فروش سهام عدالت آغاز شد: ۲۰۰ هزار نفر در صف فروش
در نخستین روز اجرایی شدن «آزادسازی سهام عدالت» ۲۰۰ هزار نفر در بانکها فرم فروش را تکمیل کردند. دارندگان برگه سهام عدالت در مرحله نخست میتوانند تا سی درصد «سبد سهام» خود را بفروشند.
در نخستین روز «اجرایی شدن آزادسازی سهام عدالت»، سخنگوی ستاد راهبردی آزادسازی سهام عدالت میگوید: نخستین بسته این سهام روز گذشته فروش رفت. پیشبینی میشود مراجعه برای فروش در روزهای آینده افزایش یابد.
به گفته حسین فهیمی، سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت، نخستین بسته پیشنهادی فروش رفته از گروهی بود که «روش مستقیم را انتخاب و برای سفارشگیری به شعب بانکها مراجعه کرده بودند».
او از بیان جزییات بیشتر در باره ارزش و حجم سهام معامله شده خودداری کرد اما گفت: سفارشگذاری از روز گذشته آغاز شده است و کارگزاران از امروز (۱۱ خرداد) شروع به معامله میکنند.
خرید و فروش سهام عدالت پس از موافقت علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی با درخواست حسن روحانی «آزاد» شد. بنا بر اعلام سازمان خصوصیسازی بیش از ۴۹ میلیون نفر مشمول و دارنده برگه سهام عدالت هستند. دارندگان این برگه میتوانند برای «مدیریت سهام» خود به صورت مستقیم یا غیرمستقیم اقدام کنند.
شیوه مستقیم به این معنا است که افراد میتوانند کد بورسی دریافت و به کارگزاریها مراجعه کنند و یا از طریق بانک تا سقف ۳۰ درصد از «سبد سهام» را با انتخاب بانک عرضه کنند. در شیوه غیرمستقیم نیز «مدیریت سهام» به شرکت تعاونی سهام عدالت در استان محل سکونت واگذار میشود.
روزنامه «دنیای اقتصاد» گزارش کرده است در نخستین روز «اجرایی شدن آزادسازی سهام عدالت» مراجعه به شعب بانکی با هجوم صاحبان سهام عدالت همراه بوده است، بهطوریکه حدود ۲۰۰هزار نفر موفق به تکمیل فرمهای مربوطه شدند.
برپایه این گزارش تا شنبه ۱۰ خرداد ۱۴,۵ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت روش «مدیریت مستقیم» سهام را انتخاب کردند. سازمان خصوصیسازی تا ۱۳ خرداد مهلت مراجعه به بانکها برای مدیریت مستقیم سهام عدالت را تمدید کرده است.
ارزش روز برگه سهام عدالت که به گفته رئیس سازمان خصوصیسازی «سبد سهام شرکتهای مختلف» را شامل میشود، از ۷,۸ میلیون تا ۱۷ میلیون تومان برآورد میشود. با این حال دارندگان این برگه در مرحله نخست تنها میتوانند تا سقف ۳۰ درصد از سهام در اختیار را بفروشند.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی پیش از این فراهم کردن امکان فروش سهام عدالت را «یكی از راهكارهای پیشنهادی برای اجرای سیاست حمایتی» در شرایطی که وضعیت اقتصادی خانوارهای کمدرآمد مناسب نیست، عنوان کرده بود.
دولت ایران برای جبران هزینههای ناشی از شیوع کرونا تنها پرداخت تسهیلات بانکی و بیمه بیکاری را وعده کرده است. پیشبینی میشود کرونا دستکم دو تا شش میلیون شغل را از بین ببرد و جمعیت زیر خط فقر را تا یک و نیم برابر افزایش دهد.
در همین زمینه:
نظرها
نظری وجود ندارد.