روسیه از اظهار نظر درباره درخواست سوریه برای استرداد بشار اسد خودداری کرد
روسیه از اظهار نظر درباره گزارشهایی مبنی بر درخواست سوریه برای استرداد بشار اسد در ازای اجازه دمشق به مسکو برای حفظ پایگاههای نظامی خود در سوریه خودداری کرده است.

یکی از نیروهای گروههای مخالف بشار اسد تصویر او را بر تابلویی در شهر حلب پاره می کند
به گزارش خبرگزاری رویترز، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، چهارشنبه ۲۹ ژانویه/۱۰ بهمن در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره این ادعا که دمشق خواهان استرداد بشار اسد شده است پاسخی نداد. در همان حال یک هیئت بلندپایه روسی روز قبل برای گفتوگو با احمد الشرع، رهبر جدید سوریه، در این کشور حضور داشت.
بشار اسد، متحد کلیدی روسیه در خاورمیانه بود که دسامبر گذشته در یک حمله برقآسا به رهبری الشرع، قدرت را از دست داد و به مسکو فرار کرد. سرنگونی او به پنج دهه حکومت خاندان اسد که به نقض حقوق بشر متهم است پایان داد.
وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که هیئت اعزامی به سرپرستی میخاییل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه و فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین در امور خاورمیانه و آفریقا، گفتوگوهای «صریحی» با مقامات سوری داشته است.
مسکو امیدوار است پایگاه دریایی طرطوس و پایگاه هوایی خمیمیم را حفظ کند. بر اساس گزارشهای تأیید نشده، الشرع در ازای این موضوع خواستار استرداد بشار اسد به سوریه و پرداخت غرامت شده است.
خبرگزاری سانا سوریه نیز گزارش داد که الشرع از روسیه خواسته است تا از طریق «اقدامات مشخصی مانند پرداخت غرامت، بازسازی و بازیابی» اعتماد را بازسازی کند. بر این اساس دمشق بر این موضوع تأکید کرد که «بازسازی روابط باید به بازنگری در اشتباهات گذشته بینجامد، اراده مردم سوریه را محترم بشمارد و به نفع منافع آنها عمل کند.»
وزارت خارجه روسیه به جزئیات این نشست اشارهای نکرد، اما تأکید کرد که مسکو «حمایت بیقید و شرط خود از وحدت، تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری عربی سوریه» را اعلام کرده است.
پسکوف این سفر را «مهم» توصیف کرد و تأکید کرد: «ایجاد و حفظ یک گفتوگوی دائمی با مقامات سوری ضروری است.»
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که «گفتوگوی صریحی درباره تمامی موضوعات» انجام شده و دو طرف به دنبال تماسهای بیشتر برای دستیابی به «توافقات مرتبط» خواهند بود، بدون اینکه به طور مشخص به دو پایگاه نظامی اشاره شود.
پایگاههای نظامی روسیه در سوریه، شامل پایگاه دریایی طرطوس و پایگاه هوایی خمیمیم، از اهمیت استراتژیک بالایی برای مسکو برخوردارند. پایگاه دریایی طرطوس، واقع در بندر طرطوس، تنها پایگاه دریایی روسیه در خارج از قلمرو اتحاد جماهیر شوروی سابق است و دسترسی روسیه به دریای مدیترانه را فراهم میکند. این پایگاه به عنوان مرکز تعمیر و نگهداری کشتیهای جنگی عمل کرده و امکان استقرار طولانیمدت نیروهای دریایی را میدهد. پایگاه هوایی خمیمیم، نزدیک لاذقیه، مرکز اصلی عملیات هوایی روسیه در سوریه بود و از آن تا پیش از سقوط حکومت اسد برای حمایت از نیروهای متحد سوری و اجرای عملیاتهای هوایی در منطقه استفاده میشد. این پایگاهها به روسیه اجازه میدهند تا نفوذ خود را در خاورمیانه حفظ کند، از متحدانش حمایت نماید و قدرت نظامی خود را در سطح جهانی به نمایش بگذارد.
یک منبع سوری به خبرگزاری رویترز گفت که روسها تمایلی به پذیرش «اشتباهات» مسکو نداشتهاند و تنها توافق حاصل شده که گفتوگوها ادامه یابد.
نظرها
رسا
شک نکنید اگر حافظ اسد به اسرائیل پناهنده شده بود احتمال زنده ماندنش بیشتر بود