ظهور دوباره بابک زنجانی؛ تفاهمنامه صدها میلیون دلاری با شرکت راهآهن
در حالی که بهشکل رسمی معلوم نیست بابک زنجانی، بزرگترین قاچاقچی نفت ایران آزاد است یا در زندان بهسر میبرد، اکنون خبر میرسد که یک شرکت منتسب به او «بزرگترین سرمایهگذاری در تاریخ راهآهن ایران» را انجام داده و تفاهمنامهای را با شرکت راهآهن امضا کرده است.

بابک زنجانی ـ عکس از آرشیو
روز یکشنبه ۳۱ فروردین مراسم سرمایهگذاری در صنعت حملونقل ریلی ایران به ارزش ۷۵۰ میلیون دلار با حضور وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل راهآهن و سرمایهگذاران بخش خصوصی برگزار شد.
این سرمایهگذاری براساس دو تفاهمنامه است که مدیرعامل راهآهن و مدیرعامل شرکت قطارهای آوان ریل و مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پارس افق هشتگرد آن را امضا کردند.
تفاهم شرکت راهآهن با شرکت قطارهای آوان ریل با هدف سرمایهگذاری ارزی ۷۱۳ میلیون دلاری این شرکت در بخش مسافری و لکوموتیو است. طبق این تفاهمنامه، خرید ۶۰۰ دستگاه واگن باری مخزندار، ۳۰۰ دستگاه مسافری خودکشش دیزلی (DMU) و ۵۰ دستگاه لکوموتیو انجام خواهد شد.
تفاهم شرکت راهآهن با شرکت کشت و صنعت پارس افق هشتگرد نیز بهمنظور سرمایهگذاری ارزی ۳۷ میلیون دلاری این شرکت برای تأمین و خرید ۶۵۰ دستگاه واگن باری فلهبر است.
شرکت قطارهای آوان ریل دومین شرکت زیرمجموعه گروه بینالمللی توسعه مالی و اقتصادی «داتوان» به شماره ثبت ۶۴۳۲۵۲ است که منتسب به بابک زنجانی، بازرگان و میلیاردر ایرانی است.
پرونده بابک زنجانی یکی از بزرگترین موارد فساد نفتی در ایران از جمله در ارتباط با دور زدن تحریمها در یک دهه اخیر بوده است. زنجانی به اتهام عدم بازپرداخت بیش از دو میلیارد دلار پول فروش قاچاق نفت و همچنین فساد مالی و رانتخواری در دیماه ۱۳۹۲ بازداشت شد.
رسانههای ایران نوشتهاند که ارتباط میان شرکت آوان ریل و گروه داتوان در وبسایت رسمی این شرکت مشهود است و در سربرگ آن نام تجاری «وان» بهکار رفته است.
بهمنماه گذشته بابک زنجانی در صفحه منتسب به خود در شبکه اجتماعی ایکس از حضور جدید فعالیتهای اقتصادیاش پس از وقفه ۱۰ ساله در قالب شرکتهای حمل و نقل «وان» خبر داده بود.
او همچنین در حساب ایکس خود نیز از بزرگترین سرمایهگذاری بخش خصوصی در تاریخ راهآهن ایران نوشته بود. او در این شبکه اجتماعی آورده بود:
بهزودی با ۶۰۰ دستگاه نفتکش ریلی «داتوان» و ۱۰ رام قطار مسافری «دات وان» جایگاه ریلی کشور را تغییر خواهیم داد.
در یک استوری دیگر نیز با انتشار تصویری از یک هواپیما که بر روی آن نام «داتوان» نوشته شده بود، آمده بود:
بهزودی هواپیمایی داتوان...صنعت هوایی کشور را تغییر خواهیم داد.
بابک زنجانی در ماههای اخیر از بانک و شرکت هوایی و شرکت حملونقل زمینی خود رونمایی کرده است که از جمله آنها میتوان به تأسیس «بیتبانک» اشاره کرد.
وبسایت «مدیر نیوز» در بهمنماه سال گذشته برخی از مدیران ارشد هلدینگ «وان»، منتسب به بابک زنجانی را چنین معرفی کرده بود: هوشنگ احمدی عضو هیئت مدیره هلدینگ وان، اسدالله کریمی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل، سیدعادل حیدری نایب رئیس هیئت مدیره هلدینگ وان، محمدجواد صادقی مجد مدیرعامل حملونقل مسافری وان، مهدی ابراهیمی مدیرعامل حملونقل ریلی وان، حسین علی ذاکر حسین مدیر بازرگانی و تجارت خارجی وان، محمد مهدی ذاکر حسین مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیک هوشمند سیمرغ، محمد خلجزاده مدیرعامل هواپیمایی وان و یاسر احمدی مدیرعامل لیزینگ.
این وبسایت افزوده بود که هلدینگ فوق ساختمان خود را برج جهان کودک معرفی کرده که چندی قبل عکس این برج در صفحات منتسب به بابک زنجانی منتشر شده بود.
با اینحال، «مدیر نیوز» نوشته بود که در وبسایت هلدینگ «وان» هیچ نامی از بابک زنجانی یافت نمیشود و هیچ منبع رسمی نیز صحت تحلیل فوق را تأیید نکرده است.
بابک زنجانی، به اتهام «اخلال در نظام اقتصادی کشور، کلاهبرداری از شرکت ملی نفت، بانک مسکن و تأمین اجتماعی، پولشویی، جعل ۲۴ فقره اسناد بانکی و صورتحسابهای بانکی، جعل حوالههای ارزی و جعل دستور انتقال بین بانکها»، به اعدام محکوم شده بود. مقامهای قضائی جمهوری اسلامی گفته بودند ممکن است در صورتی که زنجانی بدهیهای خود را بپردازد و اموالش به داخل ایران منتقل شود در مجازات اعدام او تجدید نظر صورت گیرد.
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران ۱۱ اردیبهشت سال گذشته از کاهش محکومیت بابک زنجانی خبر داد و گفت:
با گزارش مقامات ذیصلاح در مورد استرداد اموال، درخواست تخفیف مجازات محکوم علیه بابک زنجانی توسط دادگستری مطرح شد و از ریاست قوه قضائیه در اجرای دادنامه درخواست شد و با تأیید وی و موافقت رهبری حکم اعدام نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد.
سال گذشته غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه درباره پرداخت بدهیهای زنجانی گفت:
در نتیجه تلاشها و مجاهدتهای همه بخشهای ذیربط، اموال بابک زنجانی در خارج از کشور شناسایی و به تهران منتقل شد و بنا بر کارشناسیهای اولیه صورت گرفته، این اموال، کفاف بدهیها و خسارتهای او، خواهد بود.
در ۹ دیماه گذشته رسول کوهپایهزاده، وکیل بابک زنجانی در فضای مجازی بهشکل تلویحی از آزادی موکلش خبر داده بود که با واکنش سخنگوی قوه قضائیه همراه شد و او در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا آزادی بابک زنجانی صحت دارد، گفت:
با بررسی انجامشده او آزاد نشده، در مرخصی هم بهسر نمیبرد و موضوعات مطروحه در خصوص آزادی و مرخصی و بیرون بودن ایشان، مورد تأیید ما نیست.
برخی از رسانههای ایران هم نوشتند بابک زنجانی فعلاً آزاد، اما تحت نظر است و شواهد نشان میدهد که او این روزها دور از زندان به فعالیتهای گسترده مشغول است.
بابک زنجانی در وبسایت جدیدش مدعی شده که در زمینه تولید و واردات لوازم آرایش حرف اول را میزند و در زمینههای مالی و بانکی، هتلداری، حمل و نقل هوایی تجاری، زیرساختها، مصالح ساختمانی، فنآوری اطلاعات و املاک و مستغلات، در زمره بهترینهای منطقه است و در کشورهای ایران، امارات متحده عربی، ترکیه، تاجیکستان، مالزی، چین و بریتانیا چندین شرکت دارد و مؤسس شرکت هواپیمایی قشم و مالک باشگاه ورزشی راهآهن است.
نظرها
نظری وجود ندارد.