ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جرگه صلح در کابل آغاز به کار کرد

دولت اشرف غنی همه زندانیان گروه طالبان به‌جز ۴۰۰ نفر از آن‌ها را آزاد کرده و می‌گویند افراد باقی‌مانده دست به جنایت‌های بزرگی زده‌اند. تصمیم در‌باره آزادی آن‌ها را لویه‌جرگه در کابل خواهد گرفت.

وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که لویه‌جرگه مشورتی صلح که صبح جمعه ۷ اوت/ ۱۷ مرداد در کابل با حضور سه هزار نفر و با دستور محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان آغاز به کار کرد، از آخرین فرصت‌ها برای شروع مذاکرات بین‌افغان و دستیابی به صلح است. قرار  است اعضای لویه‌جرگه صلح درباره آزادی ۴۰۰ زندانی طالب به تصمیم برسند.   

جمعه ۷ اوت/ ۱۷ مرداد: لویه جرگه صلح در کابل آغاز به کار می‌کند
جمعه ۷ اوت/ ۱۷ مرداد: لویه جرگه صلح در کابل آغاز به کار می‌کند

به‌گزارش رویترز، روز جمعه ۱۷ مرداد / ۷ اوت کابل برای سومین بار میزبان لویه‌جرگه‌ مشورتی صلح است تا سرنوشت صدها طالبان زندانی را تعیین کند که این گروه اصرار دارد پیش از آغاز مذاکرات صلح دولت آن‌ها را آزاد کند.

طبق بیانیه وزارت خارجه امریکا، گروه طالبان تعهد کرده است که پس از آزادی به موقع این زندانیان، با «تیم ملی که نمایان‌گر قوت و تنوع جمهوری اسلامی افغانستان است»، وارد مذاکره شود. بر همین اساس گروه طالبان هم‌چنین تعهد کرده است که در جریان مذاکرات، خشونت‌ها و تلفات را به طور «قابل ملاحظه» کاهش دهند، تا به این ترتیب طرفین برای پایان دادن به «جنگ طولانی و بی‌رحمانه» روی یک راه سیاسی تصمیم بگیرند و در مورد آتش‌بس دائمی و جامع به توافق برسند.

وزارت خارجه امریکا تأکید کرده است که این کشور قصد دارد تا طالبان را به رعایت این تعهدات پای‌بند نگه دارد.

وزارت خارجه امریکا در این بیانیه کفت که هرچند رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان – مطابق فهرست این گروه – محبوبیتی ندارد، اما این اقدام دشوار به «کاهش خشونت و شروع مذاکرات مستقیم» و سرانجام باعث صلح و پایان جنگ می‌شود.

توافق‌نامه ۲۹ فوریه آمریکا و طالبان بر آزادی ۵ هزار طالبان زندانی از سوی کابل در برابر آزادی یک‌هزار زندانی دولتی از طرف طالبان تأکید دارد.

طالبان حدود ۱۰۰۰ زندانی دولتی را آزاد کرده است. دولت افغانستان اما حدود ۴۶۰۰ زندانی طالبان را که در فهرست تهیه‌شده شورشیان قرار داشتند آزاد کرده است. محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در برابر آزادی ۴۰۰ نفر از این لیست مقاومت می‌کند. ارگ ریاست جمهوری می‌گوید این زندانیان موارد قتل دو تا ۴۰ نفر و جرایم سنگین از جمله قاچاق مواد مخدر و آدم‌ربایی را در پرونده‌های‌ خود دارند و برخی از آن‌ها به اعدام محکوم شده‌اند.

اطلاعات کامل درباره ۴۰۰ زندانی طالب

دولت روز یکشنبه گذشته اعلام کرد که لویه‌جرگه، بزرگ‌ترین مجمع بزرگان و شخصیت‌های قومی و اجتماعی افغانستان تشکیل می‌شود تا در مورد زندانیان باقی مانده طالبان تصمیم‌گیری کند. روز سه‌شنبه، دولت تاریخ قطعی برگزاری نشست لویه‌جرگه را اعلام کرد.

صدیق صدیقی، سخنگوی ارگ ریاست جمهوری گفته است که اطلاعات کامل درباره ۴۰۰ زندانی طالب در اختیار اعضای لویه‌جرگه قرار می‌گیرد.

صدیقی دلیل اصلی برگزاری لویه‌جرگه‌ را توافق عمومی مردم در مورد آزادی ۴۰۰ زندانی طالب دانست و گفت:

«تصمیم مردم برای دولت ارزنده است و رئیس‌جمهور غنی نمی‌خواهد تصمیم‌ها را خلاف خواست و دیدگاه شهروندان بگیرد.»

کمیته برگزاری لویه‌جرگه، متشکل از شورای عالی مصالحه ملی، اداره امور ریاست جمهوری و وزارت دولت در امور صلح روز سه‌شنبه در مورد برگزاری این جرگه، اطلاعاتی در مورد کار آن در اختیار شرکت‌کنندگان قرار داد.

عبدالسلام رحیمی، وزیر دولت در امور صلح افغانستان روز گذشته، چهارشنبه ۱۵ مرداد / ۵ اوت گفت آزادی ۴۰۰ زندانی گروه طالبان بهای صلح است و باید نمایندگان مردم در لویه‌جرگه روی پرداخت آن تصمیم‌گیری کنند.

محمدمعصوم استانکزی، رئیس هیأت مذاکره‌کننده‌ دولت افغانستان و رئیس کمیسیون برگزاری لویه‌جرگه‌ مشورتی صلح نیز گفت برای پرداخت «بهای صلح» باید توافق ملی فراهم آید. استانکزی تأکید کرد که رئیس‌جمهوری افغانستان بر اساس قوانین کشور صلاحیت آزادی هیچ یک از افراد این گروه‌ها را ندارد.

به‌گفته صدیق صدیقی، نشست لویه‌جرگه ممکن است سه روز ادامه یابد.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر سه‌شنبه ۱۴ مرداد / ۴ اوت اعلام کرد که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا با ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی رهبر و مذاکره‌کننده ارشد طالبان، در مورد روند صلح افغانستان و مذاکرات بین طرف‌های افغان نشستی برگزار کرد. او گفت دو طرف آزادی زندانیان طالبان را در راستای شروع مذاکرات بین طرف‌های افغان مهم خوانده‌اند.

روز یکشنبه گذشته زمانی که دولت و طالبان آخرین ساعات آتش‌بس سه روزه را پشت سر می‌گذاشتند، شبه‌نظامیان گروه «حکومت اسلامی» (داعش) به یک زندان در ولایت ننگرهار حمله‌ کردند و صدها زندانی را آزاد کردند. در این حمله که ۲۰ ساعت به درازا کشید دست‌کم ۲۹ نفر کشته و ۵۰ نفر زخمی شدند.

در همین هفته، مأموریت کمک سازمان ملل در افغانستان (اوناما) در گزارشی گفت در شش ماه نخست سال جاری میلادی بیش از ۱۲۸۰ غیرنظامی افغان کشته شده‌اند که عمدتاً در نتیجه نبرد میان نیروهای دولتی افغانستان و شورشیان طالبان بوده است.

از زمان توافق آمریکا و طالبان در ماه فوریه، ۳۵۶۰ نفر از نیروهای امنیتی افغان در حملات شبه‌نظامیان کشته و هزاران نفر زخمی شده‌اند.

پانویس:

این گزارش با اطلاعیه وزارت خارجه آمریکا به روز شد

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.