یونیسف: اسرائیل همچنان در غزه کودک میکُشد
برمبنای گزارش رئیس یونیسف تنها در جبالیا، حملات اسرائیل در ۴۸ ساعت گذشته جان ۵۰ کودک را گرفته است. مقامهای پزشکی در غزه نیز میگویند برخلاف توافقهای قبلی یک پهپاد، کلینیک محل واکسیناسیون فلج اطفال را در غزه تنها چند دقیقه پس از خروج هیأت سازمان ملل، مورد هدف قرار داده است.
بر مبنای آخرین گزارشهای منابع پزشکی در غزه، اسرائیل در حملات روز یکشنبه سوم نوامبر/۱۳ آبان ۲۳ نفر از جمله ۱۳ نفر را در شمال غزه کشته است. خبرگزاری فلسطینی وفا نیز گزارش داد که صبح یکشنبه حداقل نه فلسطینی در حملات هوایی اسرائیل که خانههایی در جبالیا و بیت لاهیا در شمال غزه و همچنین در شهر رفح در جنوب را هدف قرار داده بود، کشته شدند.
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در گزارش خود تأیید کرد ۵۰ کودک در حملات ۴۸ ساعت گذشته اسرائیل به جبالیا کشته شدهاند.
کاترین راسل، رئیس یونیسف در تازهترین اظهارات خود گفت که حملات اسرائیل که منجر به کشته شدن بیش از ۵۰ کودک در جبالیا شده، به همراه حمله به کلینیک واکسیناسیون فلج اطفال و حمله به یکی از کارکنان یونیسف، «فصل تاریک دیگری را در یکی از تاریکترین دورههای این جنگ وحشتناک رقم زده است».
او افزود: «حمله به غیرنظامیان، از جمله کارکنان نهادهای بشردوستانه، و حمله به آنچه از تأسیسات و زیرساختهای غیرنظامی در غزه باقی مانده، باید متوقف شود. کل جمعیت فلسطینی در شمال غزه، بهویژه کودکان، در معرض خطر قریبالوقوع مرگ بر اثر بیماری، گرسنگی و بمبارانهای مداوم قرار دارند.»
کاترین راسل از اسرائیل خواست حمله به کارکنان یونیسف را مورد تحقیق و بررسی قرار دهد و همچنین از اعضای سازمان ملل درخواست کرد تا از نفوذ خود برای تضمین احترام به قوانین بینالمللی در غزه استفاده کنند.
او گفت: «زمان پایان این جنگ فرا رسیده است.»
«کودکان غزه چیزهایی دیدهاند که هیچ کودکی هرگز نباید ببیند»
راشل کامینگز، متخصص بهداشت در سازمان نجات کودکان (Save the Children) گفت که کشته شدن ۵۰ کودک در غزه طی ۴۸ ساعت گذشته نشاندهنده «شدت این درگیری و جنگ علیه کودکان» است.
او که در دیرالبلاح بهسر میبرد به شبکه الجزیره گفت که حمله روز شنبه اسرائیل به مرکز واکسیناسیون فلج اطفال تأثیری «زنجیرهای» بر اعتماد مادران خواهد داشت، زیرا آنها به سختی میتوانند به ایمنی فرزندانشان هنگام واکسیناسیون اعتماد کنند.
این مقام پزشکی افزود: ۲۰ هزار کودک طی سال گذشته در غزه مفقود شده یا بدون همراه ماندهاند و ۱۴ هزار کودک دیگر نیز کشته شدهاند.
راشل کامینگز گفت بدون آموزش رسمی، با جابجاییهای مداوم و زندگی زیر سایه بمباران، «حس طبیعی و ثبات از کودکان ربوده شده است. مجبور شدهاند نقشهایی را در محیط خانوادگی به عهده بگیرند که مناسب آنها نیست. آنها به نقشهای مراقبتی مشغول میشوند، مجبورند آب بیاورند و به دنبال غذا بگردند.»
او تأکید کرد: «کودکان چیزهایی دیدهاند که هیچ کودکی نباید هرگز ببیند.»
حمله اسرائیل به یک مرکز واکسیناسیون فلج اطفال
با وجود آنکه پیشتر طرفهای درگیر توافق کرده بودند برای اجرای کمپین واکسیناسیون که مدتها به تأخیر افتاده بود به وقفهای در درگیریهای نظامی پایبند بمانند، سازمان بهداشت جهانی (WHO) گزارش داده است که نیروهای اسرائیلی با شلیک نارنجک صوتی در مرکز واکسیناسیون فلج اطفال در شهر غزه، حداقل چهار کودک را زخمی کردهاند.
مقامهای فلسطینی هم گفتهاند که یک حمله پهپادی اسرائیل به یک کلینیک در شمال غزه، جایی که کودکان در حال دریافت واکسن فلج اطفال بودند، منجر به زخمی شدن شش نفر از جمله چهار کودک شده است.
دکتر منیر البورش، مدیر کل وزارت بهداشت غزه، به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفته که یک پهپاد کوچک کلینیک شیخ رضوان در شهر غزه را در بعدازظهر روز شنبه و تنها چند دقیقه پس از اینکه هیأت سازمان ملل این مرکز بهداشتی را ترک کردهاند، مورد هدف قرار داده است.
هم سازمان بهداشت جهانی و هم یونیسف از این گزارشها ابراز نگرانی کردند.
روزالیا بولن، سخنگوی یونیسف گفت: «گزارش این حمله بهویژه به این خاطر نگرانکننده است که کلینیک شیخ رضوان یکی از مراکز بهداشت و درمان است که والدین میتوانند در آنجا کودکان خود را واکسینه کنند».
این حمله در حالی صورت گرفته که هنوز وقفه انساندوستانه برقرار بوده و این در شرایطی است که اطمینانهایی داده شده بود که این وقفه از ساعت ۶ صبح تا ۴ بعدازظهر محترم شمرده خواهد شد.
پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی در ماه اوت سال جاری تأیید کرد که در یک مورد بیسابقه در ۲۵ سال گذشته در منطقه، یک نوزاد در غزه بر اثر ابتلا به ویروس فلج اطفال نوع دو به طور جزئی فلج شده است، امدادرسانان کمپین واکسیناسیون فلج اطفال را از اول سپتامبر آغاز کردند. مرحله اول کمپین واکسیناسیون در اوایل سپتامبر با موفقیت به ۵۵۹ هزار کودک زیر ۱۰ سال رسید و توقف موقت درگیریها از سوی گروههای فلسطینی و اسرائیل نقش بسیار مهمی در پیشبرد کمپین ایفا کرد. در حالی که این وقفههای موقت عموماً در برخی مناطق غزه رعایت شد، گزارشهایی نیز از نقض آن و حملات هوایی اسرائیل که منجر به کشته شدن فلسطینیان در مناطق دیگر شد نیز منتشر شده است.
مرحله دوم این کمپین روز شنبه آغاز شد، در شرایطی که ماه گذشته به دلیل حملات بیوقفه هوایی اسرائیل در شمال غزه، آوارگی گسترده فلسطینیان و عدم دسترسی به این منطقه، به تعویق افتاده بود.
اسرائیل در ماه اکتبر به شدت کمکرسانی به غزه را محدود کرد و تنها حدود یکسوم کمکهای انسانی که در ماه قبل وارد این منطقه شده بود، اجازه ورود یافت.
به گفته کاترین راسل اسرائیل بارها با نقض اصول جنگ که بر خودداری از هدفقراردادن غیرنظامیان، تفکیک میان اهداف نظامی و غیرنظامی و حفاظت از کارکنان و وسایل نقلیه امدادرسانان تأکید دارند، دهها هزار کودک را به کام مرگ فرستاده است یا آنها را زخمی و از خدمات حیاتی مورد نیاز برای بقا محروم کرده است.
ارتش اسرائیل حملهای گسترده را از ۶ اکتبر در شمال غزه آغاز کرد و مدعی شد که این اقدام برای جلوگیری از تجدید قوای نیروهای حماس است. اما بسیاری از غیرنظامیان در این حملات کشته شدهاند. ساکنان شمال غزه میگویند که نیروهای اسرائیلی بیمارستانها و پناهگاههای آوارگان را محاصره کرده و مناطق مسکونی را هدف قرار دادهاند.
آنها که مدام که تحت دستورهای گسترده تخلیه قرار دارند میگویند احساس میکنند به دام افتادهاند زیرا بهدلیل حملات بیوقفه اسرائیل جای امنی برای فرار وجود ندارد.
حملات اسرائیل به غزه که نسلکشی شناخته شده است، از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ادامه داشته است. این حملات دستکم ۴۳ هزار و ۳۱۴ فلسطینی را کشته و ۱۰۲ هزار و ۱۹ نفر را زخمی کرده است. تخمین زده میشود که ۱,۱۳۹ نفر در همان روز در اسرائیل در جریان حملات نیروهای حماس کشته شدند و بیش از ۲۰۰ نفر به اسارت درآمدند. سازمانهای امنیتی اسرائیل در آخرین گزارش خود اعلام کردند که به باور آنها ۵۱ گروگان اسرائیلی همچنان در غزه زنده هستند.
ادامه درگیریها در لبنان: دستگیری یک عضو ارشد نظامی حزبالله
در لبنان نیز اسرائیل به حملات مرگبار خود و درگیری با حزبالله لبنان ادامه میدهد. ارتش اسرائیل در یکی از آخرین گزارشهای خود اعلام کرد که حدود ۱۰ راکت از لبنان به سمت شمال اسرائیل شلیک شده است و آژیرهای حمله هوایی در مناطق خلیج حیفا و جلیل به صدا درآمده اند. طبق گزارش فوق برخی از راکتها رهگیری شدند و برخی دیگر در مناطق باز فرود آمدند.
بر مبنای گزارشها ارتش اسرائیل از طریق نیروی دریایی یک عضو ارشد حزبالله را در شمال لبنان دستگیر کرده است. یک مقام نظامی اسرائیل روز شنبه این خبر را اعلام کرد. گفته میشود فرد دستگیرشده یک کاپیتان لبنانی است اما نام او اعلام نشده است. مقامهای لبنانی پیشتر اعلام کرده بودند که در حال بررسی هستند که آیا اسرائیل پشت دستگیری یک کاپیتان دریایی است یا نه. او بهدست گروهی از مردان مسلح که در نزدیکی شهر باترون در شمال لبنان فرود آمدهاند، بازداشت شده است.
در عین حال اسرائیل در موجی از حملات هوایی به جنوب لبنان، از جمله شهر زوتر الشرقیه در منطقه نبطیه، حمله کرد. آژانس بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) در این رابطه گزارش داد که وضعیت مردم به دلیل دستورهای تخلیه اجباری اسرائیل برای ساکنان بعلبک شرقی و نبطیه جنوبی وخیمتر شده است و تخریب زیرساختهای حیاتی از جمله خدمات بهداشتی، در حملات اسرائیل به وخامت وضعیت دامن زده است.
آژانس بشردوستانه سازمان ملل همچنین اعلام کرد که «وضعیت انسانی در لبنان به سطحی رسیده است که از شدت جنگ ۲۰۰۶ بین اسرائیل و حزبالله فراتر رفته است» و تعداد بیشتری از افراد کشته و آواره شدهاند.
این بیانیه همزمان با اعلام وزارت بهداشت لبنان منتشر شد که تعداد کشتهشدگان حملات اسرائیل به این کشور را حداقل ۲۹۶۸ نفر اعلام کرد. طبق این گزارش ۱۳ هزار و ۳۱۹ نفر دیگر نیز زخمی شدهاند. اسرائیل صدها هزار نفر را هم در لبنان آواره کرده است. دولت لبنان میگوید شمار آوارگان به حدود ۱,۲ میلیون نفر میرسد. سازمان بینالمللی مهاجرت نیز در گزارشی تأیید کرده است که در لبنان دستکم ۸۴۲ هزار و ۶۴۸ نفر مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.
طبق گزارش کمیته بینالمللی صلیب سرخ، جنگ ۲۰۰۶ منجر به کشته شدن ۱۱۹۱ نفر در لبنان شد و بیش از ۹۰۰ هزار نفر خانههای خود را ترک کردند.
احتمال حمله دوباره ایران به اسرائیل
در شرایطی که اسرائیل و ایران وارد حملات متقابل شده اند و همچنان امکان گسترش درگیری نظامی مستقیم میان تهران و تلآویو وجود دارد، رسانه «دیدهبان ایران» روز یکشنبه به نقل از محمداسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم نوشت: «تصمیم نهایی درباره پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی در شورای عالی امنیت ملی گرفته شده است. اکثر بالاتفاق یا بگوییم همه اعضای شورای عالی امنیت ملی با پاسخ نظامی ایران به اسرائیل موافقت کردهاند». او به «دیدهبان ایران» گفت: «حمله ایران به اسرائیل خیلی سنگین تر از "وعده صادق ۲" خواهد بود» و ایران «با همراهی نیروهای مقاومت» پاسخ نظامی میدهد.
این مقام حکومتی افزود: «اینکه بعضی از مسئولان دولتی و غیره شاید نظرشان این باشد، که ما پاسخ اسرائیل را ندهیم اما این افراد در دولت و خارج از دولت تصمیمگیر نیستند، چون تصمیم درباره پاسخ نظامی به رژیم صهیونیستی در شورای عالی امنیت ملی گرفته شده است و زمان پاسخ هم در اختیار نیروهای مسلح است.»
برخی از رسانهها از جمله آکسیوس در روزهای گذشته گزارش داده بودند که ایران برای حمله به اسرائیل از عراق آماده میشود.
در عینحال ارتش ایالات متحده آمریکا تأیید کرد «بمبافکنهای راهبردی آمریکایی B-52 استراتوفورترس به خاورمیانه رسیدهاند و از جناح پنجم پایگاه هوایی مینتوت در منطقه مسئولیت فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در خاورمیانه و کشورهای اطراف مستقر شدهاند».
ایالات متحده که بزرگترین تأمینکننده تسلیحات و متحد دیپلماتیک اسرائیل است، جمعه شب اعلام کرد که بمبافکنها، جنگندهها و هواپیماهای سوخترسان و ناوشکنهای دفاع موشکی بالستیک را به خاورمیانه اعزام کرده است. ژنرال پات رایدر، سخنگوی پنتاگون در این رابطه تلویحاً ایران را تهدید کرد و گفت: «اگر ایران، شرکای آن یا گروههای نیابتی این لحظه را برای حمله به پرسنل یا منافع آمریکایی در منطقه استفاده کنند، ایالات متحده هر اقدام ضروری را برای دفاع از مردم خود انجام خواهد داد».
نظرها
[ فروشگاه فروشگاه ]
حق .