هشدار دبیرکل سازمان ملل به ترامپ درباره خطر "پاکسازی قومی" در غزه
فلسطینیها خواهان ایجاد کشوری در کرانه باختری، قدس شرقی و نوار غزه هستند. سازمان ملل و کشورهای عربی از این درخواست حمایت میکنند. رئیس جمهوری آمریکا اما اعلام کرده غزه غیرقابل سکونت است.

آنتونیو گوترش در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل خواست برای آتشبس حملات اسرائیل به غزه مداخله بشردوستانه کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در مورد خطر "پاکسازی قومی" در غزه هشدار داد. این هشدار در پی پیشنهاد ترامپ مبنی بر تحت کنترل گرفتن غزه توسط آمریکا و اسکان مجدد فلسطینیان در مناطق دیگر مطرح میشود.
گوترش در کمیته اجرای حقوق غیرقابل انتقال مردم فلسطین سخنرانی کرد. استفان دوژاریک، سخنگوی سازمان ملل، اعلام کرد که دبیرکل در این سخنرانی تأکید کرد که "در جستوجوی راهحلها، نباید مشکل را بدتر کنیم. پایبندی به اصول بنیادین حقوق بینالملل حیاتی است و باید از هرگونه پاکسازی قومی اجتناب شود."
دوژاریک افزود که سخنان گوترش را میتوان پاسخی به پیشنهاد ترامپ دانست. او همچنین اشاره کرد که دبیرکل بار دیگر از راهحل دو دولت برای حل مناقشه فلسطین و اسرائیل حمایت کرد. پیش از این، گوترش با پادشاه اردن، عبدالله دوم، نیز گفتوگو کرده بود.
سازمان ملل متحد همواره از دیدگاه تشکیل دو دولت مستقل فلسطین و اسرائیل در کنار یکدیگر و در مرزهای امن و به رسمیت شناخته شده حمایت کرده است. فلسطینیها خواهان ایجاد کشوری در کرانه باختری، قدس شرقی و نوار غزه هستند؛ مناطقی که در جنگ سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل اشغال شدند.
اسرائیل در سال ۲۰۰۵ نیروهای نظامی و شهرکنشینان خود را از غزه خارج کرد، اما این منطقه از سال ۲۰۰۷ تحت کنترل حماس قرار گرفته است. با این حال، سازمان ملل همچنان غزه را تحت اشغال اسرائیل میداند، چرا که اسرائیل دسترسی به این منطقه را کنترل میکند.
حمله مرگبار گروه حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، جنگی را به راه انداخت که بخشهای عمدهای از غزه را ویران کرد. توافق آتشبس و آزادی گروگانهای در اختیار حماس نیز از ۱۹ ژانویه به اجرا درآمد.
نظرها
نظری وجود ندارد.