جهانِ کرونا: جهش در آمار مبتلایان هند؛ اعتراضات در صربستان
نمودارها نشان میدهند که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سرتاسر جهان با شیب فزاینده در حال افزایش است. در اروپا مقررات ناظر بر آزمایش بالینیِ ارگانیسمهای دستکاریِ ژنتیکی شده تعدیلشده اند تا واکسن کرونا هر چه زودتر آزمایش و نهایی شود.
نمودارها نشان میدهند که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سرتاسر جهان با شیب فزاینده در حال افزایش است. در هند و روسیه و شمار دیگری از کشورها افزایش قابل توجهی در تعداد مبتلایان رخ داده است. در برخی کشورها بار دیگر قوانین سختگیرانه و محدودیت آمدوشد برقرار میشود؛ موضوعی که ممکن است همزمان نارضایتی عمومی را برانگیزد. در اروپا مقررات ناظر بر آزمایش بالینیِ ارگانیسمهای دستکاریِ ژنتیکی شده تسهیل شده اند تا واکسن کرونا هر چه زودتر آزمایش و نهایی شود.
ویروس جدید کرونا، عامل بیماری عفونت تنفسی کویید-۱۹، نخستین بار اواخر سال ۲۰۱۹ در ووهان چین مشاهده شد، این ویروس به سرعت گسترش یافت و اکنون در حالیکه که حدود شش ماه از آغاز فراگیری آن میگذرد.
آمارهای دانشگاه جان هاپکینز نشان میدهد که تا شنبه ۲۱ تیر/ ۱۰ ژوئیه ابتلای بیش از ۱۲.۵ میلیون نفر در سرتاسر دنیا به ویروس کرونا تایید شده و بیش از ۵۶۰ هزار تن تا کنون جان باخته اند. بیش از ۶.۸ بیمار نیز بهبود یافته اند.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند جهشی ناگهانی داشت و با ۲۷ هزار و ۱۱۴ مورد افزایش در ۲۴ ساعت گذشته، از مرز ۸۲۰ هزار تن گذشت. بر حسب این آمار جدید دهها ایالت هند در مناطق پرخطر محدودیت نسبی آمدوشد وضع کردند. همچنین وزارت بهداشت هند اعلام کرده است که در یک روز گذشته ۵۱۹ تن دیگر جان باخته اند و تعداد کل موارد فوت شده به ۲۲ هزار و ۱۲۳ تن رسیده است.
روسیه نیز که در ابتلا به کرونا یا انتشار آمار آن دیرکرد داشت، نمودارها با شتاب زیادی بالا میروند. این کشور در آخرین آمار اعلام شده اعلام کرده که شش هزار و ۶۱۱ مورد جدید ابتلا و ۱۸۸ مورد جدید مرگ در این کشور رخ داده است. به این ترتیب تعداد مبتلایان و جانباختگان روسیه به ترتیب به ۷۲۰ هزار و ۵۴۷ تن و ۱۱ هزار و ۲۰۵ تن رسیده است.
دهها دریانورد ارتش آمریکا در دو پایگاه این ارتش در جزیره اوکیناوا در جنوب ژاپن مبتلا به ویروس کرونا شده اند. یک مقام محلی به گفتن این که دهها نفر در این دو پایگاه به ویروس کرونا مبتلا شده اند اکتفا کرد زیرا ارتش آمریکا از او خواسته که آمار دقیق را اطلاعرسانی نکند. رسانههای محلی به نقل از منابه ناشناس گفته اند که تا کنون ۶۰ نفر مبتلا شده اند. فرماندار اوکیناوا از ارتش آمریکا انتقاد کرده که اقدامات پیشگیرانه لازم را در دستور کار قرار نداده و جان مردم محلی را به خطر انداخته است.
معترضان صربستان جمعه ۲۰ تیر/ ۹ ژوئیه برای چهارمین شب پیاپی علیه سیاستهای استبدادی دولت و شیوه مقابله با ویروس کرونا به خیابانها آمدند. در این میان ۷۱ نفر دستگیر شدند که یک از آنها بریتانیایی و یک نفر دیگر تونسی است. اولین شب دور جدید تظاهرات ضد دولتی یکشنبه علیه اقدام دولت به بازگرداندن حکومت نظامی برای مقابله با موج دوم کرونا رخ داد. البته معترضان علیه اقدام فرصتطلبانه نخستوزیر برای تهدید و بستن نهادهای دموکراتیک کشورشان نیز اعتراض دارند.
پارلمان اروپا به کاهش برخی محدودیتها در حوزه آزمایشهای بالینی رای داد. بر مبنای این رای قرار است استفاده از داروهای حاوی ارگانیسمهای دستکاری ژنتیکی شده با محدودیت کمتری مواجه شود تا واکسن ویروس کرونا سریعتر تولید شود.
بریتانیا قصد دارد که پوشیدن ماسک در فروشگاهها را اجباری کند. بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا شب گذشته قول داد که در مورد استفاده از ماسک به خصوص در فضاهای سربسته سختگیری بیشتی به خرج دهد. پوشیدن ماسک در فروشگاههای اسکاتلند اجباری شده است.
شرکت هوایی امارات که بزرگترین در خاورمیانه محسوب میشود اعلام کرد که یک دهم نیروی انسانی خود را در دوران شیوع کرونا تعدیل کرده و این آمار ممکن است به ۱۵ درصد یا حدود ۹۰۰۰ شغل برسد. هواپیمایی امارات در اواخر مارس فعالیتهای خود را متوقف کرد و دو هفته بعد به طور محدود از سر گرفت. این شرکت در نظر دارد تا اواسط آگوست به ۵۸ مقصد مختلف پرواز کند که بسیار کمتر از ۱۵۷ مقصد پیش از شروع بحران کرونا است.
همزمان حمدان بن محمد آل مکتوم ولیعهد دبی اعلام کرد که یک بسته اقتصادی ۴۰۸ میلیون دلاری برای کمک به اقتصاد این شهر اختصاص داده میشود. این سومین بسته اقتصادی است که برای جلوگیری از تبعات اقتصادی بحران کرونا در دبی اعلام میشود. مجموع ارزش این سه بسته حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار است.
در ایران، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا بار دیگر با شیب تندی رو به افزایش است. سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظهر شنبه اعلام کرد که ظرف ۲۴ ساعت از ظهر جمعه تا ظهر شنبه ۱۸۸ تن بر اثر ویروس کرونا جان باخته اند. همچنین آمار مبتلایان قطعی در ایران دو هزار و ۳۹۷ مورد افزایش یافته است.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران صبح شنبه تعطیلی فعالیهای اقتصادی در کشور را ناممکن خواند و گفت اگر محدودیت اقتصادی اعمال شود مردم از گرسنگی به خیابانها خواهند آمد.
نظرها
نظری وجود ندارد.