ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا: افزایش ۱۵ درصدی جمعیت کودکان فقیر جهان

صدها میلیون کودک دچار فقر چندبعدی هستند: یعنی از دسترسی به خدمات بهداشتی، آموزش، تغذیه مناسب و مسکن شایسته محرومند. بحران کرونا وضعیت را وخیم‌تر کرده است.

 بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس جدید کرونا می‌تواند تا پایان سال جاری میلادی ۱۵ درصد به جمعیت کودکان خانواده‌های فقیر بیفزاید. برای جلوگیری از این روند باید دولت‌ها به اقدام فوری برای کمک اقتصادی به خانواده‌ها دست بزنند.

دو کودک از زاغه نزدیک بمبئی هندوستان،‌ دهاراوی ــ عکس: Shutterstock

صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) و صندوق نجات کودکان در گزارش مشترکی پنج‌شنبه ۲۸ مه اعلام کردند که اگر اقدام فوری برای مقابله با اثرات وخیم پندمی کووید‌۱۹ صورت نگیرد، تا پایان ۲۰۲۰ به شمار کودکانی که در خانوارهای فقیر زندگی می‌کنند، ۸۶ میلیون تن افزوده خواهد شد.

بدین‌ترتیب شمار کل کودکانی که زیر خط فقر تعیین‌شده در سطح ملی در کشورهای با درآمد پایین و متوسط هستند، بدون کمک فوری به خانواده‌ها به ۶۷۲ میلیون تن خواهد رسید.

حدود دو سوم از این کودکان در آفریقای سیاه و جنوب آسیا زندگی می‌کنند.

اما کشورهای اروپایی و آسیای مرکزی با حدود ۴۴ درصد افزایش، بیشترین میزان افزایش در شمار کودکان خانواده‌های فقیر را شاهد هستند. در آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب نیز افزایشی ۲۲ درصدی تخمین زده شده است.

هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف دراین‌باره گفت: «پندمی کرونا به بحران اقتصادی‌ـ‌اجتماعی بی‌سابقه‌ای انجامیده که منابع در دسترس خانواده‌ها در سرتاسر جهان را خشکانده است. مقیاس و عمق مشکلات مالی خانواده‌ها تهدیدی است که می‌تواند به عقب‌گرد سال‌ها پیشرفت در زمینه کاهش فقر کودکان بینجامد.»

به گفته یونیسف و صندوق نجات کودکان، بحران کرونا بحرانی مضاعف است. از یک سو، از دست رفتن درآمد خانواده باعث می‌شود که خانواده توان تأمین نیازهای اساسی از جمله غذا و آب را نداشته باشد، دسترسی‌اش به آموزش و خدمات درمانی کاهش یابد، و ریسک ازدواج کودکان، و خشونت، استثمار و سوء استفاده از آنها بالا برود. از سوی دیگر، با اتخاذ سیاست‌های انقباضی مالی از سوی دولت‌ها، کیفیت و کمیت و دسترس‌پذیری خدمات عمومی که خانواده‌ها می‌توانستند بر آنها تکیه کنند، کاهش می‌یابد.

حتی پیش از پندمی نیز دوسوم کودکان جهان از حمایت اجتماعی دولتی برخوردار نبودند. تنها ۱۶ درصد کودکان در آفریقا تحت پوشش حمایت اجتماعی قرار دارند.

بنا به گزارش یونیسف و صندوق نجات کودکان، صدها میلیون کودک دچار فقر چندبعدی هستند: یعنی از دسترسی به خدمات بهداشتی، آموزش، تغذیه مناسب و مسکن شایسته محرومند.

در منطقه‌های جنگ‌زده، تأثیر بحران کرونا شدیدتر نیز خواهد بود و علاوه بر فقیرترکردن روزافزون خانواده‌ها، امکان بی‌ثباتی بیشتر را پدید می‌آورد. منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا میزبان بیشترین تعداد از کودکانی است که به خاطر درگیری‌ و جنگ به امدادرسانی نیاز دارند. این منطقه بالاترین درصد بیکاری جوانان را نیز دارد و تقریباً نیمی از کودکان این منطقه در فقر چندبعدی زندگی می‌کنند.

یونیسف و صندوق نجات کودکان از دولت‌‌ها خواسته اند تا برای کاهش دادن تأثیر سوء بحران کووید‌۱۹ بر کودکان، به توسعه سریع و گسترده نظام‌های حمایت اجتماعی و برنامه‌هایی همچون کمک مالی نقدی، تغذیه در مدرسه‌ها و اعطای مزایا به خانواده‌های دارای کودک بپردازند.

این دو نهاد همچنین خواستار گسترش دیگر خدمات عمومی حمایتی از جمله توسعه خدمات درمانی باکیفیت برای همگان شدند.

ویروس جدید کرونا تا پنج‌شنبه ۲۸ مه، بیش از پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تن را در سرتاسر جهان بیمار کرده و جان افزون بر ۳۵۷ هزار تن را گرفته است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.