ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اسرائیل به دمشق و حما در سوریه حملات هوایی کرد

اسرائیل در تازه‌ترین موج حملات خود محله برزه در دمشق و «تأسیسات نظامی» در حما و حمص را هدف قرار داد. این حملات می‌تواند تنش میان ترکیه و اسرائیل را هم تشدید کند.

به‌گزارش ارتش اسرائیل و رسانه‌های محلی، جنگنده‌های نظامی اسرائیل حملاتی را در پایتخت سوریه و استان مرکزی حما انجام داده‌اند که بخشی از رشته حملات اخیر به این کشور جنگ‌زده محسوب می‌شود. 

خبرگزاری دولتی سانا (SANA) اعلام کرد که این حملات روز چهارشنبه ۱۳ فروردین / ۲ آوریل اطراف مرکز تحقیقات علمی در محله برزه پایتخت و همچنین فرودگاه شهر حما را هدف قرار داده است. 

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای این حملات را تأیید و ادعا کرد که «تأسیسات نظامی» در پایگاه‌های ارتش سوریه در شهر حما و فرودگاه نظامی «تی۴» حمص، به همراه «سازه‌های نظامی» در دمشق را هدف قرار داده است. 

تنش میان اسرائیل و ترکیه

از سوی دیگر وب‌سایت خبری و تحلیلی دفاعی «منطقه جنگی» که در حوزه‌های هوایی، دریایی، زمینی، فضایی و سایبری جنگ فعالیت دارد، نوشت اسرائیل باند فرودگاه «تی۴» را تخریب کرد تا مانع تصرف پایگاه هوایی سوریه توسط ترکیه شود.

این وب‌سایت افزود تنش‌ها بین آنکارا و اورشلیم (بیت‌المقدس) بر سر سوریه در حال افزایش است و اسرائیل به‌ویژه نگران توانایی خود برای دسترسی آزادانه به حریم هوایی این کشور است. 

«منطقه جنگی» در گزارش خود آورده است که نیروی هوایی اسرائیل روز چهارشنبه حملات بیشتری به پایگاه‌های هوایی سوریه از جمله یک فرودگاه در مرکز این کشور که ممکن است توسط ترکیه تصرف شود، انجام داد.

این حملات، انتقال نیروها، سامانه‌های دفاع هوایی و سایر تجهیزات توسط ترکیه و همچنین بهره‌برداری از تأسیسات را در صورت تلاش آنکارا، دشوارتر خواهد کرد.

روزنامه اورشلیم پست روز سه‌شنبه به نقل از یک منبع اطلاعاتی غربی گزارش داد که ترکیه قصد دارد پایگاه «تی۴» را به یک مرکز پهپادی تبدیل کند. وب‌سایت میدل ایست آی نیز روز سه‌شنبه به نقل از یک منبع گزارش داد که آنکارا «در حال بررسی استقرار موقت سامانه‌های دفاع هوایی اس۴۰۰ در پایگاه «تی۴» یا پالمیرا برای ایمن‌سازی حریم هوایی در طول بازسازی است، اما هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده و روسیه باید موافقت خود را اعلام کند.» 

وب‌سایت «منطقه جنگی» نوشته است که اگرچه هنوز برای ارزیابی خسارت‌های حملات چهارشنبه اسرائیل زود است، اما این حملات قطعاً آسیب‌های بیشتری وارد کرده است. 

این حملات در حالی انجام می‌شود که نگرانی‌هایی درباره انتقال هواپیماها، سامانه‌های دفاع هوایی و نیروهای ترکیه به این منطقه وجود دارد. آنکارا در حال مذاکره بر سر یک توافق امنیتی با دولت جدید دمشق است که نگرانی‌هایی درباره رویارویی اسرائیل و ترکیه ایجاد کرده است. 

یک مقام ارشد ارتش اسرائیل هفته گذشته به وب‌سایت «منطقه جنگی» گفت:

ایجاد یک پایگاه هوایی ترکیه در پالمیرای سوریه می‌تواند تنش‌های منطقه‌ای را افزایش داده و خطر درگیری با اسرائیل را بالا ببرد. با توجه به تلاش‌های مداوم اسرائیل برای جلوگیری از استقرار نظامی دشمن در سوریه، هرگونه حضور نظامی قابل ‌توجه ترکیه، به‌ویژه در مکان‌های استراتژیک مانند پالمیرا، می‌تواند به‌عنوان تهدیدی برای منافع امنیتی اسرائیل تلقی شود.

افزایش تنش بین اسرائیل و ترکیه در حالی رخ می‌دهد که هر دو طرف در پی تحقق اهداف ارضی خود پس از سقوط بشار اسد، دیکتاتور سابق سوریه هستند.

دولت جدید سوریه که توسط هیئت تحریر الشام (HTS) تشکیل شده و با حمایت قابل ‌توجه ترکیه نیروهای ضد اسد را رهبری می‌کرد، هنوز کنترل کامل بر کشور را به دست نگرفته است. در این خلأ قدرت، اسرائیل و ترکیه در حال گسترش حوزه نفوذ خود در سوریه هستند.

برای اسرائیل، مسئله اصلی توانایی انجام عملیات‌ هوایی آزادانه بر فراز این کشور است. اگر ترکیه سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته‌ای مستقر کند که بتوانند به نمایندگی از دولت فعلی عمل کنند، دسترسی اسرائیل به حریم هوایی سوریه به‌شدت پیچیده خواهد شد.

این امر همچنین می‌تواند به تشدید ناگهانی تنش‌ها بین ترکیه و اسرائیل منجر شود، دو کشوری که مواضع خصمانه‌تری نسبت به یکدیگر اتخاذ کرده‌اند.

صدها حمله اسرائیل به خاک سوریه

از دسامبر گذشته که حکومت بشار اسد در سوریه سرنگون شد، اسرائیل صدها حمله هوایی به سوریه انجام داده و نیروهای خود را به منطقه حائل تحت نظارت سازمان ملل در جولان اشغالی گسیل کرده است. 

حتی در دوران حکومت اسد نیز اسرائیل به‌طور مداوم سوریه را هدف حملات خود قرار می‌داد و می‌گفت که پایگاه‌های ایران و حزب‌الله را بمباران می‌کند. 

در روزهای پس از برکناری اسد در ۸ دسامبر، دیده‌بان حقوق بشر سوریه (SOHR) مستقر در بریتانیا، از حملات اسرائیل به مرکز تحقیقاتی برزه خبر داد. اسرائیل مدعی است که این مرکز برای توسعه موشک‌های هدایت‌شونده و سلاح‌های شیمیایی استفاده می‌شود. 

بر اساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه، ارتش اسرائیل بین ۸ دسامبر ۲۰۲۳ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ بیش از ۵۰۰ حمله هوایی و تنها در سال جاری دست‌کم ۴۳ حمله به اهدافی در سوریه انجام داده است.

کشورهای غربی از جمله آمریکا پیش از این در سال ۲۰۱۸ تأسیسات وزارت دفاع سوریه را هدف قرار داده بودند و گفته بودند که این مرکز به «زیرساخت سلاح‌های شیمیایی» سوریه مرتبط است. 

ماه گذشته، اسرائیل اعلام کرد که دو بار پایگاه نظامی «تی۴» را هدف قرار داده و «تأسیسات نظامی» در این منطقه را بمباران کرده است. 

همچنین پنج‌شنبه گذشته، رسانه‌های دولتی سوریه گزارش دادند که حملات اسرائیل استان لاذقیه را هدف قرار داده است. دیده‌بان حقوق بشر هم تأیید کرد که انبارهای مهمات در این منطقه مورد اصابت قرار گرفته‌اند. 

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ماه گذشته در جریان دیدار از اورشلیم (بیت‌المقدس) گفت که حملات اسرائیل به سوریه «غیرضروری» است و خطر تشدید وضعیت را دارد.  وزارت امور خارجه سوریه نیز اسرائیل را به راه‌اندازی کارزاری علیه «ثبات کشور» متهم کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.