ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان اطلاعات هلند: ایران مظنون به تلاش برای ترور فعالان مخالف در هلند و اسپانیا است

سازمان اطلاعات و امنیت هلند در گزارش سالانه‌ خود جمهوری اسلامی را مظنون به دست داشتن در دو تلاش برای ترور در اروپا دانسته است.

سازمان اطلاعات و امنیت هلند (AIVD) در گزارش سالانه‌ی خود اعلام کرده که جمهوری اسلامی ایران مظنون به دست داشتن در دو تلاش برای ترور در اروپا، یکی در شهر هارلم هلند و دیگری در مادرید اسپانیا است. به گفته‌ این سازمان، ایران از شبکه‌های جنایتکار برای پیشبرد این اقدام‌ها بهره گرفته است.

در خرداد ۱۴۰۲، یک روزنامه‌نگار و فعال سیاسی ایرانی ساکن هلند به نام سیامک تدین طهماسبی هدف یک سوءقصد نافرجام قرار گرفت. پس از اطلاع‌رسانی به پلیس، دو مظنون دستگیر شدند و در ادامه فرد سومی نیز بازداشت شد.

به گزارش وب‌سایت خبری هلندی زبان «NU.nl» به نقل از گزارش سازمان اطلاعات و امنیت هلند یکی از مظنونان یک تبعه تونس است که پیش‌تر نیز در اسپانیا به اتهام تلاش برای ترور تحت پیگرد بوده است. هدف در مادرید، «آلخیو ویدال-کوادراس» سیاستمدار و از منتقدان برجسته جمهوری اسلامی معرفی شده است.

سازمان اطلاعات و امنیت هلند این اقدام‌ها را بخشی از الگوی بلندمدت جمهوری اسلامی برای حذف فیزیکی مخالفان خود در خارج از کشور دانسته و تأکید کرده که جمهوری اسلامی از بسترهای جنایتکارانه برای پیاده‌سازی چنین سیاست‌هایی استفاده می‌کند.

در واکنش به این موضوع، کسپر فلدکامپ، وزیر خارجه هلند، پنج‌شنبه ۴ اردیبهشت / ۲۴ آوریل سفیر جمهوری اسلامی را فراخوانده و خواهان توضیح رسمی شده است.

در سال‌های گذشته نیز، قتل محمد صمدی (کلاهی) در سال ۲۰۱۵ در شهر آلمیره و قتل احمد نیسی در سال ۲۰۱۷ در شهر لاهه نگرانی‌ها درباره اقدام‌های برون‌مرزی جمهوری اسلامی در هلند را افزایش داده بود. سازمان اطلاعات هلند در سال ۲۰۱۹ اعلام کرده بود که شواهدی جدی از دخالت ایران در آن ترورها وجود دارد.

«تهدید‌های فزاینده از سوی روسیه و چین»

سازمان اطلاعات و امنیت هلند در گزارش سالانه‌ خود نسبت به کاهش سطح امنیت در این کشور هشدار داده است. این سازمان می‌گوید امنیتی که پیشتر امری بدیهی تلقی می‌شد، اکنون تحت‌ تأثیر تهدیدهای فزاینده از سوی کشورهایی چون روسیه و چین قرار گرفته است.

به گزارش این سازمان، روسیه در رأس تهدیدات امنیتی قرار دارد. این کشور از طریق کارزارهای انتشار اطلاعات نادرست و همچنین حملات سایبری، در تلاش است تا بر افکار عمومی و ساختارهای حیاتی کشورهای اروپایی از جمله هلند تأثیر بگذارد. سازمان اطلاعات هلند، این اقدامات را در مرزهای «تروریسم دولتی» توصیف کرده است.

چین نیز تهدید عمده علیه امنیت سایبری هلند معرفی شده است. سازمان اطلاعات هلند اعلام کرده که در سال گذشته، چین در یک حمله‌ی سایبری علیه سامانه‌های دفاعی هلند دست داشته و برای نخستین بار، این سازمان به‌صورت رسمی این حمله را به دولت چین نسبت داده است. همکاری فزاینده میان روسیه و چین نیز به‌عنوان زنگ خطری دیگر برای امنیت ملی هلند در نظر گرفته شده است.

از امنیت به ناامنی: تغییری اساسی در شرایط

اریک آکربوم، رئیس سازمان اطلاعات و امنیت هلند، در نشست خبری خود اعلام کرد:

ما شاهد تغییری بنیادین هستیم؛ از وضعیتی که امنیت برایمان بدیهی بود، به وضعیتی که ناامنی به یک قاعده در بسیاری از کشورهای غربی تبدیل شده است.

او همچنین افزود که حملات خرابکارانه از سوی روسیه در خاک هلند نیز انجام شده‌، اما با اقدام به‌موقع سرویس‌های اطلاعاتی، خنثی شده‌اند. این اقدامات، به‌گفته آکربوم، به‌طور فزاینده‌ای «آشکار و تهاجمی» شده‌اند.

تهدید تروریستی و افراط‌گرایی داخلی

سازمان اطلاعات و امنیت هلند در این گزارش هشدار داده که خطر حملات تروریستی در این کشور در سال گذشته افزایش یافته است. این تهدیدات هم از سوی گروه‌های اسلام‌گرای افراطی و هم از سوی جریان‌های راست افراطی وجود دارد. در مواردی، حتی نوجوانان زیر سن قانونی نیز در مظان اتهام قرار گرفته‌اند.

در یکی از موارد قابل‌توجه، افرادی بازداشت شدند که در حال برنامه‌ریزی برای «بازداشت مردمی» علیه یک شهردار و چند افسر پلیس بودند. هرچند این افراد فاقد تخصص حرفه‌ای بودند، اما سلاح نیز در اختیار داشتند.

استفاده گروه‌های جنایتکار از تیم‌های اطلاعاتی شخصی

در بخش دیگری از گزارش آمده است که گروه‌های تبهکار اکنون به‌طور فزاینده‌ای به تیم‌های اطلاعاتی شخصی روی آورده‌اند. این گروه‌ها با جاسوسی از قضات، دادستان‌ها و روزنامه‌نگاران، محل سکونت و کار آن‌ها را زیر نظر می‌گیرند و حتی می‌کوشند با تطمیع یا تهدید کارکنان دولتی، به اطلاعات حساس دست پیدا کنند.

نیاز به نیروی انسانی بیشتر

سازمان اطلاعات و امنیت هلند برای مقابله با این تهدیدات، قصد دارد سالانه ۳۰۰ نفر جدید استخدام کند.

با در نظر گرفتن بازنشستگی و خروج سالانه‌ برخی نیروها، این سازمان امیدوار است بتواند رشد خالصی معادل ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر در کادر پرسنلی خود داشته باشد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.