ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نتانیاهو با ترامپ درباره «مقابله با محور ایران» و «پیروزی بر حماس» گفت‌وگو می‌کند

نخست‌وزیر اسرائیل برای دیدار با رئیس جمهوری آمریکا عازم واشنگتن است. آن‌ها قرار است درباره موضوعات «سرنوشت‌ساز» گفت‌وگو کنند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، یکشنبه ۱۴ بهمن / ۲ فوریه به ایالات متحده آمریکا سفر خواهد کرد. او گفته است که قصد دارد در دیدار خود با دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا، درباره «موضوعات سرنوشت‌ساز» برای اسرائیل و منطقه خاورمیانه گفت‌وگو کند.

نتانیاهو روز یکشنبه پیش از عزیمت به آمریکا اعلام کرد که این موضوعات شامل «پیروزی بر حماس، آزادی تمام گروگان‌های ما و مقابله با محور تروریستی ایران و تمام اجزای آن» می‌شود. او افزود که محور ایران؛ اسرائیل، خاورمیانه و کل جهان را تهدید می‌کند.

از جمله متحدان ایران، علاوه بر حماس در غزه، حزب‌الله لبنان و شبه‌نظامیان حوثی در یمن هستند که توسط اسرائیل تضعیف شده‌اند. نتانیاهو تأکید کرد که ترامپ او را به‌عنوان اولین رهبر خارجی در واشنگتن پذیرفته است و این موضوع نشان‌دهنده «قدرت اتحاد اسرائیل و آمریکا» و همچنین «قدرت دوستی شخصی ما» است.

متحدان نزدیک

ترامپ به‌عنوان یکی از متحدان نزدیک نتانیاهو شناخته می‌شود که به دلیل اقدامات نظامی اسرائیل در غزه زیر انتقادهای بین‌المللی شدیدی قرار گرفته است. نتانیاهو اعلام کرد که این دوستی و همکاری با ترامپ قبلاً به دستیابی به توافق‌های صلح با چندین کشور عربی منجر شده است. او گفت: «تصمیماتی که ما در این جنگ گرفته‌ایم، چهره خاورمیانه را تغییر داده است». نتانیاهو افزود که با همکاری نزدیک با ترامپ، «ما می‌توانیم حتی بیشتر و بهتر عمل کنیم».

او اظهار داشت: «من معتقدم که ما می‌توانیم امنیت را تقویت کنیم، دایره صلح را گسترش دهیم و به یک دوره قابل توجه از صلح از طریق قدرت دست یابیم.» بر اساس گزارش‌ رسانه‌ها، ترامپ و نتانیاهو در پی دستیابی به یک توافق عادی‌سازی با عربستان سعودی هستند.

مخالفت با پیشنهاد ترامپ

اظهارات نتانیاهو درباره پیروزی بر حماس، نگرانی‌ها را افزایش داده است که ممکن است مرحله دوم توافق هرگز اجرایی نشود. نخست‌وزیر اسرائیل در رأس یک دولت مذهبی‌ ناسیونالیست با شرکای ائتلافی راست‌گرا و بعضاً افراطی قرار دارد. اسرائیل و حماس ماه گذشته بر سر یک آتش‌بس شش‌هفته‌ای توافق کردند، اما شرکای راست‌گرای ائتلافی خواستار از سرگیری جنگ هستند. در اعتراض به این آتش‌بس، ایتامار بن‌گیور، وزیر امنیت داخلی اسرائیل، در اواسط ژانویه استعفای خود را اعلام کرد.

چندین کشور عربی تأثیرگذار نیز پیشنهاد ترامپ برای انتقال فلسطینی‌ها از نوار غزه را رد کرده‌اند. ترامپ پیش از این مصر و اردن را به‌عنوان مقاصد احتمالی مطرح کرده بود و گفته بود که این انتقال می‌تواند موقت یا دائمی باشد. او استدلال کرده بود که نوار غزه به معنای واقعی کلمه یک منطقه ویران است و تقریباً همه چیز در حال تخریب است و مردم در حال مرگ هستند. استیو ویتکوف، فرستاده ویژه آمریکا در خاورمیانه، نیز نوار غزه را به دلیل خسارت‌های جنگ «غیرقابل سکونت» توصیف کرد.

نتانیاهو از آزادی اخیر سه گروگان دیگر در نوار غزه در ازای آزادی ده‌ها زندانی فلسطینی استقبال کرد و تأکید کرد که اسرائیل اصرار دارد مراحل بعدی آزادی گروگان‌ها به‌شکل منظم انجام شود. او گفت که اسرائیل مصمم است برای آزادی تمام ۷۹ گروگان باقی‌مانده و «دستیابی به تمام اهداف جنگ» تلاش کند. آزادی گروگان‌ها در چارچوب توافق آتش‌بس با حماس انجام شد، اما یکی از اهداف جنگ اسرائیل نابودی کامل حماس است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.