ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رقابتی تنگاتنگ برای یافتن واکسن کرونا

موج جدید کرونا: ۱۴۵ مورد تلاش برای دستیابی به واکسن

موج جدید کرونا کشورهایی در سرتاسر جهان را درگیر کرده. ۲۱ واکسن اکنون به مرحله آزمایش انسانی رسیده است.

ویروس جدید کرونا، عامل بیماری عفونت تنفسی کویید-۱۹، نخستین بار اواخر سال ۲۰۱۹ در ووهان چین مشاهده شد، این ویروس به سرعت گسترش یافت و اکنون  در حالیکه که حدود شش ماه از آغاز فراگیری آن می‌گذرد، دستکم ۱۰ میلیون مورد تایید شده از این بیماری در ۱۸۸ کشور جهان مشاهده شده است.

اکنون چاره نهایی مقابله با ویروس کرونا یافتن واکسن است. دانشمندان در سراسر جهان، از چین و هند گرفته تا آمریکا، شبانه روز در این رقابت جهانی که جایزه‌ای سودآور و بزرگ به همراه خواهد داشت، مشغول کار روی تولید واکسن هستند. ده‌ها واکسن در مرحله آزمایش و بعضا در آستانه تولید قرار دارند.

ده‌ها واکسن کرونا در حال تولید است ــ عکس‌:‌ Shutterstock

پژوهشگران در سراسر جهان در حال کار بر روی بیش از ۱۴۵ واکسن علیه ویروس کرونا هستند. ۲۱ واکسن اکنون به مرحله آزمایش انسانی رسیده است.

تولید واکسن کار بسیار دشوارو زمان بری است و مراحل متعددی را شامل می‌شود. رکورد تهیه واکسن ۴ سال است، اما یک دهه کار بر روی یافتن هم چندان غیر معمول نیست. در مورد ویروس کرونا انتظار می‌رود که تا سال آینده یک واکسن ایمن و موثر وارد بازار شود.

اکنون بیش از ۱۲۵ واکسن در مرحله پیش-بالینی ( پری کلینیکال) است و هنوز بر روی انسان آزمایش نشده است.

۱۴ واکسن در فاز نخست، که مرحله آزمایش ایمنی و میزان مصرف به حساب می‌آید، هستند. ۱۰ واکسن در فاز دوم، که مرحله ای فراتر از آزمایش های ایمن بالینی است قرار دارند. چهار واکسن در فاز سوم هستند، که در حقیقت فاز آزمایشی در مقیاس بزرگ و بر روی داوطلبان متعدد است.  و یک واکسن برای استفاده محدود تاییدیه گرفته است.

واکسنی که تاییدیه محدود گرفته توسط یک شرکت چینی با نام کاینسینو بیولوژیک با همکاری یک آکادمی علمی تحقیقاتی وابسته به ارتش چین ساخته و تاییدیه آن هم از سوی ارتش چین اما به صورت محدود صادر شده است.

موارد کویید-۱۹ همچنان رو به افزایش است

 اروپا و آمریکای شمالی اوایل ماه آوریل شاهد نخستین موج همه‌گیری بیماری بودند، اما زمانی‌که تا اندازه‌ای از شدت شیوع دراین مناطق کاسته شد، در آسیا و آمریکای لاتین موارد بیماری افزایش یافت.

در هفته‌های اخیر در آمریکای شمالی موج جدیدی از ابتلا به ویروس مشاهده شد، که قسمت عمده آن در ایالات متحده آمریکا بود، اما در مکزیک هم تعداد موارد ابتلا به کرونا رو به افزایش است.

تدروس آدهانوم، ( رییس اتیوپیایی سازمان جهانی بهداشت)، هشدار داده است که در نبرد با این ویروس به پایان کار حتی نزدیک هم نیستیم، و با وجود آن‌که بسیاری از کشورها پیشرفت‌های خوبی در سطح جهان داشته‌اند ، اما روند همه‌گیری کرونا در واقع سرعت گرفته است.

بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، شیوع کرونا هنوز در آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی به اوج خود نرسیده است.

برزیل از جمله کشورهای آمریکای لاتین است که کرونا در آن به شدت گسترش یافته، در حقیقت برزیل پس از ایالات متحده آمریکا، دومین کشوری‌ است که بیش از یک میلیون مورد تایید شده از بیماری کویید-۱۹ دارد، تعداد تلفات ویروس کرونا در برزیل بالغ بر ۶۰ هزار نفر است.

موج دوم

سوال اصلی این است که آیا تمام کشورها شاهد بروز موج دوم کویید-۱۹ خواهند بود؟

موارد قبلی پاندمی‌ها معمولا به این صورت بوده که پس ازپایان یافتن اوج بیماری و زمانی‌که که اوضاع رو به بهبود بوده، در برخی موارد دور جدیدی از شیوع بیماری اتفاق افتاده است.

بسییاری از کارشناسان بهداشتی معتقدند که کویید-۱۹ نیز ممکن است از این الگو پیروی کند، هر چند روشن نیست که موج دوم چطور رخ خواهد داد و آیا وقوع آن قطعی است یا نه. در شماری از کشورها پس از آنکه به نظر می رسید بیماری تحت کنترل درآمده، موج جدیدی از بیماری بروز کرد.

▪️ ایران

ایران یکی از کشورهایی است که شاهد موج دوم بوده، روز یکشنبه هفته گذشته تنها ۱۶۳ مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا گزارش شد.

صحت آمار رسمی کرونا در ایران بارها به پرسش کشیده است. برخی کارشناسان آمار مبتلایان و قربانیان را بیش از آمار اعلام‌شده می‌دانند.

▪️ اسراییل و استرالیا

اسراییل اواخر ماه مه از شدت تدابیر مراقبت از شییوع بیماری کاست، اما این کشور هم از آن زمان با موارد جدید ابتلا و مرگ ناشی از کویید-۱۹ روبرو شده است.

در استرالیا هم با بازگشت موارد ابتلا به ویروس کرونا، مرز نیوساوت‌ولز و ویکتوریا بسته شده است و تدابیربهداشتی جدیدی در ملبورن بر قرار شده است.

▪️ آمریکا

در روزهای اخیر موارد جدیدی از بیماری ثبت شده، دکتر آنتونی فاوچی، اپیدمیولوژیست ارشد دولت فدرال و مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماری‌های واگیر گفته است که روشن است بیماری اکنون در آمریکا تحت کنترل نیست. به گفته دکتر فاوچی، موج بیماری ناشی از موارد جدید ابتلا در جنوب و غرب آمریکا است.

حدود نیمی از موارد جدید ابتلا به چهار ایالت: آریزونا، کالیفرنیا، فلوریدا و تگزاس مربوط می‌شود.

این چهار ایالت و ده‌ها ایالت دیگر اکنون برنامه‌های بازگشایی مجدد خود را به تعویق انداخته و یا متوقف کرده‌اند.

کاخ سفید می‌گوید افزایش موارد بیماری به دلیل این است که توانایی و ظرفیت آزمایش ویروس در آمریکا بالارفته است.

تا کنون در آمریکا حدود ۳ میلیون مورد از ابتلا به ویروس و حدود ۱۳۰ هزار مرگ ناشی از کویید-۱۹ ثبت شده است.

▪️ آفریقا و دیگر کشورهای آسیایی

۱۱ میلیون مورد ابتلا به بیماری کویید-۱۹ تا به امروز تایید شده و دستکم ۵۰۰ هزار نفر به دلیل تبعات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا جان باخته‌اند.

در چین – کشوری که بیماری از آنجا شروع شد و به سراسر جهان گسترش یافت- آمار رسمی از ۸۵ هزار مورد ابتلا و ۴۶۰۰ قربانی حکایت دارد، هرچند بسیاری این آمار را زیر سوال بردند و می‌گویند چین در جریان اطلاع رسانی بویژه در مورد آمار مربوط به کرونا شفاف عمل نمی‌کند و پنهان‌کاری کرده است.

هند، اکنون از نظر تعداد موارد تایید شده کویید-۱۹ در جهان مقام سوم را دارد و سیستم خدمات درمانی آن بشدت تحت فشار روزافزون است.

دیوان عالی پاکستان با این ادعا که این کشور «تحت تأثیر جدی ویروس جدید کرونا قرار نگرفته است» و «هیچ بیماری کووید ۱۹در کشور وجود ندارد»، این هفته مراکز خرید را بازگشایی کرد. از ماه مارس، پاکستان دست‌کم ۴۳۹۶۶ مورد ابتلا و بیش از ۹۰۰ مورد مرگ در اثر این ویروس داشته است و شمار این افراد همچنان در حال افزایش است.

در آفریقا دو کشور مصر و آفریقای جنوبی بیش از دیگر کشورها با شیوع بیماری مواجه هستند. اما در مورد آفریقا بدلیل آن‌که بسیاری از کشورها  کیت‌های آزمایش کرونا را ندارند، نمی توان در مورد شیوع بیماری و گستردگی آن گزارشی نزدیک به واقعیت را منتشر کرد.

▪️ اروپا

بسیاری از کشورهای  اروپایی، از جمله بریتانیا، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه اوج ابتلا به بیماری را سپری کرده اند. شمار موارد جدید ابتلا به بیماری و نیز مرگ ناشی از کرونا به شکل چشمگیری کاهش یافته است. با این وجود برخی از این کشورها هنوز حاضر به رفع کامل مقررات قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی نیستند و در هراس از بازگشت موج دوم بیماری،  برای کاهش سختگیری‌ها با احتیاط  و مرحله به مرحله  جلو می‌روند.

در بریتانیا بیش از ۴۴ هزار نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته‌اند، که این بیشترین رقم در میان کشورهای اروپایی به شمار می‌رود. ایتالیا با ۳۵ هزار قربانی جایگاه دوم، فرانسه با ۳۰ هزار مرگ در رتبه سوم و اسپانیا با ۲۸ هزار مورد مرگ در جایگاه چهارم اروپا قرار گرفته است.

البته در مقایسه اعداد باید جمعیت، و پراکندگی یا فشردگی توزیع جمعیت را نیز در نظر داشت.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Sattar bheshti

    تست کرونا از ۶۱ نفر از بازیکنان و کادر فنی تیم استقلال در تاریخ ۱۳ تیرماه در مجموعه ورزشی، محل تمرین تیم استقلال انجام شد. در همین ارتباط و از مواردی که تست کرونا گرفته شد، ۱۲نفر (یک نفر پزشک تیم و بقیه از بازیکنان) پاسخ قطعی مثبت داشته‌اند!!