ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان‌های بهداشتی جهان: برون‌رفت از دوره کرونا با پایبندی به معیارهای زیست‌محیطی

بیش از ۳۵۰ سازمان به نمایندگی از ۴۰ میلیون کارشناس بهداشت از ۹۰ کشور دنیا، در نامه‌ای سرگشاده از رهبران جی ۲۰ خواستند که با درس‌گرفتن از بحران کرونا، اقتصاد سبز و پایدار را در اولویت قرار دهند.

پزشکان و پرستاران و دیگر کارشناسان بهداشتی از سرتاسر جهان از رهبران ۲۰ کشور صنعتی (جی ۲۰) خواستند تا در مسیر برون‌رفت سالم از بحران کرونا برای اقدام موثر در برابر بحران اقلیمی راهکارهای سبز اتخاذ کنند.

معترضان اقلیمی در بوردو، فرانسه، ۱۴ مارس؛ روی پلاکارد نوشته: «اقلیم بیشتر از کرونا می‌کُشد»‌ ــ عکس: MEHDI FEDOUACH / AFP

بیش از ۳۵۰ سازمان که نمایندگی ۴۰ میلیون کارشناس و متخصص بهداشتی از ۹۰ کشور دنیا را برعهده دارند، در نامه‌ای سرگشاده سه‌شنبه ۲۶ مه به رهبران جی ۲۰ نوشتند:

«متخصصان سلامت در حمایت از رویکردی عملگرایانه و مبتنی بر علم برای مدیریت پندمی کووید‌۱۹ یکصدا هستند. ما همچنین با روحیه‌ای مشابه در حمایت از #بازیابی‌ـ‌سالم (#HealthyRecovery) از این بحران یکصدا هستیم.»

سازمان‌های بهداشتی امضاکننده این بیانیه هشدار می‌دهند که تجربه شیوع ویروس جدید کرونا «شکنندگی اجتماع‌ها»‌ در برابر «تهدیدی مشترک» را نشان داده است و بی‌توجهی به برابری و خدمات عمومی یکی از دلایل این شکنندگی است:

«لایه‌های این تراژدی ادامه‌دار بسیارند و با نابرابری و سرمایه‌گذاری ناکافی در نظام‌های بهداشت عمومی تشدید شده. ما شاهد مرگ، بیماری و تنش روانی در سطوحی بودیم که دهه‌ها رخ نداده بود.»

متخصصان بهداشتی ۹۰ کشور به رهبران دولت‌های صنعتی جهان می‌نویسند که سرمایه‌گذاری کافی در سلامت عمومی و محیط زیست می‌توانست اثرات شیوع کرونا را تخفیف دهد یا از بروز آنها جلوگیری کند؛ و توصیه می‌کنند که «باید از این اشتباه‌ها درس بگیریم.»

به گفته این سازمان‌ها، آلودگی هوای ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی در خودروها و نیروگاه‌ها و استفاده غیربهینه خانواده‌ها از انرژی برای گرمایش و پخت‌و‌پز در فضای داخلی، «پیشاپیش در حال تضعیف بدن‌های ما بوده» و خطر ابتلاء وخیم‌تر به بیماری‌های ریوی و قلبی و عروقی را افزایش داده است.

آلودگی هوا سالانه به هفت میلیون مرگ زودرس می‌انجامد. کووید‌۱۹ نیز برای کسانی خطرناک‌تر است که به بیماری‌های ‌زمینه‌ای این‌چنینی مبتلا باشند. تحقیقات نشان داده‌اند که مردمی که در معرض آلودگی هوا قرار داشته‌اند، با خطر بیشتری در صورت ابتلاء به کرونا رویارو خواهند بود.

کارشناسان بهداشتی بین‌المللی در نامه سرگشاده خود به جی‌۲۰ خواهان حفاظت از پاکیزگی هوا و آب در مسیر بازیابی از کرونا شده‌اند و پرداخت حقوق شایسته به کارگران اساسی،‌ ارائه مشوق برای ابتکارعمل‌های سبز، و سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر را ضروری دانسته‌اند.

سازمان‌هایی همچون انجمن پزشکی جهان، شورای بین‌المللی پرستاران،‌ فدراسیون جهانی انجمن‌های سلامت عمومی،‌ سازمان جهانی پزشکان خانواده، جامعه پزشکی تنفسی اروپا، کمیته دائمی پزشکان اروپایی، و انجمن‌هایی از آرژانتین تا ترکیه،‌ هندوستان تا استرالیا، ژاپن تا آفریقایی جنوبی از امضاکنندگان این بیانیه هستند.

پیش از این نیز شهرداران ۴۰ شهر بزرگ جهان پنج‌شنبه ۷ مه / ۱۸ اردیبهشت در «بیانیه اصول» برای گذار سبز از پندمی کووید‌۱۹ هشدار داده بودند که پس از بحران کرونا و برای جلوگیری از فاجعه اقلیمی، «نمی‌توان به اوضاع عادی امور بازگشت زیرا جهان کنونی به سمت افزایش سه درجه‌ای یا بیشتر دما حرکت می‌کند.»

بر اساس گزارش سالانه سازمان ملل درباره انتشار گازهای گلخانه‌ای در ۲۰۱۹ که ۲۶ نوامبر سال گذشته منتشر شد، انتشار این گازهای عامل گرمایش زمین باید تا ۲۰۳۰، دست‌کم ۵۵ درصد کاهش یابد. و کشورها باید برنامه‌های رادیکال‌تری نسبت به آنچه در توافق اقلیمی پاریس (۲۰۱۵) معین شده بود، در پیش بگیرند.

توافق پاریس از دولت‌ها خواسته است که افزایش دما را «تا حد خوبی زیر ۲ درجه سلسیوس» نگه دارند، اگرچه تعهد اصلی مبتنی بر نگه داشتن افزایش دما در مرز ۲ درجه است.

کارشناسان و فعالان محیط زیست و متخصصان پنل اقلیمی سازمان ملل نسبت به نابسنده‌بودن توافق پاریس هشدار داده‌اند و می‌گویند که افزایش دمایی معادل ۱,۵ درجه تمام تأثیرات ویرانگر تغییرات اقلیمی را به همراه خواهد آورد.

با شیوع کرونا، انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان کاهشی تاریخی داشته است. اما کارشناسان هشدار داده‌اند که با بازگشایی اقتصاد، و بدون تغییر در سیاست‌های مرتبط با توسعه و رشد اقتصادی و مصرف‌گرایی،‌ سطح انتشار کربن به سرعت به پیش از بحران کرونا بازخواهد گشت.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.