ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مخالفت اتحادیه اروپا با استفاده آمریکا از «ماشه»

اتحادیه اروپا اعلام کرد ایالات متحده آمریکا به خاطر خروج یکجانبه از برجام به عنوان عضو این معاهده به‌رسمیت شناخته نمی‌شود و به همین خاطر نمی‌تواند مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کند.

اتحادیه اروپا اعلام کرد ایالات متحده آمریکا به خاطر خروج یکجانبه از برجام به عنوان یکی از طرفین این معاهده به‌رسمیت شناخته نمی‌شود و به همین خاطر نمی‌تواند مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کند. پیش از انتشار این بیانیه و به‌دنبال رد قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده در شورای امنیت و عدم تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران، دونالد ترامپ استفاده از مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را تایید کرده بود.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک قاب - اروپا، ایالات متحده را فاقد مشروعیت قانونی برای استفاده از مکانیسم ماشه می‌داند. عکس از Samuel Corum/Getty Images/AFP

اتحادیه اروپا یکشنبه ۱۶ اوت/۲۶ مرداد اعلام کرد ایالات متحده آمریکا به‌خاطر خروج یکجانبه از برجام دیگر عضو این توافق‌نامه هسته‌ای به‌شمار نمی‌آید و به همین خاطر نمی‌تواند مکانیسم ماشه موسوم به «اسنپ بک» (snapback) را علیه ایران فعال کند. به گزارش شبکه الجزیره سخنگوی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این رابطه گفت:

«با توجه به این‌که ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از برجام خارج شده است و در هیچ بخشی از ساختار برجام یا فعالیت‌های مرتبط با آن مشارکت نکرده، دیگر نمی‌تواند به عنوان یکی از طرفین این معاهده محسوب شود. به همین خاطر از نظر ما ایالات متحده در موضعی قرار ندارد که مکانیسمی را که برای اعضای برجام پیش‌بینی شده فعال کند».

ایالات متحده هنوز به این بیانیه واکنش نشان نداده است.

مسئله استفاده از مکانیسم ماشه پس از رد قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، مطرح شد. در شامگاه ۱۴ اوت/ ۲۴ مرداد، از ۱۵عضو شورای امنیت تنها ایالات متحده آمریکا که خود این قطعنامه را پیشنهاد کرده بود و جمهوری دومینیکن به این قطعنامه رأی مثبت دادند؛ چین و روسیه رأی مخالف و ۱۱ کشور باقی‌مانده از جمله بریتانیا، فرانسه و آلمان به این قطعنامه رأی ممتنع دادند.

پافشاری دولت ترامپ بر لزوم تمدید تحریم تسلیحاتی

به‌دنبال اعلام نتایج این رای‌گیری مقامات کاخ سفید اعلام کردند ایالات متحده از طریق فعال کردن مکانیسم ماشه سعی خواهد کرد «وعده تحریم تسلیحاتی را به هر قیمتی شده عملی کند». واشنگتن استدلال می‌کند از آنجا که نام ایالات متحده به عنوان یکی از اعضا برجام در شورای امنیت سازمان ملل آورده شده، این کشور می‌تواند از مکانیسم ماشه استفاده کند. بقیه کشورهای حاضر در برجام اما با این اقدام مخالفند.

طبق «مکانیسم ماشه»، که در واقع ساز‌و‌کاری‌ست که در متن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد آمده است، هر یک از کشورهای طرف ایران در قرارداد برجام می‌توانند به شورای امنیت یک ماه فرصت بدهند که قطعنامه‌ای را با توافق همه صادر و جایگزین قطعنامه ۲۲۳۱ کند. اگر این ممکن نشود، تمام تحریم‌های پیشین علیه ایران باز خواهند گشت.

ترامپ روز شنبه ۱۵ اوت/۲۵ مرداد  به خبرنگاران گفته بود ما «اسنپ بک» را فعال میکنیم و «هفته آینده شاهد آن خواهید بود».

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی اما روز یکشنبه این اقدام را «غیرقانونی» خواند و گفت:‌ «اسنپ‌بک آمریکا آنچنان غیرقانونی است که قابل پذیرش نیست و آنها این را می‌دانند که نمی‌توانند از اسنپ‌بک استفاده کنند».

ترامپ پیشنهاد پوتین برای کاهش تنش با ایران را رد کرد

ترامپ روز شنبه همچنین اعلام کرد احتمالا در نشستی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پیشنهاد کرده، شرکت نخواهد کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ساعاتی پس از اعلام نتایج رای‌گیری در شورای امنیت پیشنهاد داد نشستی ویدیویی با حضور سران ایالات متحده، و کشورهایی که همچنان در توافق برجام باقی مانده‌اند یعنی بریتانیا، فرانسه، چین، آلمان و ایران برگزار شود تا جلوی «تقابل و تشدید تنش» در سازمان ملل بر سر مسئله ایران گرفته شود.

ادامه واکنش‌ها به عدم تصویب قطعنامه آمریکا

در دو روز گذشته بسیاری از مقامات کشورهای مختلف و تحلیل‌گران درباره عدم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اظهارنظر کرده‌اند. مقام‌های ایران اشاره کرده‌اند در صحبت‌های خود این رای‌گیری را «تحقیر» ایالات متحده و پیروزی دیپلماتیک جمهوری اسلامی خوانده‌اند. حسن روحانی، رئیس جمهوری روز شنبه گفته: «اولین بار است که آمریکا قطعنامه‌ای به سازمان ملل بیاورد و یک کشور که یک سوم یک جزیره است به آن رای می‌دهد. کار آمریکا را ببینید به کجا رسیده است. برجام نیمه جان روبروی آمریکا ایستاد و آن را شکست داد. آمریکا در این توطئه با خواری و خفت شکست خورد».

برخی از تحلیل‌گران نیز پافشاری کاخ سفید بر سیاست‌های خود در قبال برجام را «تقلای» ترامپ برای کسب پیروزی در آستانه انتخابات دور بعدی ریاست جمهوری دانسته‌اند. جارت بلان، یک مقام سابق وزارت امور خارجه این کشور كه در مذاکرات هسته‌ای ایران حضور داشته، در مورد پیامدهای عملکرد دولت دونالد ترامپ هشدار داده و گفته نقش ایالات متحده در جهان و اقتدار سازمان ملل متحد به خاطر جاه‌طلبی‌های ترامپ در مخاطره قرار گرفته است.

مقامات اسرائیل اما به صورت علنی از نتیجه این رای‌گیری اظهار نارضایتی کرده‌اند. گبی اشکنازی، وزیرخارجه اسرائیل گفته:‌ تصمیم شورای امنیت مبنی بر عدم تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران «منجر به بی ثباتی بیشتر خاورمیانه خواهد شد»، چرا که «رژیم افراطی ایران فقط تروریسم را تأمین نمی کند، از طریق شعبه های خود در سراسر جهان نقش فعال در تروریسم را دارد و از آن به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده می کند. این رفتار خطری برای ثبات منطقه‌ای و بین المللی‌ست».

 مطابق با توافق هسته‌ای برجام تحریم فروش «تسلیحات متعارف» به ایران در تاریخ ۱۸ اکتبر/۲۷ مهر سال جاری منقضی خواهد شد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    برای بنده مدت هاست سئوال بی جوابی شده است که چگونه وچه شد که اقشاری ازجمله اخوند های روضه خوان تک تومانی وپای منبرنشیانان آنها که حتی بطورخودکفائی قادر به ساخت وساز یک قلم خودکار وخودنویس ویا سوزن چرخ خیاطی نبوده و نیستنند سر ازغنی کردن اوارنیوم و بمب اتم سازی وپهیپادسازی وموشک بالیستیک سازی درآوردند ؟ ویا درحقیقت بادکردن مارمولک ها به تمساح های درنده با چه دعاها ونمازی ها و سینه زنی ها می توانسته میسرشده باشد ؟ وچرا اروپا وروسیه وچین برجام را به نوعی بزرگ کرده که انکار کره زمین بربی احترامی وباج های انچنانی ندادن برجام وار منفجرخواهد شد؟ چرا با کره شمالی که بمب های اتمی ساخته شده وموشک های بالیستیک آنچنانی دارد ودها وصدها باروآنهم بطورحقیقی غرب را می تواند تهدید کندبرجامی برایش برپا نمی کنند وخواهان باج دادن به کره شمالی نشده ونیستند که ازدست تهدیدهای حقیقی بردارد !! این بی حدومرز تمسخرآمیز وخنده دارنیست که چین وروسیه هم ادعائی ترس ووحشت ازاتم خانه اخوندی می کنند که طرفدارسرسخت برجام وانهم برای روان باج به حکومت اخوندی هستند؟ ودرصدد حفظ برجام بوده وهستند؟!!درحقیقت محض وبدون هیچ شک وشبهی چین وروسیه واروپا درساخت وساز هیولای اتمی آخوندی شرکت داشته اند که آن لازمه بیرون راندن امریکا ازخاورمیانه بوده است ویکبار هم دردوران اوباما هیولای اتمی اخوندها بابرشد و چین واروپا وروسیه چه با روان شدن بیش از150میلیاردلار وبرداشته شدن تحریم ها به منافع هیولائی دست یافتند ...بله اسه ابرقدرت اکه اتم خانه اخوندی وبرجام که درحقیقت گندوی عسل برپا شده روسیه وچین واروپا درایران است و تحت هیچ شرایطی حاضر به محو نبوده ونیستند !! روسیه وچین واروپا سیلی محکمی برگونه ترامپ نواختند که انچه بما تعلق داشته ودارد به امریکا ربطی ندارد !!

  • Sattar bheshti

    رئیس آژانس:حکومت ایران هنوز اجازه دسترسی به دو سایت هسته‌ای را نداده است! - حکومت ایران هنوز گزارش جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی دریافتی از فرانسه را منتشر نکرده ! - رونمایی از موشک «رعد۵۰۰»: یک هفته بعد از «توافق» جوزپ بورل با جمهوری اسلامی برای «نرفتن به شورای امنیت»! بورل پس از سفر به تهران گفته بود « اتحادیه اروپا بطور نامحدود مکانیسم ماشه را تمدید می‌کند تا از ارجاع به شورای امنیت و اعمال تحریم‌های جدید علیه حکومت ایران جلوگیری کند… ما توافق کردیم که مستقیما به یک محدوده زمانی سختگیرانه که ما را ملزم به رفتن به شورای امنیت کند نرویم.!!» از قرار معلوم همین مواضع بیشتر سبب می‌شود تا فرماندهان سپاه پاسداران و خامنه ای و نوچه هایش به این نتیجه برسد که می‌تواند همچنان به برنامه‌ها و آزمایش موشکی خود ادامه بدهد! چون اروپا راهکاری در پیش گرفته که با وجود فعال کردن مکانیسم ماشه، پرونده اتمی به شورای امنیت نرود!. - اروپا بهمراه چین و روسیه هم چنان به پشتیبانی حکومت مرتجع آخوندی ادامه میدهند! سناتور ریچ رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، ضمن ابراز ناخرسندی خود از تلاش های متحدان اروپایی که در راه بازگشت فوری تحریم ها علیه ایران ایستاده اند!گفته است که از گزارش‌های جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی که می‌گوید احتمالا سایت‌های هسته‌ای اعلام‌نشده در ایران وجود دارد و آن سایت‌ها در ایران همچنان فعال هستند، نگران شده است.

  • Pouya Bakhtiari

    مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا: «برای اطلاع بینندگان‌تان، تصمیمی که کشورها در روز جمعه گرفتند و یک رأی ممتنع دادند، فرمان این را دادند که ایران در ماه اکتبر بتواند این توانایی را داشته باشد که تسلیحات متعارف از چین و روسیه خریداری کند!. باید به‌خاطر داشته باشیم که در اساس کشورهای عرب شورای همکاری خلیج، اینها کشورهایی هستند که مستقیماً در معرض رفتار شرورانه رژیم ایران در منطقه قرار می‌گیرند. کشورهایی که مستعد حمله رژیم ایران با این تسلیحات متعارف می‌باشند، به‌دلیل آن‌که رژیم ایران اصلی‌ترین کشور حامی تروریسم است. برای همین خواستیم که اینکار را نکنند، ولی دوستان ما? در اروپا و انگلستان با کمال تأسف، فرانسه و آلمان حتی شجاعت آنرا نداشتند که رأی منفی بدهند و فقط رأی ممتنع دادند!!».