ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

به‌رغم نگرانی‌ها در مورد چگونگی ارسال کمک‌ها، مردم غزه به مراکز امدادرسانی هجوم آوردند

نگرانی‌ها درباره استفاده اسرائیل از روش‌های شناسایی بیومتریک در توزیع کمک‌های غذایی، مانع از آن نشد که هزاران فلسطینی به محل‌های توزیع کمک‌های بنیاد تحت حمایت آمریکا و اسرائیل هجوم نبرند.

به‌گزارش رویترز، «بنیاد بشردوستانه غزه» (GHF) ـ نهادی که با پشتیبانی آمریکا قرار است کمک‌هایی به غزه برساند ـ اعلام کرد که تا بعدازظهر سه‌شنبه ۶ خرداد / ۲۷ مه حدود ۸ هزار بسته غذایی معادل ۴۶۲ هزار وعده غذا توزیع کرده است. این اقدام پس از نزدیک به سه ماه محاصره اسرائیل بر این منطقه جنگ‌زده صورت گرفت. 

بنا به این گزارش، در رفح واقع در جنوب غزه که تحت کنترل کامل ارتش اسرائیل است، هزاران نفر از جمله زنان و کودکان، برخی پیاده یا با گاری‌، به سمت یکی از مراکز توزیع کمک‌ها روانه شدند. برخی تصاویر منتشرشده که رویترز هنوز آن‌ها را تأیید نکرده نشان می‌دهند که مردم از یک راهروی حفاظ‌دار عبور کرده و به محوطه‌ای باز می‌رسند که در آن کمک‌ها انباشته شده است. بعدتر، تصاویری در شبکه‌های اجتماعی نشان داد که بخش‌های بزرگی از حصار تخریب شده و مردم با ازدحام وارد محل شده‌اند. 

اتهامات متقابل و هرج‌ومرج 

اسرائیل و «بنیاد بشردوستانه غزه»، بدون ارائه مدرک ادعا کردند که حماس سعی کرده مانع از دسترسی غیرنظامیان به مرکز توزیع کمک شود. حماس این اتهام را رد کرد. 

اسماعیل الثوابطه، مدیر دفتر رسانه‌ای دولت حماس در غزه، به رویترز گفت:

علت واقعی تأخیر و فروپاشی فرآیند توزیع کمک‌ها، آشفتگی غم‌انگیز ناشی از سوءمدیریت همین شرکت است که تحت نظارت اداره اشغال اسرائیل در این مناطق حائل فعالیت می‌کند.

او افزود:

این وضعیت سبب شده تا هزاران نفر گرسنه، در حالی که نیروهای اسرائیلی آتش گشودند، تحت فشار محاصره و گرسنگی، به مراکز توزیع هجوم آورده و غذاها را بردارند.

اورن مارمورشتاین، سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) نوشت که ۸ هزار بسته غذایی روز سه‌شنبه — اولین روز این ابتکارِ به‌گفته او آمریکایی — به فلسطینی‌ها تحویل داده شد. برخی از دریافت‌کنندگان محتویات بسته‌ها را نشان دادند که شامل برنج، آرد، لوبیای کنسروی، پاستا، روغن زیتون، بیسکویت و شکر بود. 

نگرانی‌ها درباره شناسایی بیومتریک 

اگرچه کمک‌ها از روز دوشنبه ارسال شد، اما ابتدا به نظر می‌رسید فلسطینی‌ها به هشدارها — از جمله هشدار حماس — درباره روش‌های شناسایی بیومتریک افراد در مراکز توزیع این بنیاد توجه نشان دادند. 

ابواحمد، ۵۵ ساله و پدر هفت فرزند، در پیامی در واتس‌اپ گفت:

با این‌که من و بچه‌هام گرسنه‌ایم، می‌ترسم بروم. می‌ترسم چون گفته‌اند این شرکت متعلق به اسرائیل و یک گروه مرتزقه است و همچنین مقاومت (حماس) گفته نرویم. 

اسرائیل می‌گوید «بنیاد بشردوستانه غزه» یک ابتکار آمریکایی است و نیروهایش در مراکز توزیع دخالت نخواهند کرد. اما حمایت این رژیم از این طرح — که شبیه برنامه‌های پیشین اسرائیل است — و نزدیکی آن به آمریکا، بسیاری از جمله رئیس سابق این بنیاد را به بی‌طرفی آن مشکوک کرده است. 

واکنش نهادهای بین‌المللی 

سازمان ملل و دیگر گروه‌های کمک‌رسانی بین‌المللی از همکاری با این بنیاد خودداری کرده‌اند و می‌گویند این اقدام اصل توزیع مستقل کمک‌ها بر اساس نیاز را نقض می‌کند. کریستین کاردون، سخنگوی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، تأکید کرد که «کمک‌های بشردوستانه نباید سیاسی یا نظامی شود». 

حماس نیز به ساکنان هشدار داده که به مراکز «بنیاد بشردوستانه غزه» مراجعه نکنند، زیرا اسرائیل از این شرکت برای جمع‌آوری اطلاعات استفاده می‌کند. 

وضعیت اسفبار غذایی 

راه‌اندازی این سامانه چند روز پس از کاهش نسبی محاصره اسرائیل صورت گرفت که هفته گذشته اجازه ورود محدود کامیون‌های کمک از جمله آرد برنامه جهانی غذا (WFP) به نانوایی‌های محلی را داد. با این حال، حجم کمک‌های واردشده تنها بخش کوچکی از ۵۰۰ تا ۶۰۰ کامیون مورد نیاز روزانه است. 

ابواحمد به رویترز گفت:

قبل از جنگ، یخچالم پر از گوشت و مرغ بود، اما حالا برای یک قرص نان التماس می‌کنم. 

در حالی که جریان کمک‌ها به‌صورت محدود از سر گرفته شده، نیروهای اسرائیلی — که کنترل بخش‌های بزرگی از غزه را در دست دارند — به حملات خود ادامه داده‌اند.

به‌گفته وزارت بهداشت غزه، از زمان فروپاشی آتش‌بس در مارس گذشته، سه هزار و ۹۰۱ فلسطینی کشته شده‌اند.

در حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حدود یک‌هزار و ۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به گروگان گرفته شدند. 

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.