است.

دولت اوکراین روز سه‌شنبه معاون وزیر دفاع را که مسئول خرید سلاح بود، برکنار کرد. وزیر دفاع او را متهم کرد که در «تأمین به موقع مهمات» برای سربازان «شکست خورده» است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • توان نظامی و نظامی گری

    اون جنگ الان بین روسیه و اوکراین درست نیست عزیز !! !!!