اسرائیل بار دیگر به بیمارستان الاهلی غزه حمله کرد
اسرائیل ادعا میکند که در این ساختمان یک مرکز فرماندهی حماس مستقر بوده است. آزمایشگاه ژنتیک بیمارستان کاملاً نابود شده و بخش اورژانس و داروخانه آن نیز آسیب دیده است. بهگفته فلسطینیها هشدار اسرائیل برای تخلیه منطقه تنها چند دقیقه قبل از حمله داده شد.

یک فلسطینی پس از حمله اسرائیل به بیمارستان الاهلی در شهر غزه در میان آوار راه میرود ـ ۱۳ آوریل ۲۰۲۵ ـ عکس از خبرگزاری فرانسه
بهگزارش منابع فلسطینی، بامداد یکشنبه ۲۴ فروردین / ۱۳ آوریل در حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه، بیمارستان الاهلی مورد اصابت قرار گرفته و بخشی از آن تخریب شده است.
مقامات دفاع مدنی فلسطین اعلام کردند که نیروی هوایی اسرائیل پس از نیمهشب گذشته، بخشی از بیمارستان الاهلی در شهر غزه را بمباران کرده است. بهگزارش خبرگزاری رویترز، کارکنان بیمارستان گزارش دادهاند که دو موشک اسرائیلی بخشهایی از ساختمان بیمارستان را ویران کرده است.
ارتش اسرائیل گزارشها را تأیید و به خبرگزاری فرانسه اعلام کرده که در حال بررسی این رویداد است. نیروهای نظامی و سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شینبت) ادعا کردند که هدف این حمله، یک مرکز فرماندهی حماس در بیمارستان الاهلی بوده و اعضای این گروه از آنجا عملیات خود را برنامهریزی و اجرا میکردند. ارتش اسرائیل جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
هشدار تنها چند دقیقه قبل از حمله
سازمان دفاع مدنی فلسطین اعلام کرد که این حمله «تنها چند دقیقه پس از هشدار ارتش اسرائیل برای تخلیه ساختمانهایی که بیماران، مجروحان و همراهانشان در آن حضور داشتند، صورت گرفته است». در این حمله، بخش جراحی و واحد تولید اکسیژن برای بخشهای مراقبتهای ویژه کاملاً نابود شدند.
در مقابل، اسرائیل مدعی شد که پیش از حمله اقداماتی برای کاهش تلفات غیرنظامیان و خسارتها به بیمارستان انجام داده و از جمله هشدارهای لازم را صادر کرده است.
شاهدان عینی در گفتوگو با خبرگزاری آلمان تأیید کردند که ارتش اسرائیل پیش از حمله از مدیریت بیمارستان خواسته بود که آن را تخلیه کند. بهگفته خبرگزاری فلسطینی وفا، بیماران و کارکنان تنها ۱۸ دقیقه فرصت داشتند تا بیمارستان را ترک کنند.
محکومیت حمله توسط کلیسا
کلیسای انگلیکن اورشلیم (بیتالمقدس) حملات موشکی به بیمارستان الاهلی را که تحت مدیریت این کلیسا قرار دارد، محکوم کرد. بر اساس بیانیه این کلیسا، بخشهایی از بیمارستان و ساختمانهای اطراف، از جمله کلیسا، بهشدت آسیب دیدهاند. همچنین یک کودک که دچار آسیب از ناحیه سر شده بود، «بهدلیل فرایند عجولانه تخلیه» جان خود را از دست داد. کلیسا اعلام کرد که آزمایشگاه ژنتیک بیمارستان کاملاً نابود شده و بخش اورژانس و داروخانه آن نیز آسیب دیده است.
بهگفته کلیسا، این پنجمین حمله به بیمارستان الاهلی از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ است. کلیسای انگلیکن از «همه دولتها و افراد نیکنیت» خواست تا «برای توقف هرگونه حمله به مراکز درمانی و بشردوستانه مداخله کنند».
از آغاز جنگ بین حماس و اسرائیل، بیمارستانهای نوار غزه بارها هدف حملات اسرائیل قرار گرفتهاند.
محاصره کامل رفح
پیش از این حملات، اسرائیل اعلام کرده بود که «کریدور مراج» بین شهرهای رفح و خانیونس را به کنترل خود درآورده و عملیات نظامی در نوار غزه را گسترش خواهد داد. دولت اسرائیل میگوید قصد ایجاد یک «منطقه حائل» بزرگتر در امتداد مرز خود را دارد.
بهگفته یک سخنگوی نظامی اسرائیل، رفح اکنون بهطور کامل توسط نیروهای نظامی این کشور محاصره شده است. با تصرف «کریدور مراج»، ارتباط بین رفح و خانیونس قطع شده و در کنار کریدور نتزاریم در شمال غزه، این منطقه عملاً به سه بخش تقسیم شده است.
هشدار سازمان ملل درباره آوارگی فلسطینیها
سازمان ملل هشدار داده است که این اقدامات صدها هزار فلسطینی را به مناطق کوچکتر در کنار دریای مدیترانه میراند، جایی که دسترسی آنها به آب، غذا و سرپناه بسیار محدود یا قطع است.
راویندا شماداسانی، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل، روز جمعه در ژنو گفت:
اگرچه تخلیه موقت غیرنظامیان از مناطق خاص تحت شرایط سختگیرانه میتواند قانونی باشد، اما ماهیت و گستردگی دستورهای تخلیه نگرانیهای جدی ایجاد میکند که اسرائیل قصد دارد غیرنظامیان را بهطور دائم از این مناطق بیرون رانده و یک منطقه حائل ایجاد کند.
او تأکید کرد که «جابهجایی اجباری غیرنظامیان نقض کنوانسیونهای ژنو در حمایت از غیرنظامیان تحت اشغال است و جنایت علیه بشریت محسوب میشود».
ارتش اسرائیل از ۲۸ اسفند / ۱۸ مارس عملیات خود در نوار غره را از سر گرفت و حملات هوایی گسترده به اهداف حماس را ادامه داد.
دولت اسرائیل قصد دارد بخشهای بزرگی از نوار غزه را بهطور دائم تحت کنترل خود درآورد. بر اساس تخمین نهاد امدادرسانی سازمان ملل به فلسطینیها (اونروا ـ UNRWA)، از آن زمان تاکنون نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر در داخل نوار غزه آواره شدهاند. در مجموع، حدود دو میلیون نفر در این منطقه پرتراکم زندگی میکنند.
نظرها
نظری وجود ندارد.